Hans Laineen ajama Porsche 911S (BFK-10) esillä näyttelyssä

Classic Motorshown tarjontaan kuuluu erilaista nähtävää suomalaisen ajoneuvohistorian alalta. Yksi olennainen osa suomalaista historiaa on pienen maan rallikuljettajien huikea menestys maailmalla 60-luvulla. Yhtenä näyttelyssä nähtävistä tämän aikakauden tähdistä on vankan Suomi-historian omaava vuosimallin 1966 Porsche 911S.

Näyttelyssä saa ensiesittelynsä alan harrastajan toteuttama arvokas entisöintiprojekti, Porsche 911S vm 1966. Auton historiaan kuuluu lukuisia tunnettuja nimiä. Yksi niistä on Hans Laine, joka ajoi autolla Monte Carlo -rallin 1968. Auto on entisöity juuri tuon kisan väreihin ja on Classic Motorshowssa nähtävillä osastolla B30.

Hans Laine kuuluu kiistatta niihin muistoissamme kuolemattomiin moottoriurheilutähtiin, jotka jättivät meidät liian aikaisin. Hans Laine menehtyi vuonna 1970 vain 25-vuotiaana onnettomuudessa Nordschleifella, Nürburgringin 1000 km ajon vapaissa harjoituksissa. Tämä harrastajan toteuttama projekti on yksi hieno tapa kunnioittaa hänen muistoaan.

Lisää historiaa, niin moottoriurheilusta kuin ajoneuvoista ja entisaikojen elämästä ylipäätään, löytyy Classic Motorshowsta 4.-5.5.2024, Lahden Messukeskuksessa.

Vuonna 1968 Hans Laine ajoi BFK-10:llä Monte Carlo -rallin.
Scroll to Top