NÄYTTELYOPAS JA POHJAKARTTA 2022

Classic Motorshown tarjonta on monipuolista. Esillä on autoja, moottoripyöriä, mopoja, raskasta kalustoa, työkoneita, moottorikelkkoja, traktoreita… kaikenlaista moottorilla kulkevaa. Ikähaarukka on moottorivoimalla liikkumisen alkuajoista 90-luvulle.

Classic Motorshow 30.4.–1.5.2022

Lauantai 30.4.2022 Klo 9–17
Sunnuntai 1.5.2022 Klo 10–17

Liput
Pysäköinti

Lue alta lisätietoja näyttelyssä olevista ajoneuvoista.

Työn sankarit – ajoneuvot töissä
Museoiässä
Omistajien helmet
Idän ralliraudat
Karting Suomessa 60-luvulla

Alla tietoa osastoista, joihin voit tulla tutustumaan lähemmin näyttelyviikonloppuna 30.4.-1.5. Lahden messukeskukseen.

Lataa tästä: Osastotiedot (Pdf) 2022

Lataa tästä: Pohjakartta (Pdf) 2022

OSASTOTIEDOT 2022

2CV-Kilta, A1d

Osa ”Ranskalainen avenue” -osastokokonaisuutta, joka on ranskalaismerkkien yhteisosasto.

Abarth Fi, E26

Harrastetalli Abarth viritteisten autojen harrastajille. Vuonna 2022 kaksi suurta voimahahmoa autoilun maailmassa Bertone 110 v ja Pirelli 150 v juhlivat. Muistamme heitä aikaansaannoksillaan osastollamme.

ACRY, Automobile Citroën ry, A1b

Automobile Citroën ry on merkkikerho kaikille Citroën autoista kiinnostuneille. Kerho on perustettu vuonna 1988. Aluejaoksia on eri puolilla Suomea, myös eri malleille on omia jaoksia. Kerho järjestää tapahtumia ja kokoontumisajoja, joissa viihtyy koko perhe. Kerhossa toimiva Sport-jaos järjestää kesäaikaan ajoharjoittelua moottoriradalla sekä talvella liukkaan kelin radalla.
Kerhon autokanta kattaa lähes kaikki Suomeen tuodut Citroën -mallit aina kuorma-autoista, ”rättäreistä” ja legendaarisista ”gangsterisitikoista” uusimpiin malleihin.

Action Road Top, E16

Osastolla mukana RedBlack.fi Automaalien, Pinstripe tarvikkeiden, Kynäruisku tarvikkeiden sekä erikoismaalien kanssa. Myös Meguiar’s ja Rupes tuo ajoneuvojen pesemisen sekä pintojen viimeistelyyn liittyvät asiat esille.
Sekä paljon muuta ajoneuvojen harrastamiseen liittyvää.

AkvaBlast Suomi – korkeatasoista märkäpuhallusta, C6

Märkäpuhalluksella saadaan alumiini-, magnesium- ja muista seosmetallipinnoista hapettumat pois kappaleen pintastruktuuria vaurioittamatta. Pinnasta tulee tiivis ja satiinin kiiltoinen ja hapettumisen hidastamiseksi kaikki märkäpuhalletut kappaleet jälkikäsitellään kemiallisesti. Osastollamme näytteillä märkäpuhallettuja osia niin autoista kuin moottoripyöristä, tervetuloa tutustumaan!
AkvaBlast Suomi on Kuivajääpuhallus Suomi Oy’n aputoiminimi josta saat kaikki märkäpuhalluspalvelut projektiisi.

Alfa Romeo Entusiasti Finlandesi ry, E21

Vuonna 1993 perustettu Alfa Romeo-Entusiasti Finlandesi ry (AREF) on avoin kaikille alfisteille, joiden omistuksessa tai hallinnassa on Alfa Romeo. AREF järjestää jäsenilleen vuosittain erilaisia jäsentapahtuma. Tänä vuonna näyttelyautomme on Alfa Romeon ja Carrozzeria Bertonen yhteistyönä muotoilema Alfa Romeo Alfetta Berlina vuodelta 1977. Tervetuloa ihailemaan sitä ja sisarklubimme Alfa Romeoita!

American Shop, A28

Ariel-kerho, A5

Audiclub Finland ja Audi Finland, B6

Audi Club Finland on 1995 perustettu yhdistys. Toiminnan pääpaino on ollut viime vuosina ajoharjoittelussa suljetulla radoilla kaikkina vuodenaikoina eri puolilla Suomea. Erityisesti perheille on suunnattu kesäcruising -ajot tarjoten samalla mahdollisuuden tutustua erilaisiin matkakohteisiin. Toiminta on ulottunut myös ulkomaille Pärnuun, Gotland ringille kuin Nurburgringille Saksaan. Tapahtumien lisäksi verkkosivuilta löytyy erittäin paljon vuosien kuluessa kertynyttä teknistä tietämystä erilaisista Audeista.
Tänä vuonna osastomme tarjoaa vanhoja erikoisuuksia, joiden hienouden saat parhaiten selville tulemalla keskustelemaan kanssamme ja samalla saat tarkempaa tietoa toiminnastamme.

Autoambulance, (pysäköintialueella)

Autoambulance on uudenaikaisesti ja raikkaasti brändätty autojen ja koneiden hinaus- ja kuljetuspalvelu. Toimimme Uudellamaalla ja Pirkanmaalla 24/7. Osastollamme on esillä uudenaikainen henkilöautojen kuljetukseen soveltuva Volvo hinausauto. Asiantunteva henkilöstömme on paikalla kertomassa palveluistamme. “Autoambulance on autojen ambulanssi, Autoambulance kuljettaa kipeitä autoja”. Tilaa kauttamme myös historiikkiautojen kuljetukset!

Autohistoriallinen Seura ry, E1

Työn sankarit – ajoneuvot työssä: Autohistoriallisen Seuran osastolla on kuljetuskalustoa, joka peilaa aikaa 50-60 vuotta sitten. Kalusto kertoo tarinaa, kuinka tavarat siirtyivät paikasta toiseen hyvinkin vaatimattomilla kuljetusvälineillä. Tällainen kalusto kuitenkin täytti sen ajan yhteiskunnan jakelutarpeet.

Automodels, A11

Automuseoiden neuvottelukunnan yhteisosasto, C37

Automuseoiden neuvottelukunta ry on Suomessa toimivien moottoriajoneuvomuseoiden yhteistyöelin. Yhdistyksen osastolla on esillä kolme autoa.
Tuusulan Automuseota edustaa liikenneneuvos Raimo Stenvallin Chevrolet HS 131 vuodelta 1937, joka on monille tuttu tapahtumista ympäri Suomen. Samanikäisten Raimon ja Chevroletin yhteinen taival on alkanut jo 1986.
Checker ry:n entisöimä A2 vuodelta 1948 on monen ihmisen ja vuoden ponnistelun tulos, joka valmistui vuonna 2017. Osaston toinen Checker on puolestaan Mikkelin maalaiskunnasta löytynyt aihio. Molemmat Checkerit ovat Autoilijan Hankinta oy:n 1951–1952 maahan taksiautoilijoille tuottamia autoja.

Auton ja tien museo Mobilia, C38

Auton ja tien museo Mobilian osastolla on nähtävillä 1920- ja 1930-lukujen taitteen Tiekarhu. Se perustuu Fordson-traktoriin, johon on rakennettu pitkä, kaareva eturunko kantamaan terää ja säätölaitteita. Mobiliassa pääsee tänä vuonna tutustumaan 1920-lukuun, joka mullisti suomalaisen arkiliikkumisen polkupyörien, linjaliikenteen ja autojen määrän kasvun myötä. Mielenkiintoisia näkökulmia suomalaisen tien merkitykseen tarjoilee myös uusi Kertomuksia teistä -näyttely.

Belarus -gruppa Finljandija ry, A19

Belarus-gruppa Finljandija ry on 2007 perustettu Suomalainen Belarus-traktoreiden merkkikerho, sekä myös muiden entisen Neuvostoliiton alueen maatalouskoneita harrastavien yhdistys.

Biltema, B24

Biltema on yksi Pohjoismaiden suurimmista varaosa- ja tarvikemyymäläketjuista. Laaja ja monipuolinen valikoima tarjoaa kuitenkin tuotteita koko perheelle. Tuotteet on jaettu yhdeksään tuoteryhmään, jotka ovat autoilu–moottoripyöräily, polkupyörät, veneily, vapaa-aika, koti, toimisto–multimedia, rakentaminen, autonhoito ja työkalut. Bilteman tuotteiden hinnat ovat edulliset, joten saat aina vastinetta rahoillesi.

Tällä hetkellä Suomessa on 15 Biltema-myymälää ja lisäksi ympäri vuorokauden palveleva verkkokauppa osoitteessa www.biltema.fi. Bilteman vahva kasvu jatkuu lähivuosina myös Suomessa.

BMW Club Finnland, B10

BMW Moottoripyöräkerho, A13

Borgward Seura ry, B4

Borgward – Seura ry perustettiin vuonna 1985 keräämään länsisaksalaisen Borgward – konsernin aikanaan valmistamien automerkkien, Borgward, Goliath, Hansa ja Lloyd, harrastajat yhteen kyseisten automerkkien ajoneuvokannan säilyttämiseksi ja kunnostuskelpoisten yksilöiden elvyttämiseksi liikennekäyttökuntoisiksi. Tänä vuonna esittelemme osastollamme B4 seuraavat ajoneuvot: Borgward B 611 bussi, Hansa 1100 Kombi ja Lloyd Alexander LS 600 TS Kombi. Kaikki esiteltävät autot ovat maassamme erittäin harvinaisia.

BTCF Ry, B1
Bimmer Tuning Club of Finland ry toimii kerhopohjaisena BMW-merkkisistä ajoneuvoista kiinnostuneiden henkilöiden yhdyssiteenä. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jäsenten ja käyttäjien tietoutta tieliikenteen, autotekniikan ja rakentamisen alalla, sekä muissa autoiluun liittyvissä kysymyksissä sekä toiminnoissa. Vuosittain kerho osallistuu kaikkiin isoimpiin messuihin etelästä pohjoiseen. Lisäksi se järjestää Bimmerparty-tapahtumaa joka kesä Kalajoella sekä ratapäiviä melkein jokaisessa rata-kaupungissa.

Cartec, E4

Citroën B11 kerho, A1e

Osastomme on osa Ranskalaista Avenueta

Classic Data kunto- ja arvonmääritys, C2

Classic Enduro, E11

Mercedes Benz 206 D vm.1976
Yamaha DT 125 vm..1977
KTM Penton 125 vm.1969
KTM Penton 125 vm.1970

Club Alfa Romeo Finland ry, E22

Club Alfa Romeo Finland ry on vuonna 1979 perustettu kerho, jonka toiminta-ajatuksena on koota yhteen Suomen Alfa Romeo -harrastajat sekä Alfa Romeoiden ystävät. Tervetuloa osastollemme katsomaan, miltä näyttää 70-vuotias Alfan maasturi. Lisäksi esillä on kaksi Concorso d’Originalita -palkinnon voittanutta autoa. Osastoltamme voit ostaa kerhotuotteita ja nopeimmille on tarjolla lukemista kotiin viemisiksi.

Club Peugeot ry, A1f

Club Peugeot ry on perustettu tammikuussa 1988 ja toiminnan tarkoituksena on edesauttaa merkin harrastamista, toimia omistajien ja haltijoiden yhdyssiteenä sekä vaalia merkin historiaa ja tunnettavuutta. Kerho toimii vireästi ja järjestää mm useita ajotapahtumia jäsenilleen.
Kerho avustaa jäseniään niin teknisissä kuin varaosiinkin liittyvissä asioissa. Kerholla on kokous- ja arkistotila sekä varaosavarasto Helsingissä.
Jäseneksi voivat liittyä kaikki Peugeoteista kiinnostuneet henkilöt. Omaa autoa ei edellytetä.
Club Peugeot ry julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää A4-kokoista, 36-sivuista Peugeot Retro-jäsenlehteä.

Club Renault de Finlande ry, A1c

Club Simca & Vedette Finland, A1g

Club Simca & Vedette Finland on mukana näyttelyn ranskalaisella avenuella, yhdessä muiden ranskalaisten merkkikerhojen kanssa.

David Brown Tractor Club Finland ry, A20

David Brown ja saman aikakauden Case-traktoreihin keskittynyt merkkikerho.

Erikoispaja, E3

Erikoispaja Oy on 1920-90-lukuisten harrasteajoneuvojen tekniikan kunnostamiseen ja toimintakuntoiseksi saattamiseen keskittynyt yritys. Toimipaikkamme on Nurmijärvellä, mutta tarvittaessa työt voidaan tehdä myös asiakkaan tiloissa. Erikoisalaamme on polttoaineensyötön – niin kaasuttimien kuin suihkutusjärjestelmienkin – ja sytytyslaitteiden kunnostaminen ja säätäminen. Myös vaativat moottori- ja voimansiirtoremontit toteutetaan vankalla ammatti- ja harrastepohjan kokemuksella. Tukenamme on lisäksi laaja alihankintaverkosto, joten melkeinpä pulmaan kuin pulmaan löydetään ratkaisu. Myös pienemmät työt, kuten ohjauskulmien tarkka säätäminen kuuluvat palveluihimme.

Espoon Automuseo, C25

Espoon Automuseo on Suomen vanhin automuseo, perustettu vuonna 1979.
Valtaisassa graniittikivinavetassa on kahdessa kerroksessa esillä noin sata autoa, lisäksi kaksipyöräisiä, mopoista polkupyöriin sekä kodin pienesineistöä. Museo elää vilkasta elämää järjestämällä erilaisia tapahtumia mm. ajoneuvokerhoille ja rompetoreja.
Tervetuloa tutustumaan messuosastollemme.

Etelä-Karjalan Vanhat Ajoneuvot ry (E-KVA ry), C33

Etelä-Karjalan Vanhat Ajoneuvot ry (E-KVA) on 1990 perustettu yhdistys, jonka toimintaan on jo heti alkuvaiheista liittynyt Etelä-Karjalan Automuseon ylläpito Joutsenon Rauhassa. Yhditys myös järjestää Mikkelin Mobilistien kanssa vuosittain Suur-Saimaan Ympäriajot, kaksipäiväiset retkeilyajot Saimaan ympäri yli 30-vuotiaille ajoneuvoille. Esillä osastolla on erilaisia työn sankareita jäsenistön kokoelmista ja tietoa E-KVA:n, Etelä-Karjalan Automuseon ja Suomen Rekisterikilpimuseon toiminnasta. Muistattehan että suomalainen rekisterikilpijärjestelmä täyttää 18.5.2022 100 vuotta ja sitä juhlistetaan Suomen Rekisterikilpimuseossa. Kerromme osastollamme mielellään lisää.

Eurowagon, E17

Suomalaisia harrastusvälineiden kuljetusratkaisuja jo yli 35 vuotta.

FHRA 50v, B19

Fiat 131, E24

Vilppulan Fiatistit on kaikkien Fiat harrastajien kaveriporukka, johon kaikki ovat tervetulleita! Tänä vuonna osastollamme on nähtävänä viisi eri värityksellä olevaa Fiat 131 replika Abarth-autoa. Tervetuloa keskustelemaan ja tutustumaan autoihin.

Fiat Abarth Team Finland ry, E25

Fiat Abarth Team Finland ry. on perustettu jäsentensä kilpa-autoharrastuksen, erityisesti Fiat-merkkisten, edistämiseksi ja Fiatin kilpailuperinteen säilyttämiseksi.

Finnish Jaguar Drivers’ Club ry FJDC, C20

Finnish Jaguar Drivers’ Club Ry perustettiin 11.1.1976. Klubin päätavoite on Jaguar-tietouden välittäminen Jaguar-harrastajille. Klubi vaalii Jaguar-perinteitä, järjestää yhteisiä tapahtumia sekä tilaisuuksia muiden autoklubien kanssa, julkaisee jäsenlehteä ja pitää yhteyttä ulkomaisiin Jaguar-kerhoihin, sekä ylläpitää jäsen- ja autorekisteriä.
Kotimaan toiminnan lisäksi klubi on järjestänyt yhteismatkoja Englantiin Jaguarin tehtaille ja erilaisiin Jaguar-tapahtumiin eri puolilla Eurooppaa.

FLA Corse Club, E27

Osastolla nähtävillä:
Fiat 127 Stella, 1982, museoleimattu.
Neckar 1100 R, 1966, museoauto.
Fiat Tipo -rata-auto.

FMOC Finland 40th Anniversary, B21

Juhlimme vuonna 1982 perustetun Mustang-kerhomme 40-vuotista taivalta. Nykyään Mustang-kerhossa on jo lähes 1400 jäsentä.
Hmm, että Mustang työssä, no luonnollisesti Mustangia on käytetty paljon autokouluissa. Osastomme autokoulu Mustang ostettiin jo uutena autokoulukäyttöön Lappeenrantaan vuonna 1965. Tämän 1965 Fastback Mustangin tarina on ollut pitkä ja vaiherikas. Autokoulu Mustangin omistaa Pertti Erikson Tuusulasta, Pertillä on muuten taskussaan Mustang-kerhon jäsenkortti numerolla 1, eli hän on kerhomme perustaja. Toisena Mustangina on niinikään 1965 Fastback, joka on rakennettu vastaamaan erästä Mustang-taksia. Ja kyllä, Suomessa on liikennöinyt ihan virallinen Mustang-taksi. Tähän tarinaan kuuluu olennaisesti myös bändi The Renegades, jonka Mustang-taksi pelasti kylmältä ja pimeältä maantieltä. Taksi Mustangin omistaa Seppo Masalin Tuusulasta. Tervetuloa vierailemaan osastollemme!

Ford M Club Finland ry, B3

Ford M Club Finland ry on valtakunnallinen yhdistys, joka keskittyy vuosina 1939 – 1972 Saksassa valmistettuihin Taunus – 12M – 15M – 17M – 20M – 26M -sarjan autoihin, mukaan luettuna myös FK ja Taunus Transit pakettiautot ja pikkubussit.
Yhdistyksen tavoitteena on harrastajien verkoston luominen ja ylläpito sekä ko. ajoneuvojen historian vaaliminen. Yhdistyksen vuosittaisia tapahtumia ovat kesä- ja syystapaaminen sekä osallistuminen erilaisiin näyttelyihin ja harrasteajoneuvo-tapahtumiin. Lisäksi yhdistyksen jäsenet järjestävät vapaamuotoisia paikallisia kokoontumisia. Yhdistys julkaisee kerran vuodessa ilmestyvää jäsenistölle ja yhteistyökumppaneille suunnattua Metrinen-kerholehteä.

Ford-Freak Club of Finland, B20

Ford-Freak Club of Finland ry on vuonna 1987 rekisteröity yhdistys, jonka tavoitteena on kerätä yhteen amerikkalaisten Ford, Mercury, Lincoln ja Edsel autojen harrastajia ja em. automerkeistä kiinnostuneita henkilöitä, sekä viedä eteenpäin iloista FoMoCo-sanomaa.

Garage Fiftynine, E18

Garage Fiftynine -blogin kautta tunnetuksi tullut kolmen veljen muodostama entisöintiporukka jatkaa Mercedes klassikoiden parissa vuoden 2022 Classic Motorshowssa. Tällä kertaa osasto on pyhitetty yksinomaan Antin entisöimälle 190E 2.3-16 ”Cosworth”:lle.

Golden Silver, C7

Vuonna 2015 perustettu klassikkoautojen entisöintiin ja myyntiin erikoistunut yritys Naantalista. Meidän erikoisosaamistamme ovat Mercedes Benz, Porsche, Alfa Romeo ja jenkkiautot. Osastollamme nähtävillä Golden Silver Racing MB 280 SL Pagoda, johon on tehty ainutlaatuisia teknisiä ratkaisuja.
Tervetuloa tutustumaan toimintaamme ja klassikkoautojen pariin.

Grips Garage, E2

Gruppo Fiat Finlandia, E23

Fiat toki tunnetaan erityisesti sympaattisista pikkuautoistaan, mutta tehdas on kautta aikain ollut vahva myös hyötyajoneuvojen valmistajana. Tämän vuoden näyttelyteeman mukaisesti osasto tarjoaa kattauksen kevyehkön kuljetuskaluston “työn sankareista”.

Hattu Helsinki – Stetson, C46

Historic Rally Club Finland/Lahti Historic Rally, C13

Vuonna 2001 perustetun Historic Rally Club Finland ry:n tarkoituksena on edistää ja tehdä tunnetuksi historic-rallikulttuuria sekä jakaa lajin tuntemusta ja auttaa uusia harrastajia lajin pariin. Osastolla saat lisätietoa myös EM Lahti Historic Rallysta, voit tutustua pariin historic-ralliautoon sekä osallistua arvontaan, jossa palkintona on 10 kpl LHR-rallipakettia, viisi kumpanakin päivänä.
Rallilegenda Simo Lampinen vierailee osastollamme kumpanakin päivänä.

HRF, B9

Historic Race Finland ry tarjoaa elävää moottoriurheiluhistoriaa vuosittain kahdeksasta osakilpailusta koostuvassa Suomen suurimmassa asvalttiratasarjassa, Gulf Historic Race Cupissa. Tähän osallistuu vuosittain pari sataa historiallista kilpa-autoa 50-luvun lopulta 2000-luvun alkupuolelle. Kilpaluokkia on useita – historic erikoisvakio- ja GTS-autoista vakio- ja GT-autoihin sekä Roadsport V8:sta viiteen muuhun Roadsport-luokkaan. Nämä jaetaan vielä moottoritilavuutensa ja ikäkautensa perusteella useampiin luokkiin. Lisäksi on kuusi Historic formula -luokkaa Formula V -monopostoista Formula Fordeihin sekä Locosteja, Subaru Sportteja, SS1300:sia, Mini tonneja ja 1971–1981 Fiat 127:jen Fiat Historic ratapotti. Tervetuloa osastollemme tutustumaan kilpailukalenteriimme ja kilpa-autoihimme.
Osastolla on myös ennakkotilattavissa loppuvuodesta julkaistava 30 vuotta Historic Racingia -kirja.

Hytönen Racing Garage, C10

Osastollamme on nähtävänä Lada VFTS, joka teipataan näyttelyviikonlopun aikana vastaamaan ulkoasultaan Stasys Brundzan vuoden 1984 Suurajo-autoa. Teippauksen toteuttaa Rallygraphics.fi / Marko Hannula. Lisäksi nähtävänä on Trabant P 601 ralli-auto.

Idän ralliraudat, C9

Idän ralliraudat -osasto esittelee Itä-Euroopan ralliautojen historiaa. Kun suomalainen ralliautoilu 1960-luvulla ponnahti maailmanmaineeseen, täkäläinen kilpailukalustokin kehittyi kansainvälistä esikuvaa myötäileväksi. Siinä säilyi silti tietty ominaispiirre, joka muualta läntisestä maailmasta puuttui. Täällä näki kisoissa vahvasti edustettuina myös Itä-Euroopan automerkkejä.
Idän ralliraudat -osastolla on esillä idän ralliautoja 60-luvulta aina 80-luvulle saakka.

Isuzu Owners’ Club ry 40 v, A17

Isuzu Owners’ Club Ry täytti kunnioitettavat 40 vuotta 10.3.2022 ja on yksi vanhimmista merkkikerhoista Suomessa. Klubimme toimii edelleen aktiivisesti ja järjestää vuosittain
kokoontumisajoja ja tapahtumia jäsenilleen. Vuoden 2022 alussa Suomessa oli
rekisterissä 127 Bellett, 9 Florian -mallia. Lisäksi mm. Impulseja, Piazzoja ja 117 Coupeja oli kutakin 1 kpl.
Yhdistyksemme pitää yhteyttä mm. Facebookin välityksellä myös muihin maapallon Isuzu-harrastajiin Japanissa, Australiassa, Uudessa Seelannissa, USA:ssa, Kyproksella, Zimbabwessa, Hollannissa, Virossa ja Englannissa. Yhdistyksen jäseninä ovat mm. Isuzu-harrastajat Norjasta ja Portugalista. Juhlavuoden kunniaksi osastollamme on useimpien autoharrastajien tunteman Bellettin lisäksi harvinaisuuksia, joita suurin osa yleisöstä ei
todennäköisesti ole koskaan ennemmin nähnyt. Toivotamme kaikki kiinnostuneet tutustumaan näyttelyn Isuzuihin.

Japsistarat, A8

Japsistarat Ry On Japanilaisten moottoripyörien harrastajien kerho. Pääajatuksena pyrimme vaalimaan Japanilaisten pyörien säilyttämistä ja kunnostamista sekä opastamaan ja neuvomaan osien hankinnassa. Myös museotarkastus hoituu tarkastajiemme kautta. Teemat näyttelyssä: Japanilaiset moottoripyörät Suomessa 60v ja Japsistarat 30v. Lisäksi Junnusta Staraan -teemalla saada nuorempia kiinnostumaan kerhon toiminnasta.

Junnu ja Jannu Paloautot, A18

Osastollaan Jokivarren VPK esittelee vapaaehtoispalokuntatoiminnassa mukana olevat paloautot nimeltään Junnu ja Jannu. Molemmat ovat noin kolmekymppisiä Volkswageneja ja ne ovat kunnostettu vapaaehtoisten ja yhteistyökumppaneiden avustuksella toimiviksi paloautoiksi. Jokivarren VPK on perustettu nimenomaan nuorisotoimintaa varten. Lapset ja nuoret näyttävät tapahtumissa huomattavan paljon helpommin lähestyvän meidän paloautojamme. Ehkä niiden koon vuoksi, mutta myös koska ne ovat sympaattisen näköisiä. Lapset näkevät sinne sisään ja pystyvät itse ottamaan siitä välineitä ja viemään niitä takaisin. Tarkoitus on tietenkin tuoda turvallisuusasioita esiin, mutta myös kertoa heille vpk-toiminnasta laajemminkin. Monelle nuorelle vpk:ssa mukana oleminen voi olla ainoa harrastus, ja siellä on muitakin samoista asioista kiinnostuneita. Kivoja ja tarpeellisia taitoja harjoitetaan – eikä ketään kiusata.

Kainuun mobilistit, C28

Kainuun Mobilistit on vuonna 1980 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia moottoriajoneuvoperinnettä vaalivien ja moottoriajoneuvoja harrastavien henkilöiden yhdistyksenä sekä edistää ja tukea heidän toimintaansa. Eräänä tavoitteena on toimia yhdessä liikenne- ja museoviranomaisten sekä muiden vastaavien järjestöjen kanssa, edistää ja tukea kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden ja vanhojen ajoneuvojen, esineiden sekä työkoneiden konservointia, säilyttämistä, kunnostamista ja entistämistä. Yhdistys myös vaalii liikenneperinnettä ja näin tukee kainuulaisen tieliikennehistorian tallentamista sekä museotoimintaa. Suomenajoneuvohistoriallisen kerhon 14. Alueyhdistys.
Tervetuloa Tutustumaan toimintaamme!

Kalen Talli, A3

Kalen Talli on lähinnä vanhojen historiallisten mopojen ympärille kehittynyt harrastajien yhteisö, jossa autetaan niin rakentelupuuhissa kuin henkisen vireyden ylläpitämisessäkin. Tämänkertaisen Classic Motorshow -näyttelyn teemaa sivuten osastolla on esillä työn merkitys oman tallin puitteissa.
Myös ilmoittautumisia perinteiseen Classic Vesijärvi-kierrokseen otetaan vastaan. Tämän vuoden tapahtuma 5.6.2022 on 20. kerta. Vuosien mittaan Vesijärvi-kierroksesta on kehittynyt lukumääräisesti Suomen suurin vanhojen mopojen retkeilyajo.
Osastolla on esillä myös Kalevi Heikkisen uusin kirja ’Kahvakouran kertomaa’.

Karaasi, C23

Karamella, karkkipisteet eri halleissa

Lakua, pehimsjäätelöä ja karkkeja.

Karting historiaa, A7

Kartingin historiaa esittelevällä osastolla keskitytään nimenomaan lajin alkuvuosiin Suomessa, eli ja kuusikymmenluvulle. Nähtävillä on tuon aikakauden mikroautoja, kuten isopyöräinen CZ, ensimmäisiä pikkupyöräisiä edustavat Ihle-Saetta ja Tecno Piuma.
Italialaiset olivat uranuurtajia Euroopassa, mutta toki kotimaisiakin valmistajia syntyi – sellaista osastolla edustaa suomalaisvalmisteinen REO. Mikä parasta näitä autoja on osastolla esittelemässä lajin legendoja. Jo 60-luvulla mikroautolla kilpailleella Jussi Ruususella on kerrottavanaan tarina jos toinenkin noilta ajoilta. Tavattavissa on myös 70-luvulta kilpaillut ja lajin parissa pitkään vaikuttanut Sauli Laihinen, jonka karting museosta nyt nähtävillä oleva kalusto on tuotu esille. Heidän kertomanaan kartingin alkuvuosien tarinat heräävät eloon.

Keklun Volvo Club – Volvot työssä, B25

KL-VARAOSAT, B23

Tule tutustumaan Service Partner korjaamoketjuun. Ketjuun kuuluvat korjaamot tarjoavat MB, BMW, Audi ja Volvo – autojen huoltoja ja korjauksia. Osastollamme esitellään ja myydään myös mm. SONAX autonhoitotuotteita ja KAMASA TOOLS työkaluja.

Klassikkovene Saimaa, C41

Klassikkovene Saimaa on klassikkoveneiden harrastajien tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tapahtumalla on hienot puitteet Oravin vierasvenesatamassa keskellä kauneinta Saimaata.
Vapaamuotoiseen kokoontumiseen ovat 2. heinäkuuta tervetulleita kaikki vanhojen veneiden ystävät.
Erityisesti mukaan toivotaan 70- ja 80-luvun lasikuituisia tuulilasiveneitä. Maistiaisena osastolla on esillä muutamia kotimaisia klassikkoveneitä juuri noilta vuosikymmeniltä.

Klassikot ja Vanhat Koneet, C26

Kontio Renkaat, B22

Koskin Import, E5

Kymen Automobiilikerho ry, C27

Kymen Automobiilikerho ry on 1967 perustettu SAHK ry:n alueyhdistys, jonka toimialueena on Kymenlaakso ja Itä-Uusimaa. Yhdistyksen jäsenmäärä on noin 600. Osastollamme esittelemme Neste Oyj:n Porvoon öljynjalostamolla toiminutta katastrofiambulanssia, joka on 1983 muutettu vuoden 1971 Scania Kutter 8 linja-autosta. Toisena esiteltävänä on aikansa yleisin taksimalli Mercedes-Benz 190 D vuodelta 1962. Osastolla voi tutustua myös yhdistyksen toimintaan ja tapahtumiin.

Lada Kerho ry, E9

Lada Kerho ry on 25 vuotta sitten Kangasalla perustettu merkkikerho, jonka jäseneksi voivat liittyä kaikki jotka tuntevat autonsa olevan Lada. Tänä vuonna osastolla on nähtävissä perinteisiä Lada 1200 malleja onhan malliston lippulaivan 1200S:n Suomeen saapumisesta kulunut jo 40 vuotta.

LaitseRallyPark, C14

Vain 30 minuutin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta sijaitsee autoteemapuisto, joka on täynnä elämyksiä!
In 2021 we opened our car exhibition hall with more than 50 classic cars from America, Soviet Union and Europe, including the oldest passenger cars in Estonia.
At Lahti Classic Motorshow we’re displaying two of our services:
LADA-rallycar for hobby-driving in LaitseRallyPark and a 1923 Buick Coupe we just finished restoring in our own workshops at Laitse. Info: laitserallypark.ee/fi

Lancia Club Finland ry, E20

Lancia Club Finland ry on vuonna 1990 perustettu merkkikerho, jonka tämän vuoden osastolla ovat esillä Lancian Y-mallisarjojen edustajat.

Landtek, C21

Mini Club Flying finns, C15

Mobilisti, E6

Vuonna 1979 perustettu Mobilisti-lehti on suomalaisen ajoneuvokulttuurin ykkönen. Kahdeksan kertaa vuodessa ilmestyvän Mobilistin rinnalla julkaistaan neljästi vuodessa kustannusyhtiön perustajan, Kai L. Bremerin, eläkepäivillään kipparoima Mobilisti Senior, joka keskittyy pääosin mustavalkoisen ajan Suomi-historialliseen ajoneuvokuvastoon. Osastolla tapaat lehden tekijät ja voit tutustua viime vuosina lehden sivuilla esiteltyyn ajoneuvokalustoon.

Morgan Club of Finland, C18

Morgan Club of Finland – Suomen Morganklubi – on 25 vuotta vanha Morgan autoja arvostavien henkilöiden muodostama yhdistys Suomessa. Klubimme on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat innostuneita ja kiinnostuneita Morganeista ja valmiit jakamaan kokemuksiaan jäseniemme kanssa. Kaikki Morganistit ovat tervetulleita joukkoomme.

Motonet, AULA1

Motonet on vahvasti kasvava autovaraosien ja -tarvikkeiden, työkalujen sekä vapaa-ajan tuotteiden erikoisliikeketju. Autoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden lisäksi myymälät palvelevat monipuolisesti niin veneilijöitä, kalastajia kuin kodinremontoijiakin. Kovaa vauhtia laajeneva tavaratalojen verkosto ulottuu pääkaupunkiseudulta aina Rovaniemelle saakka. Motonet.fi-verkkokaupassa ostoksia voi tehdä helposti paikkaan ja aikaan katsomatta. www.motonet.fi

Museoiässä, B29

Uusi ajoneuvokokonaisuus, joka esittelee museorekisteröintiin liittyviä asioita.
Osastolla nähdään juuri tänä vuonna museoiän saavuttaneita ajoneuvoja – eli vuoden 1991 lanseerauksia. Museorekisteröintiin liittyviä asioita avataan konkreettisin esimerkein ja asiantuntijoiden opastuksella.

Naisten Automobiiliklubi, B11

Naisten Automobiiliklubi, Pin-up Petrols sekä Viivin Vintage muodostavat yhdessä Naisten osaston, jossa voit ihailla myös vintage-teemaisia muotinäytöksiä. Naisten Automobiiliklubi NAK ry on kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2007 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on edistää naisten automobiiliharrastusta sekä luoda ja ylläpitää naismobilistien verkostoa. Vintagetrendin valtavirtaistuminen tukee yhdistyksen kasvua ja tekee Naisten Automobiiliklubista ajattomalla tavalla ajankohtaisen.
NAK järjestää vuosittain heinäkuussa naistenviikon sunnuntaina Naisten Automobiiliajot museoajoneuvoikäisillä autoilla kooten yhteen naismobilistit ympäri Suomen. Tämä yhdistyksemme päätapahtuma järjestetään tänä vuonna su 24.7. Salon seudulla.
Lisäksi järjestämme erilaisia teematapahtumia ja -luentoja harrastukseen liittyvistä aiheista ja julkaisemme Leidit Ratissa -nettilehteä.
Näyttelyssä osastollamme on esillä kaksi klassista ranskalaiskaunotarta Citroen Berline 11 Normale vm. 1952 ja Renault 4CV Sport vm. 1958 sekä pirteä suomalainen Tunturi Lähetti vm. 1976. Tervetuloa tutustumaan ajoneuvoihin ja toimintaamme osastolle B1.

Nippelit ja mutterit, A16

Oldtimer Run 2022, C31

St. Michel Oldtimer Run -harrasteajoneuvojen kokoontumisajo Mikkelin Visulahdessa järjestetään poikkeuksellisesti kaksi viikkoa jälkeen juhannuksen, eli 9.7.2022.
Tule osastolle tutustumaan, esillä mm. Mikkelin Mobililistien Cervolet paloauto vuodelta 1930.

Omistajien helmet, B5

Omistajien helmet on kilpailu kaikille ajoneuvoharrastajille. Maaliskuun puoliväliin mennessä mukaan sai ilmoittaa mitä tahansa vähintään 25 vuotta vanhaa ajoneuvoa – mopoista raskaaseen kalustoon ja arkisista latolöydöstä pieteetillä entisöityihin huippuharvinaisuuksiin. Olennaista kisassa on ajoneuvojen lisäksi myös tarinat, miksi juuri kyseinen ajopeli on omistajalleen helmi. Ajoneuvoja ilmoitettiin mukaan 77 ja lähes 2600 ihmistä kävi verkon kautta äänestämässä. Näin saatiin valikoitua nämä kymmenen finalistia jotka ovat nyt Omistajien helmet -osastolla:
Fiat 500 Van, 1961
Ford Cortina GT2000, 1972
GAZ (Volga) M21, 1957
Messerchmitt KR200, 1963
Mini 1000, 1981
Opel Manta R6 400, 1976
Opel Rekord C 2D 1900 S, 1969
Volkswagen Grossraum, 1962
Volkswagen Karmann Ghia TYP 34 Coupe 1500, 1965
Volkswagen T1 Typ2, 1964
Näistä ajoneuvoista näyttelykävijät äänestävät osastolla voittajan, Omistajien helmen 2022, joka julkaistaan ja palkitaan osastolla sunnuntaina 1.5. klo 16.00.

Opel 60´s & 70´s Club, B18

Opel 60´s & 70´s Club on perustettu 1999 ja merkitty yhdistysrekisteriin 2001. Kerho on suunnattu lähinnä Opelin 60- ja 70-lukujen “menestysmalleille”.
Opel 60&70 club toimii netissä ja sen kerhofoorumi on aktiivisten Opel-henkisten harrastajien käytössä. Kerho järjestää Swap Meet -tyyppisiä kerhokokoontumisia ja rompetoreja sekä kahvittelee porukalla aktiivisten kerholaisten toimesta. Olemme olleet Lahden Classic Motorshowssa alusta asti mukana ja CMS on kerhomme tärkein ja näkyvin tapahtuma vuosittain.
Suurin Opel-harrastajien kokoontuminen on joka Kesä (ja syksy) Rengossa jossa kokoontuu parhaimmillaan lähes sata wanhaa Opelia merkkiuskollisten harrastajien paikalle kurvaamina.
Jäseneksi Opel 60&70 Clubiin pääsee täyttämällä jäsenhakemuksen nettisivuiltamme. Kerhon vuotuinen jäsenmaksu on vaatimattomat alle 20 euroa ja tämä summa sisältää kerhon teettämän jokavuotisen “uniikin” kerhon vuosikalenterin. Tänä vuonna Opel 60&70 Clubin osastolla on näytillä teemaan perustuen Opel Blitz “paloauto”, kalusto/miehistönkuljetusauto 70-luvun alusta sekä Opel Rekord C 6 hengen taksi. Kolmantena autona juuri valmistunut Opel Kadett C GT/E -75 historic kilpuri H1 GR4.

Opel Club Finland ry, B14

Suomen Opel Yhdistys – Opel Club Finland OCF ry on perustettu vuonna 2000 ja rekisteröity vuonna 2001. Yhdistys toimii Opel-merkkisistä ajoneuvoista kiinnostuneiden, ajoneuvojen omistajien, rakentelijoiden ja harrastajien yhdyssiteenä. Kerhomme jäsenistön harrasteajoneuvokanta koostuu tällä hetkellä 1930-lukulaisista tämän päivän tuotteisiin, mitään ikärajoitteita ei autoille ole asetettu. Yhdistys on virallinen Opel-merkkikerho, johon voi liittyä kuka tahansa, jolla on kiinnostusta Opel-harrastustoimintaa kohtaan.
Osastollamme jäseneksi liittyneiden kesken arvomme 5kpl Fiksukatsastuksen lahjakortteja.

Päijät-Hämeen Mobilistit ry, C32

Pääasiassa Päijät-Hämeen alueella toimiva vanhojen ajoneuvojen harrastajayhdistys jossa jäseniä noin 680. Osastollamme nähtävänä: 1938 Chevroletin malli HS Special 15J, 1991 Elcat täyssähköauto, 1961 Opel Olympia Delivery van, Fiat 238 pickup, jokin 2-pyöräinen ja muuta rekvisiittaa

Päijät-Hämeen pelastuslaitos, E13

Pelastustoimi eilen ja tänään.
Osastolla on esillä Iitin VPK:n Bedfort vm. 1963

Panhard Kerho, A1a

Panhard kerhon osasto sisältää hienon 1901 mallin Clement-Panhardin idyllisessä parilla puulla ja kukkasilla somistetulla kahvila idyllillä somistettuna viineineen ja laseineen jotka ovat tietysti Panhard-aiheeseen liittyviä. Garagen tiloissa on hieno Panhard Dyna Z 12 vm. -57 vain huollossa,valojen loisteessa. Vieressä odottaa PL-17 -62 vuoroaan.
Pisteenä iin päällä täydellisessä idyllissä seisoo Dyna Z 16 vm.59 kaksivärisenä hieman erillään takana näkyvän hotellin edessä ja muistuttaa merkin todella pitkästä urasta autoilun eteen.

Panssarikilta r.y. Päijät-Häme, E12

Panssarikillan Päijät-Hämeen osasto kertoo yhteistyössä Autojoukkojen Killan ja Päijät-Hämeen Mobilistien tukemana, ottoautojen historiasta Talvi- ja Jatkosodan aikana.
Panssarikilta on Suomen suurin aselajikilta, esittelemme kiltatoimintaamme ja Parolan Panssarimuseota. Halutessasi voit liittyä Panssarikillan jäseneksi osastollamme, kiinnostus panssariaselajiin ja maanpuolustustyöhön on yhteistä jäsenillemme.

Paradise Cars, C4

Paradise Cars on suomalainen autojen entisöintiin sekä klassikkoautojen myymiseen erikoistunut yhtiö jo vuodesta 1987. Erikoisalaamme ovat perinteisesti olleet brittiautot ja niihin löytyykin mittavasta varaosavarastostamme hyvin tarvikkeita.
Tervetuloa tutustumaan osastoomme ja juttelemaan mukavia rennossa seurassa. Tänä vuonna olemme tuoneet näytille erittäin harvinaisen Triumph Herald Courier – pakettiauton, messuteeman mukaisesti

Pekripe Myynti, A29

Pienoismalleja, rakennussarjat ja metalliset, hotwheels autot meiltä. Löytyy myös vanhaa keräilytavaraakin, kuten vanhoja tarroja ym

Perä Tielle model cars and rally films, A10

pienoismallit.fi / modeltoys.net, A15

Myynnissä pienoismalleja: Henkilö-, Kuorma-, Paketti-, Ralli- ja Linja-autoista sekä Traktoreita, Moottoripyöriä.

Pin-up Petrols, B13

Pin-up Petrols ry on valtakunnallinen pin-up- ja vintage – harrastajien yhdistys.
Jäseniämme yhdistää yhteisten mielenkiinnon kohteiden lisäksi kiinnostus ja into yhdessä harrastamiseen.
Pin-up Petrols ry:n jäseniksi ovat tervetulleita kaikki pin-up- ja/tai vintage-harrastuksesta kiinnostuneet sukupuoleen, ikään tai kokoon katsomatta. Järjestämme jäsentoimintaa ympäri Suomea.
Tervetuloa osastollemme teettämän itsellesi vintagehenkinen pikakampaus tai -meikki sekä tutustumaan toimintaamme. Järjestämme myös vintagemuotinäytöksen molempina päivinä.

Pirelli, B8

Pirelli viettää 150v juhlavuotta, 1872v perustettu yritys on yksi maailman suurimmista rengasvalmistajista jolla on vahva DNA moottoriurheiluun. Osastolta löytyy kattava katsaus Pirellin tuotevalikoimaan motorsportista henkilö- ja urheiluautoihin.

Pohjois-Karjalan Automobiilikerho ry, C29

Ralli o’ reteetä, C40

Ralli o’ reteetä on toiseen osaan ehtinyt kirjasarja kotimaisesta ralliautoilusta. Kirjan on toimittanut ja ideoinut pitkän linjan moottoriurheilutoimittaja ja valokuvaaja Jari Kohonen. Kirja sisältää runsaasti kuvia ja haastatteluja menneiltä vuosikymmeniltä. Osastolla on myynnissä myös todellinen klassikkoteos, “Totuuden torvet”. Se on Auto- ja Liikennetoimittajien yhdistyksen 50-vuotisjuhlajulkaisu, johon on koottu suomalaisen liikennejournalismin värikäs historia yksiin kansiin.

Rallimuseon ystävät, C11

Rallimuseon toimintaa tukeva yhdistys jakaa tietoa yhdistyksen toiminnasta, yhdistyksen vuosittaisista tapahtumista, kuten Rallimuseon Ystävien Suurajoista sekä Rallin illasta. Osastolla esillä kaksi ralliautoa. Näistä toinen paljastetaan näyttelyssä ja toinen on Juha Kankkusen Ford Escort RS 2000, jolla nelinkertainen maailmanmestari osallistui uransa ensimmäiseen MM-ralliin.

Ranskalainen avenue, A1

Kuusi ranskalaisten autojen merkkikerhoa järjestää tänäkin vuonna noin 700 m2:n alueelle yhteisosaston. Autoja tulee 23 kpl, joista vanhin on Panhard vm 1901, sekä kaksi vanhaa moottoripyörää. Autot sijoitetaan perinteiseen tapaan merkit ja mallit sekaisin sekä kerhojen osastorajat ylittäen.
Alueelta löytyy myös kerhojen info-tiski ja putiikki. Kerhojen talkooväen tunnistat valkoisista paidoista ja mustista housuista. Ota yhteyttä meihin, mikäli haluat lisätietoja yhteisöllisestä ranskalaiautojen harrasteesta.
Alueella on autojen venttiilikopista rakennettujen kilpureiden rata ja kilpureita, joiden avulla tapahtuman yleisö pääsee omakohtaisesti tutustumaan lajiin. Sunnuntaina 1.5. klo 13 ajetaan Koppa Cupin kauden ensimmäinen osakilpailu.
Ranskalaisen Avenuen järjestävät tänä vuonna AC ry ( Citroen-kerho ), B11-kerho ( gangsterisitikat ), Club Peugeot ry, Club Renault de Finland, Panhard Club Finlande ja Suomen 2CV Kilta ( rättisitikat ).

Retrorenkaat, C3

Tarjolla on maan laajin valikoima erilaisia harrasteajoneuvojen renkaita kuten lievereuna- ristikudos- ja vyörenkaita sekä mustina, että valkosivuisina tai punaraitaisina. Me tiedämme renkaista.

Rikus Motor World, C39

Suomen Moottoripyörämuseo ja Ace Cafe avaavat talven jälkeen ovensa tänään. Tervetuloa ihailemaan uutta näyttelyä; Jarno Saarinen 50 vuotta maailman mestaruus, Suomen Moottoriliitto 100 vuotta, Imatranajot 60 vuotta ja Helsingin Moottorikerho 100 vuotta näyttelyitä. Lisäksi uutuutena museon pihassa olevassa hallimyymälässä uudet Royal Enfield moottoripyörät.

Rover Ystävät, C22

Vuonna 1981 perustetun Rover Ystävät toiminta kattaa sekä Rover-henkilöautot että Land Rover:in maastoautot. Osastollamme on tänä vuonna Rover 75 vuosimallia 1956 sekä Rover 820 Vitesse vuosimallia 1995.
Jälkimmäisestä autosta on juttu Klassikot-lehden numerossa 08/16.

Ruostetta rajan takaa, A9

Kerhon tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää harrastusta vanhoihin neuvostoaikaisiin moottoripyöriin käsittäen koko entisen Varsovan liiton alueella valmistetut mallit ja merkit. Myös saman alueen muut ajoneuvo harrastajat ovat tervetulleita .
Kaikki toiminta on vapaaehtoista ja perustuu talkootyöhön.
Järjestämme ajelutapahtumia kohteina keskeiset leirintäalueet sekä erilaiset tapahtumat ympäri maata.
Alkuperäisten pyörien ylläpito sekä pyörien rakentelu, modernisointi ja kunnossapito jokapäiväisiksi ajoneuvoiksi on kerhon tarkoitus ja päämäärä.

SAHK, C35

Vuonna 1959 perustettu Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliitto – SAHK ry on historiallisten ajoneuvojen harrastajien yhdistysten kattojärjestö. Vuonna 2022 SAHK:lla on eteläisestä Suomesta Lappiin toimivia jäsenyhdistyksiä 30, joissa on noin 8500 henkilöjäsentä.
Tärkeimpiä toiminnan muotoja meillä on museoajoneuvojen tarkastustoiminta, jossa tarkastajia on ympäri Suomea jo 100. Museoajoneuvotarkastajat neuvovat asiakkaita entistämisen kiemuroissa sekä ma-lainsäädännön vaatimuksissa.
Vuoden kohokohta ovat vuodesta 1959 asti järjestetyt valtakunnalliset Retkeilyajot, jotka tänä vuonna ajetaan Turussa ja sen ympäristössä 10.–11.6.2022
Osastollamme esitellään seuraavat ajoneuvot:
– Volvo Duett P 210 vm. -67, om. Janne Vuollo Merikarvia
– M-B 240 D vm. 82, om. Pertti Reiman Nastola. Kyseessä on taxi, jolla on ajettu yli 1,5 miljoona kilometriä
– Taunus Transit -64, om. Turun Seudun Mobilistit ry
– Volvo Duett P 210 vm. -67, om. Janne Vuollo Merikarvia
– Tavaramopo tai lähetti-Tunturi Turusta
– Ford 1935 vm. -35 seka-auto häkäpöntöllä, om. Olavi Nenonen Pieksämäki

Samoha ry Lahti / Moka ry Hyvinkää, A4

Salpausselän Mopoharrastajat ry (Samoha ry) on perustettu vuonna 2006. Toimimme Lahdessa Sopenkorvenkatu 12 300 m2 vuokratiloissa. Aktiivisia harrastajia n. 40 ja kannatusharrastajia n 40. Kerhotilamme koostuu korjaussalista, hiontahuoneesta, maalaustilasta, kahdesta säilytystilasta ja kerhohuoneesta. Kerhon jäsenien käytössä on varsin kattavat yhteiset työvälineet.
Kerholaiset mm. kunnostelevat kaikenmerkkisiä vanhoja mopoja ja osallistuvat mopotapahtumiin ympäri maata. Rompetoreilla kierrellään myös ahkeraan. Viikottainen kerhoilta keskiviikkoisin klo 18.00 kerhotiloissa on myös muodostunut perinteeksi. Kesäkautena järjestämme viikoittain kerhoajoja Päijät-Hämeen lähialueilla.
Esittelemme yhdessä Moka ry Hyvinkää kanssa yhteisstandilla vanhat mopot työssä teemalla 1950-60-70 luvun käyttöentisöityjä mopoja.
Mukana mm mäkihyppääjälegenda Matti Nykäsen käyttöentisöity Tunturi Pappa 1963.
Tervetuloa standillemme A4 katselemaan ja juttelemaan mielenkiintoisesta ja antoisasta mopoharrastuksesta.

Sari Holmlund Oy, A14

www.sariholmlund.fi
Liikkeen osoite Jokikatu 10 Wanha Porvoo

Satellite Oy, A26

Sports car club of Helsinki, SccH, E19

Perinteistään tunnettu valtakunnallinen ja merkkiriippumaton urheiluautokerhomme on perustettu Helsingissä vuonna 1975. Meillä on yli 300 jäsentä lähes kaikkialta Suomesta, Helsingistä Lappiin. Jäseniämme löytyy myös ulkomailta.
Kerhon jäsenyyden edellytyksenä on urheilu- tai GT-auton omistaminen, mutta jäseneksi voidaan hyväksyä myös muita urheiluautoilusta kiinnostuneita tai urheiluautoilussa muuten ansioituneita henkilöitä kerhon hallituksen päätöksellä.

Sporttiauto, C42

Museoiän saavuttaneen Sporttiauton tuotevalikoimasta messuilla on esillä Emtron, Ecumaster ja Link ECU – elektroniset moottorinohjainlaitteet ja niiden tarvikkeet. 1992 perustettu Sporttiauto pysyy edelleen ajan hermolla; Niinpä osastollamme kerromme mahdollisuuksista asentaa elektroninen polttoaineensyöttö ja sytytys myös klassikkoautoon tai moottoripyörään.

StripALL/AutoDip/Colorkit, C44

Suomen Britti-Ford kerho ry, C16

Suomen Britti-Ford -kerho ry on 1989 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kaikkien englantilaisten Fordien omistajien ja harrastajien toimintaa jäljellä olevien yksilöiden ajokuntoisena säilyttämiseksi, entisöimiseksi ja merkin yleisen tunnettavuuden ja arvostuksen lisäämiseksi.
Kerhoon ovat tervetulleita kaikki englantilaisten Fordin omistajat tai näistä autoista kiinnostuneet henkilöt, auton omistamista ei edellytetä.
Kerholla on myynnissä osastolla kerhotuotteita, muun muassa paitoja, tarroja ja kangasmerkkejä, joiden tuotto käytetään kerhotoiminnan ylläpitämiseen ja edistämiseen.

Suomen IMP Kerho, C24

Vuonna 1998 perustettu Suomen IMP Kerho pitää voimakkaasti yllä näiden pienten takamoottoristen autojen elämää. Vaikka IMP muistetaan paremmin kovaa ja korkealta kiertävistä kilpa-autoistaan, on IMPpiä käytetty myös työkaluna. Osastollamme pääset pienelle aikamatkalle noin 50 vuotta taaksepäin. Tarjolla myös vertaistukea IMPismiin sairastuneille.

Suomen Kaasutinexpertti, C5

Suomen Linja-autohistoriallinen Seura, E8

Suomen maarakennuskoneiden liitto, A24

Suomen Mercedes-Benz Klubi ry, B7

Klubin missiona on koota yhteen ja tukea Suomen Mercedes-Benz-harrastajia.

Suomen Saab-klubi, B27

Suomen Saab-klubi ry:n osastolla pääset tutustumaan yhdistyksemme toiminnan lisäksi kahteen uniikkiin työn sankariin. Itse autojen lisäksi esillä on kokoelma erittäin harvinaisia Saab-tuotteita, jotka niin ikään edustavat työn sankareita aina auton kokoonpanolinjalta omistajien vapaa-ajalle saakka. Kilpailuhenkisiäkään ei ole unohdettu ja paras aika palkitaan!

Suomen Studebakerklubi, B28

Studebaker on 170 vuotta sitten, vuonna 1852, perustettu amerikkalainen yritys, joka aloitti hevosvaunuja valmistamalla. Ensimmäiset autot Studebaker valmisti vuonna 1902 eli tasan 120 vuotta sitten.
Viimeiset Studebaker-autot valmistuivat vuonna 1966.
Suomen Studebakerklubi on perustettu vuonna 1995, ja klubiin kuuluu n. 60 autoharrastajaa ja n. 100 autoa.
Klubin osastolla on esillä viisi Studebaker-autoa eri vuosikymmeniltä. Tervetuloa tutustumaan.

Suomen Volkkariyhdistyksen Päijät-Hämeen jaos ry, B2

Suomen Volkkariyhdistys ry (FVWA ry) on valtakunnallinen
yhdistys, joka kasaa Vokkareista kiinnostuneet harrastajat yhteen. Jäsenistöä
on n. 2500, jäseniä on vauvasta vaariin ja kalustoa on aina ensimmäisistä
Volkswagen –autoista viimeisimpiin malleihin. Yhdistys on perustettu vuonna
1982, joten tänä vuonna juhlimme pääyhdistyksen 40-vuotista taivalta.
Messujen järjestelystä vastaa pääyhdistyksen paikallisjaos, FVWA
Päijät-Häme Ry. Osastollamme näette 3kpl aikakautensa sporttisimpia
Volkkareita, mm. legendaarisen Volkswagen Karmann Ghian. Osastolla myös
Volkkariaiheisten paitojen, lehtien sekä paita-arpojen myyntiä. Osastolla
myös mahdollisuus liittyä sekä pääyhdistyksen että paikallisjaoksen
jäseneksi. Tervetuloa vierailemaan Volkkariyhdistyksen osastolla!

Suomen Volvo 1800 -kerho ry, B17

Vuonna 1993 perustettu Volvo 1800 -kerho ry eli “Pyhimyskerho” on kaikille Volvo 1800-tyyppisistä autoista kiinnostuneille suunnattu kerho. Volvo 1800 -autoja valmistettiin vuosina 1961-1973 yhteensä 47492 kpl. Vuosina 1961-1963 ensimmäiset 6000 autoa valmistettiin Englannissa Jensenin autotehtaalla ennen kuin tuotanto siirrettiin Ruotsiin.
Auto tuli tunnetuksi 1960-luvulla Roger Mooren tähdittämässä tv-sarjassa The Saint (Pyhimys). Näyttelyosastollamme on esillä Volvo P1800, 1800 S ja 1800 ES autot.

Tampereen Seudun Mobilistit ry, C34

Teema: Työn sankarit – ajoneuvot töissä, D-halli

Näyttelyssä on vuosittain vaihtuva teema, johon paneudutaan teemahallissa. Nyt Classic Motorshowssa nähdään teema ”Työn sankarit – ajoneuvot töissä”.
Aivan ensimmäiseksi moottoroitua apua tarvittiin raskaan työn helpottamiseksi. Polle ja Tähti saivat levätä tallissaan, kun äkeen eteen voitiin valjastaa monin verroin hevosvoimia rautakuorissa. Traktoreista ja maatalouskoneista on ollut monin tavoin valtava apu maatalous¬töissä. Ajoneuvoista on myös haettu apua lähetysten nopeaan toimittamiseen. Pian kaupunkien ja maaseudunkin teitä kulkivat erilaiset tavarankuljetukseen tarkoitetut ajoneuvot: muun muassa puuautot, maitoautot ja jakeluautot. Lyhyemmillä toimitusmatkoilla taas tavaraskootterit ovat tehneet toimitukset ketteriksi.
Ajoneuvot ovat myös laajentaneet ihmisten elinpiiriä erinomaisesti, kun päästiin verrattoman helposti liikkumaan paikasta toiseen. Ilmeisimpinä esimerkkeinä tulee varmasti monille mieleen linja-autot, taksit tai vaikkapa ambulanssit.
Tarkemmin ajateltuna myös esimerkiksi virka- ja edustusautot ovat myös työn sankareita; työasioitahan niilläkin on hoidettu. Classic Motorshown 2022 teemaosastolla paneudutaan työssä käytettyihin ajoneuvoihin edellä mainituista sekä lukuisista muista näkökulmista.

TorAFors, E7

Toyota Club of Finland r.y, B15

FinToys – Toyota Club of Finland on kaikkien suomalaisten Toyota/Lexus-harrastajien oma kerho – harrastit sitten virittämistä, entisöintiä, tuunausta tai olet muuten vain Toyotan/Lexuksen omistaja tai Toyota/Lexus-henkinen. Vilkkaalla keskustelufoorumillamme voit kysellä, vastailla ja keskustella muiden harrastajien kanssa. Yhdistys järjestää vuosittain myös tapahtumia ja ratapäiviä sekä osallistuu esim. näyttelyihin.
Vuosi 2022 on virallisen yhdistyksen 20. toimintavuosi, Classic Motor Show:ssa Lahessa olemme olleet joka vuosi mukana.
Tänä vuonna osastolla esillä -80 luvulta niin perinteistä kuin harvinaisempaakin kalustoa. Tervetuloa rohkeasti kyselemään osaston henkilökunnalta kerhon toiminnasta.

Traktori merkkinä Porsche, A22

Traktorituotannon tähden lento. Nousi nopeasti Saksassa toiseksi myydyimmäksi traktoriksi vuosina 1956 – 1964. Valmistettiin Porsche merkillä 120000 kpl. Allgaier-Porschetraktorit ry perustettu 2010. Tervetuloa tutustumaan.
Esillä 3 kpl. Porsche traktoreita ja 1 kpl Allgaier.

Triangle Motor Co, E15

Triumph Cars Club of Finland, C17

Triumph Cars Club of Finland ry (TCCF) on vuonna 1985 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää Standard-ja Triumph–merkkisten autojen harrastusta ja tuntemusta. Osastolla on näytteillä alkuperäiskuntoinen ja entisöimätön pakettiauto Herald Courier Van, sekä henkilöfarmariksi muutettu Herald Courier Estate.

Työn sankarit Wanhaan aikaan, A21

Weteraanimoottorikerho Wanha Woima ry on valtakunnallinen yhdistys, joka tunnetaan parhaiten vuosittain järjestettävistä Weteraanikonepäivistä. Osastollamme esillä läpileikkaus kerhomme toiminnasta ja siitä, mitä kaikkea Woimalaiset harrastavat. Nähtävillä myös korjaamovälineistöä ja muuta rekvisiittaa vuosikymmenten takaa.

Vanhojen ajoneuvojen korinkorjaus, Gradia Jämsä, C45

Gradia Jämsä järjestää vanhojen ajoneuvojen korinkorjauksen koulutusta. Koulutuksessa opiskellaan pellin muotoilua ja liittämistä. Työvälineinä perinteiset työvälineet kuten Englanninpyörä, vasarat ja kutistimet. Lisätietoja osastoltamme.

Vauxhall Bedford Club Finland, C19

Osastolla esittelyssä seuraavat ajoneuvot:
-Vauxhall 4D Victor 101 Super 1965
-Vauxhall Velox 1952
-Vauxhall Ventora 1972

Vehoniemen Automuseo, C30

Vehoniemen Automuseo Kangasalta on ollut jokaisessa Classic Motor Show-näyttelyssä mukana. Vuoden 2020 ajoneuvomuseon tittelin saanut museo on yli 200 000 vuotuisen museovieraan kävijämäärällä Suomen suosituin automuseo ja Vehoniemellä sijaitsee myös Suomen ainoa pienoismallien kivijalkakauppa, joka avaa CMS-viikonloppuna sivumyymälän messuille.Tänä vuonna Lahteen on lähdetään Toyota LiteAcella vm 1987. Näyttelyn teemaan sopiva pakettiauto on Kangasalla pakattu täyteen myytäviä pienoismalleja. 1980- ja 1990-lukujen Toyota-pakettiautot olivat Suomessa yleisiä työjuhtia, mutta niistä ei ole montaakaan säilynyt, kun niitä on oikein urakalla myyty Afrikkaan tai ne ovat ikkunalinjaan asti mädäntyneinä paalattu. Vehoniemen LiteAce on vain 104 000 kilometriä ajettu lähes alkuperäiskuntoisena museoajoneuvoksi rekisteröity pakettiauto.

Veteraanikelkkakerho, A6

Vuonna 2002 perustettu, edelleen aktiivisesti toimiva Veteraanikelkkakerho on kaikille veteraani-ikäisistä – yli 25 vuotta ja sitä vanhemmista – moottorikelkoista kiinnostuneille suunnattu kerho, joka jakaa jäsenilleen tietoa, järjestää kokoontumisia ja kelkkojen esittelymahdollisuuksia. Tervetuloa osastollemme A6 tutustumaan kerhomme toimintaan!

Veteraanikuorma-autoseura, C36

Veteraanimoottoripyöräklubi, A12

Vuonna 1975 perustettu Veteraanimoottoripyöräklubi on Suomen suurin vanhoihin moottoripyöriin keskittynyt yhdistys. Osastollamme on esillä muutama helmi esim. Douglas 2 2/4 vm.1914 sekä Indian 2 3/4 vm.1910. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Viivin Vintage, B12

Viivin Vintage myy uniikkeja, huolella valittuja vaatteita sekä asusteita menneiltä vuosikymmeniltä. Valikoimissa on vintagevaatteita ja asusteita naisille, miehille sekä lapsille pääasiassa 1960-1990-luvuilta. Viivin Vintagen yli 1400 tuotteen verkkokaupan löydät osoitteesta viivinvintage.fi. Mukana osastolla paljon uutuuksia, tervetuloa tekemään löytöjä!
Viivin Vintage Naisten Automobiiliklubi sekä Pin-up Petrols muodostavat yhdessä Naisten osaston, jossa voit ihailla vintage-teemaisia muotinäytöksiä!

Vintage Shop Vanhat Roinat, C1

Osastoltamme löydät menneen ajan aarteita esim. vanhoja lehtiä, leluja, kylttejä, autolehtiä ym. mielenkiintoista.

VW-rallisarja, C12

Wannabe, A27

Wannabe.fi on suomalainen verkkokauppa. Valikoimissamme vintage- ja retrotyylin innoittamia vaatteita kaiken kokoisille ja kaiken ikäisille naisille pääosin Hell Bunnyn mallkistosta. Koot XS – 6XL.

Warre-Team, E10

Warre-Team esittelee DDR-Ajoneuvoja. Esillä latolöytö ja NVA-Trabant.

Woten Paja, A25

www.suuli.com, C47

X-1R tuotteet, C43

 

 
 

 

Scroll to Top