Kiinnostaisiko nostalginen junamatka Classic Motorshown yhteydessä?

Tänä vuonna Classic Motorshowhun voi saapua raiteita pitkin, kun näyttelylauantaina Topparoikka ry järjestää yhdessä Sinisten vaunujen ystävät ry kanssa edestakaisen museojunamatkan Heinolasta Classic Motorshowhun. Museojunalla pääsee kätevästi Salpausselän seisakkeelle – aivan Classic Motorshown tapahtuma-alueelle.

Muistatko, millaista oli matkata vanhoilla kunnon 1970-luvun pikajunilla? Rauhallisilla matkoilla saattoi esimerkiksi ihailla maisemia ja rupatella mukavia kanssamatkustajien kanssa. Eteenpäin puksuttavan junan kyydissä pystyi myös rentoutumaan kuunnellen raiteiden kolinaa ja unohtaa muun liikenteen tuomat murheet. Tervetuloa kokemaan nostalginen junamatka Classic Motorshown yhteydessä!

Matkan kalustona toimii Suomen raiteilla pitkään työskennellyt nyt eläkkeelle jäänyt pehmeäpenkkinen sininen pikajunavaunu. Muistoja herättelevä junamatka onnistuu edestakaisena joko Heinolasta Classic Motorshown tai toisinpäin. Voit myös tehdä yhdensuuntaisen matkan Salpausselältä lauantai-illaksi Riihimäelle tai Hyvinkäälle. Matkojen aikataulut, hinnat ja muut lisätiedot löytyvät täältä. 

Museojunamatkan lisäksi Topparoikka ry on mukana Classic Motorshowssa myös museokalustollaan. Yhdistys tuo Salpausselän seisakkeelle näytille 1950-luvun puukorisen matkatavaravaunun. Vastaavat vaunut olivat liikennekäytössä aina 1980-luvulle saakka, kunnes siniset vaunut syrjäyttivät ne.

Vuosikymmenten takaisten junamatkojen tunnelmaa pääsee aistimaan lähietäisyydeltä, sillä matkatavaravaunuun pääsee tutustumaan tarkemmin niin sisältä kuin ulkoa. Lisäksi yhdistys tuo näytille rautatieaiheisen näyttelyn sekä pienoisrautatien.

1970-luvun pikajuna vie matkustajat Heinolan lisäksi muistomatkalle.
Tähän 1950-luvun matkatavaravaunuun pääsee tutustumaan niin sisältä kuin ulkoa, kokien samalla menneiden aikojen tunnelmaa ja historiaa.
Scroll to Top