Italialaismerkkikerhojen yhteinen ’Piazza Italiana’ nyt ensikertaa

Tänä vuonna Classic Motorshowssa nähdään ensimmäistä kertaa italialaisten harrastekerhojen yhteistyössä toteuttama osastokokonaisuus ’Piazza Italiana’. Osaston ideana on luoda näyttelyyn italialaisen aukion tunnelmaa eri merkkisine ajoneuvoineen. Osastolla on myös henkeen sopivaa ohjelmaa.

Osastolla nähdään muun muassa peräkärryllä varustettu 1969 vuosimallin Fiat 500 L (Lusso), jolla kuljetetaan Vespaa.

Piazza Italianan porttien läpi pääsee astumaan idyllisen italialaiskaupungin aukiolle, jonne saavutaan monenlaisin menopelein nauttimaan kaupungin sykkeestä ja ihmisten seurasta. Mielikuvaa väritetään aiheeseen sopivan rekvisiitan ja tietenkin italialaisten ajoneuvojen avulla.

Italialaisilla automerkeillä on pitkä ja intohimon täyteinen historia ajoneuvoteollisuudessa. Maasta on tullut niin arkeen ja pienten kaupunkien ahtaille kaduille sopivia ajopelejä kuin sitä toistakin ääripäätä: ei niin käytännöllisiä, mutta aivan huikeita urheiluautoja – ’Passione!’. Italialaisen liikkumisen monipuolisuus onkin nähtävillä Piazza Italianan ajoneuvokattauksessa.

Osastolla voi bongata useamman tämän vuoden näyttelyn teemaan ’Pieni on kaunista’ sopivan ajoneuvon. Pienistä ajoneuvoista mainittakoon ikoninen Fiat 500, jonka monimuotoisuutta ja käytännöllisyyttä tuodaan osastolla esille useammalla mallin yksilöllä.

Upeiden ajoneuvojen lisäksi osastolla voi seurata italialaishenkistä ohjelmaa. Luvassa on työnäytöksiä, kun henkilö- ja farmarimallinen Fiat 500 pääsee huoltoon. Lauantaina kootaan auton koneet ja sunnuntaina vuorossa on vaihteiston kokoaminen ja sähkölaitteiden huoltoa. Lisäksi ohjelmaan kuuluu muotinäytöksiä, joiden avulla näyttelykävijät pääsevät tutustumaan myös tyylikkään italialaisen pukeutumisen maailmaan.

Piazza Italianan toteuttavat Abarth Fi, Alfa Romeo – Entusiasti Finlandesi ry, Abarth service, Club Alfa Romeo Finland ry, Fiat 130 Kerho, Fiat 500 Club Finlandia, Gruppo Fiat Finlandia sekä Lancia Club Finland ry.

Scroll to Top