Moskvitsh Elite 408, 1965 – Jukka Silvennoinen, Hämeenlinna

Isältä pojalle

Synnyin vuonna 1965 entisessä Neuvostoliitossa. Nimekseni sain Moskvitsh Elite.

Pääsin jo nuorena matkustamaan Suomeen jossa isännäkseni tuli Martti, perheen isä, joka ajoi minulla ylpeänä pitkin uutta kotimaatani. Martin perheeseen kuului viisi ihmistä, mutta onneksi olen tilaihme ja kaikki mahtuivat kyytiini tavaroineen. Kyydissäni oli tunnelmaa, kun matkatavaroita oli katosta lattiaan asti ja radiostani kuului iloinen musiikki.

Isäntäni piti minusta hyvää huolta, vaihtoi öljyt ja vahasi ja puunasi ulkokuoreni. Talvella jopa peitteli moottorini lämpöisellä peitolla kun lähdimme pilkkireissuille.

Vuodet kuluivat nopeasti Martin kuljettaessa minua kunnes koitti se päivä, että ratin taakse vaihtui kuljettajaksi Martin poika Jukka. Martti oli siirtynyt autuaimmille ajoteille. Jukka jatkaa isänsä hellää huolenpitoa minusta asiantuntevin ottein, onhan hänellä sydämessään rakkaus ajoneuvoihin.

Minä olen alkuperäiskunnossa, ikäisekseni hyvin säilynyt kuusikymppinen. Nykyinen omistajani on käynyt näyttämässä minua mm. Itäauto tapahtumassa. Kesäajaksi pääsen tallista ajamaan Suomen suvessa, jotta vaihteistoni ja niveleni pysyvät notkeana. Herätän usein huomiota, kun olemme liikenteessä ja kuulen nostalgisia tarinoita kun ihmiset muistelevat vanhoja autoja. Talviajat saan nauttia vanhuudenpäivistä lämpimässä tallissa, jossa Jukka käy minua usein tervehtimässä.

Jos haluat tavata minut ja kuljettajani niin anna äänesi minulle.

Scroll to Top