NÄYTTELYOPAS

OSASTOTIEDOT

Piirrän realistisia auto-, moottoripyörä- ja työkonetaidetta. Tilaa taulu omasta harrasteajoneuvostasi.

Fiat Abarth huoltoparkki.

Autohoidon ja maalauksen erikoiskauppa.
Osaston autonhoitotuotteita edustaa Meguiar's ja Rupes.
Maalipuolta edustaa CarSystem, 1Shot Pinstriping maalit, MackBrush siveltimet, Iwata kynäruiskut, Createx maalit, Molotow One4All sekä Oheistarvikkeet
Auton ruostesuojauksesta vastaa laadukkaat Dinitrol tuotteet.

AREF on aktiivinen Alfa Romeo harrastajien klubi, joka vaalii merkin legendaarista perinnettä. Toimintaan sisältyy retkiä, kokoontumisajoja, vierailuja ja muita Alfa Romeoon, autoiluun ja matkailuun liittyviä tilaisuuksia. Jäsenlehti Entusiasti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

Alien Motorsport sai alkunsa kahden moottoripään lyödessä viisaat päät yhteen Helsingissä vuonna 1995. Elettiin uuden autorakentelun trendin alkuaikoja. Alien Motorsport Ry perustettiin 1997. Jäseniä tällä Tuning-rakentelun tyylisuuntaa edustavalla kerholla oli parhaimmillaan yli 25.
2000-luvun alussa järjestimme 6 vuotta Etelä-Suomen suurimpia Eurocruisingeja. Teemme edelleen GTi Magazinea yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella. Kerhona olemme kiertäneet autonäyttelyitä ja tapahtumia Pohjoismaissa, Euroopassa, USA:ssa sekä Japanissa. Nykyään kerhossa vaikuttaa noin 10 aktiivista jäsentä, mutta jälkipolvi on jo rakentelemassa omia autojaan ja näin pidämme rakentelukulttuurin edelleen elossa.

Tähden lento. Valmistettiin 120000 kpl. Porsche merkkisenä vuosina 1956 - 1963 heinäkuu. Vahva ja edistyksellinen siihen aikaan. Jäi kooltaan alitehoiseksi ja olisi tarvinnut uudistaa alusta loppuun.

Pian 30 -vuotias Audi harrastajien yhteenliittymä nuoreen aikuiseen ikään ja aikuiseen makuun.

Vuosi 2024 on Autohistoriallisen Seuran merkkivuosi. Täytämme 60 vuotta, ja juhlavuotemme alkaa messuosastollamme. Näytteille olemme tuoneet ennen sotia olevaa kalustoa. Vertailun vuoksi esillä on myös Volvo Amazon vuodelta 1964, jolloin seuramme on perustettu. AHS:n esittelijät ovat pukeutuneet ajoneuvojen aikakauden tyyliin.

Osastolla soittaa vanhaa musiikkia yhtye Riku Poramo Quartet lauantaina klo 10.00, klo 11.30 ja klo 13.30 noin 15 min kerrallaan.

AJONEUVOT:

Singer Safety-Bike, 1885-1890
Cadillac Model K , 1907
Rolls-Royce Silver Ghost, 1921
Fiat Torpedo, 1923
Chevrolet-linja-auto, 1928
Chevrolet Master 4D Sedan, 1933
Rudge Whitworth Ulster, 1930
Volvo Amazon, 1964

Automuseoiden neuvottelukunta on Suomessa toimivien moottoriajoneuvomuseoiden yhteistyöelin. Se aloitti toimintansa vuonna 2007. Neuvottelukunnan tavoite on keskinäisen yhteistyön kehittäminen, yhteinen viestintä ja toisilta oppiminen. Neuvottelukuntaan kuuluu 25 ajoneuvomuseota.

Mobilia on auto- ja tieliikenteen valtakunnallinen vastuumuseo. Tarjoamme nähtävää ja koettavaa läpi vuoden koko perheelle.

Osastollamme pääset tutustumaan esittelykoneisiin joita kerhon edustajat mieluusti esittelevät.
Samalla voit kysellä kerhomme toiminnasta sekä tekniikaan liittyviä kysymyksiä.
Tervetuloa.

Biltema on yksi Pohjoismaiden suurimmista varaosa- ja tarvikemyymäläketjuista, ja sen laajasta valikoimasta löytyy tuotteita autoiluun, kotiin, toimistoon, rakentamiseen, vapaa-aikaan ja veneilyyn. Messuosastollamme pääset tutustumaan edulliseen ja monipuoliseen autoiluvalikoimaamme sekä autonhoitotuotteisiimme, mm. biopohjaiseen autonhoitotuotesarjaamme. Tervetuloa tarttumaan myös huikeisiin messutarjouksiimme!

Bimmer Tuning Club of Finland ry, lyhyemmin BTCF, toimii kerhopohjaisena BMW-merkkisistä ajoneuvoista kiinnostuneiden henkilöiden yhdyssiteenä. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jäsenten tietoutta tieliikenteen, autotekniikan ja rakentamisen alalla, sekä muissa autoiluun liittyvissä kysymyksissä sekä toiminnoissa. Jäsenmaksun maksava jäsenmäärä on vakiintunut noin 2500 henkilöön. Harrastajien autokanta on hyvin laaja ja se kattaa ison osan BMW-merkkisistä henkilöautoista joita on historian aikana tehty.

BTCF ry järjestää jäsenistölle vuosittain ratapäiviä, osallistuu autoalan messuille, järjestää alueellista toimintaa ja yhdistyksen vuosittaisena päätapahtumana toimii Bimmerparty Kalajoella. Lisäksi yhdistyksellä on keskustelufoorumi (www.btcf.fi), jossa kaikkien harrastajien, myös ei-jäsenten, on mahdollista osallistua keskusteluun. Näitä harrastajia/nimimerkkejä löytyy yli 45 000.

BMW Moottoripyöriä on valmistettu vuodesta 1923 alkaen ja valmistus jatkuu. BMW Moottoripyöräkerho ry on valtakunnallinen, BMW-moottoripyörillä liikkuvia tai muuten BMW-henkisiä motoristeja yhdistävä järjestö, jolla on kokoontumisia ja yhteisiä tilaisuuksia eri puolilla Suomea. Kerho on toiminut jo vuodesta 1976. Koko maan kattavassa aluetoiminnassa pääset helposti mukaan paikallisiin tapahtumiin, kuten yhteisiin ajoihin ja kerhoiltoihin.

Osatollamme esittelemme tällä kertaa BMW:n valmistamia yksisylinterisiä klassikkomoottoripyöriä eri vuosikymmeniltä aina 30-luvulta 50-luvulle. Esillä mallit R2, R35, R25/3-sivuvaunulla, EMW R35/3, R26 ja Isetta 250.

Tervetuloa osastollemme katsomaan esille tuotuja pyöriä ja keskustelmaan BMW moottoripyöristä ja niiden harrastamisesta.

Esittelemme Borgward-tehtaan pienimpiä autoja eli Lloyd-mallistoa.
Tietoa historiasta,maahantuonnista ja osina Suomeen tuotujen autojen kokoonpanosta Helsingissä.

Cartec Finland Oy:n laajasta valikoimasta löydät Suomen vaativiin olosuhteisiin sopivat helppokäyttöiset autoshampoot, autovahat sekä kaikki puhdistus- ja suoja-aineet. Unohtamatta tietenkään kaikkia työssä tarvittavia tarvikkeita. Ammattilaisille tarkoitettujen tuotteiden lisäksi valikoimastamme löytyvät myös kuluttajille suunnatut tehokkaat ja turvalliset ajoneuvojen pesu- ja hoitotuotteet. Tule tutustumaan osaston valikoimaan ja kysy lisää!

Suomen 2CV-Kilta haluaa näyttää kuinka pienellä autolla on mahdollista matkustaa Euroopan läntisimmästä pisteestä itäisempään ja toisaalta myös pohjoisimmasta eteläisimpään ja saada kaikki usean viikon matkatavarat mahtumaan mukaan. Yöpymispaikkana käyttäen autoansa, jonka voi pysäköidä yöksi mitä mahtavimpien kokemusten luomaan ympäristöön.

V. 1934 Citroen aloitti etuvetoisten Traction Avant-mallien valmistuksen. 90 vuotta on nyt kulunut ensiesittelystä, joten pyrimme tämän myös tuomaan esille osastollamme. Näytteille tuomme kaksi alkupään tuotantoa olevaa 7C- mallia -30-luvun loppupuolelta ja yhden v. 1955 11BL mallin, joka edustaa tuotannon loppupäätä. Citroen Traction Avantia valmistettiin vuosina 1934 - 1957 eri versioina yli 750 000 kpl.

Clasanteri on erikoistunut klassikkoautojen ostoon, myyntiin ja välitykseen. Entisöinteihin ja korjauksiin käytämme tarkkaan valittuja
yhteistyökumppaneita. Sijaitsemme Vantaan Luhtaanmäessä yhdessä Grips Garagen ja Anglo Partsin kanssa.

Kunniatehtävämme on jatkaa klassikkoauton tarinaa.

Suomalaisia enduro kilpapyöriä
1950-1990
CZ 125 vm.1953. Om. Ihatsu Hannu Tuusula
Solifer 125 Speed vm.1962. Om. Ihatsu Hannu Tuusula
KTM Penton 125. Om. Ahvenainen Kari Mäntsälä
Zundapp 125 GS vm.1973. Om. Vallas Tuomo Hollola
ZC 250 vm.1976. Om. Saarinen Harri Orimattila
Suzuki PE 250 vm.1980. Om. Ketelä Martti Vantaa
Yamaha IT 250 vm.1981. Om. Jyränkö Juhani Mäntsälä
Honda CR 250 R. Enjala Santeri Kerava

Classic Motocross harrastajien oma kerho joka edistää vanhojen kilpamoottoripyörien harrastusta ja kunnostusta sekä luoda edellytyksiä niillä ajamiseen ja kilpailemiseen.
Osastolla esillä kuuden eri vuosikymmenen (noin 10 kpl) motocrosspyörää ja siihen liittyvää rekvisiittaa. Sunnuntaina 5.5.2024 klo 11.00 Timo Pulkkinen haastattelee Heikki Mikkolaa osastollamme.
Täältä näet osastolla olevan Heikki Mikkola -kyltin tekstit.

Nähtävillä vw pohjaisia "rantakirppuja"... sekä Australian harvinaisuus.

Club Alfa Romeo Finland ry on perustettu vuonna 1979 ja juhlimme tänä vuonna 45-vuotista taivaltamme. Kerhon toiminta-ajatuksena on koota yhteen Suomen Alfa Romeo -harrastajat sekä Alfa Romeoiden ystävät. Osastollamme on nähtävissä upeita klassikoita, joista yksi on Concorso d’Originalita 2023 -palkinnon voittaja. Meiltä voit ostaa kerhotuotteita ja jaosssa on lukemista kotiin viemisiksi. Tervetuloa osastollemme. Olemme Classic Motorshowssa osa Piazza Italiana -kokonaisuutta.

Viisi ranskalaisten autojen merkkikerhoa järjestää yhteisen osaston tutulle A1-alueelle. Tänä vuonna Avenuen pinta-ala on poikkeuksellisesti noin 500m2.

Peugeot-kerho tuo alueelle neliovisen 104:n, neliovisen 205 Juniorin sekä 205:n rallihistoriaa kunnioittavan ja hiljattain kunnostetun pitkän rallihistorian omaavan 205 GTI 1.6. Tämä auto on rakennettu Historic N-ryhmän sääntöjen mukaiseksi. Simca & Vedette -kerho tuo näytille Vedeten ja Talbot 1510:n.

Autojen metallisista venttiilikopista rakennettuja Koppa Cup-kilpureita on koeajettavissa lauantaina ja sunnuntaina.  Sunnuntaina klo 13 on Cup-kauden 2. osakilpailun H-hetki. Tule mukaan kaikille avoimeen kisailuun, johon voi osallistua muutaman vuoden ikäisestä lapsesta aina mummoon tai vaariin. Alueella on myös pieni putiikki, jossa on myytävänä kerho- ja muita näihin merkkeihin liittyviä tuotteita.

Ranskalaisen Avenuen järjestävät Automobile Citroën ry, Citroën B11-kerho, Club Peugeot ry, Club Simca & Vedette Finland ja Panhard Club Finlande.

Club Renault de Finlande, Suomen Renaultkerho, viettää juhlavuottaan,. Kerho juhlistaa 40 vuotista toimintaansa värikkäällä autovalikoimalla Renaultin pienempien kokoluokkien malleista eri vuosikymmeniltä.

Osa 'Ranskalainen Avenue' -kokonaisuutta, vaikkakin Talbot on kasattu Suomessa, mutta sen perusta on Simcan suunnittelua.

Korjauspeltejä ja koritöitä Klassikoihin ja Historic- kilpa-autoihin.

Tervetuloa tutustumaan Debon Roadster 1000 -autonkuljetustraileriin sekä muihin saatavana oleviin Debon perävaunuihin!

Elmiina Fashionin osastolta löydät trendikästä naisten muotia ja ei miehiäkään ole unohdettu.

Nurmijärveläinen Erikoispaja Oy keskittyy viime vuosisadan harrasteautojen tekniikan korjauksiin, säätöihin ja viritykseen.
Kaiken tyyppisiin ongelmiin pyritään löytämään ratkaisu, myös pitkän harrastuksen mukanaan tuomaa verkostoa käyttäen. Niin aivasteleva kaasutin, nuokkuva alusta, kuin väljä ahdinkin saadaan varmasti kuntoon.

Osastolla nähtävillä alkuperäinen Escort Mexico ja Timo Mäkisen 1973 suurajo "replica" Escort. Osasto somistetaan Suurajo 1973 tyyliin.

Suomen pitkäikäisin automuseo täyttää tänä vuonna 45 vuotta.
Automuseo jossa viihtyy koko perhe.

Etelä-Karjalan Vanhat Ajoneuvot ry:n osastolla esittelemme yhdistyksemme toimintaa. Sen suurimpia ponnistuksina ovat Etelä-Karjalan Automuseon ylläpito ja tapahtumajärjestelyt, sekä Suur-Saimaan Ympäriajojen järjestelyihin osallistuminen. Suur-Saimaan Ympäriajot järjestetään tänä kesänä 29.-30.6.2024 jo 30. kerran.

Parhaat työkalut ja tarvikkeet jokaiseen talliin, WERA, MILWAUKEE, BAHCO.

Eurowagon-kuljetusvälineitä harrastajille ja ammattilaisille jo 39 vuotta! Tule tutustumaan osastollemme umpiperävaunujen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Valikoimissamme myös puoliperävaunut pakettiauton tai kevytkuorma-auton perään.

Osa 'Piazza Italiana' -kokonaisuutta. Osastolla nähtävillä sinisiä Fiat 130 kaunottaria.

Osa 'Piazza Italiana' -kokonaisuutta.
Osastomme tarjoaa näyttelyn teeman mukaisia ajoneuvoja, pieniä ja kauniita. Vanhimmasta ja harvinaisemmasta aloittaen Autobianchi Bianchina vuodelta 1958, toinen maahantuoduista ja ainoa jäljellä oleva. Pientä pakettiautoa edustaa Fiat 500 VAN vuodelta 1961, jolloin tällaisilla paikattiin henkilöautojen saatavuutta. Saksassa lisenssillä valmistettu Neckar Autobianchi Panorama vuodelta 1966 oli alkujaan myös pakettiauto, mutta muutettu sittemmin henkilöautoksi. Fiat 500 L (Lusso) 1969 on varustettu perävaunulla, jossa kuljetetaan Vespaa. Osastollamme on työnäytöksiä, lauantaina kokoamme koneet henkilö- ja farmarimalliseen viissataseen. Sunnuntaina on vuorossa vaihteiston kokoaminen ja sähkölaitteiden huoltoa.

Fiat Abarth Team Finland ry. on perustettu jäsentensä kilpa-autoharrastuksen, erityisesti Fiat-merkkisten, edistämiseksi ja Fiatin kilpailuperinteen säilyttämiseksi. Yhdistyksen tärkeänä tavoitteena on myös jäsentensä auton hallintataidon lisääminen.

Finnish Jaguar Drivers’ Club Ry perustettiin 11.1.1976.
Klubin päätavoite on Jaguar-tietouden välittäminen Jaguar-harrastajille. Klubi vaalii Jaguar-perinteitä, järjestää yhteisiä tapahtumia sekä tilaisuuksia muiden autoklubien kanssa, julkaisee jäsenlehteä ja pitää yhteyttä ulkomaisiin Jaguar-kerhoihin sekä ylläpitää jäsen- ja autorekisteriä.

Ford Consul & Granada Finland osastolla on esillä Euroopan Ford-tehtaan Granada (ja Consul) merkinnöillä valmistamia autoja.

Ford-Freak Club of Finland ry on vuonna 1987 rekisteröity yhdistys, jonka tavoitteena on kerätä yhteen amerikkalaisten Ford, Mercury, Lincoln ja Edsel autojen harrastajia ja em. automerkeistä kiinnostuneita henkilöitä, sekä viedä eteenpäin iloista FoMoCo-sanomaa.

Juhlimme 60-vuotiasta Ford Mustangia. Mustangin virallinen ensiesittely tapahtui New Yorkissa 14.4.1964 lehdistölle ja 17.4.1964 yleisölle. Mutta mitä tapahtuikaan Jyväskylän torilla 12.4.1964 ARE Oy:n Ford-näyttelyssä? Siellä esiteltiin upouusi Ford Mustang yleisölle ja lehdistölle, kaksi päivää ennen virallista ensiesittelyä New Yorkin maailmannäyttelyssä. Mustangin esitteleminen ei ollut vahinko, sillä myös paikallinen lehti, Keskisuomalainen, kirjoitti tapauksesta 12.4.1964 päivätyssä lehdessään. (Keskisuomalaisen kuva liitteenä).
New Yorkin maailmannäyttelyn teemalla rakennetulla osastollamme on nähtävillä Jyväskylässä esitelty (siis ensimmäisenä maailmassa!) Mustang keskeneräisenä projektina. Kyseessä on esisarjan Mustang valmistenumerolla 167. Kaikki esisarjan Mustangit (valmistenumerot 1-199) rakennettiin Fordin tehtaalla pitkälti käsityönä, sillä Mustangin varsinainen tuotanto käynnistyi vasta vähän myöhemmin.
Toisena Mustangina osastollamme on se Suomen kuuluisin Mustang, eli erään viihdetaiteilijana ja pelle pelottomanakin tunnetun miehen omistuksessa ollut, sekä useassa elokuvassakin esiintynyt punainen 1965 avo-Mustang. Tervetuloa osastollemme tutustumaan Ford Mustangin mielenkiintoiseen Suomi-historiaan.

Suomen Volkkariyhdistyksen Päijät-Hämeen jaos edustaa pääyhdistystään näyttelyssä. Osastolla näytillä upea alkuperäinen avokupla, jonka perässä tyyliin sopiva kaksipaikkainen asuntovaunu.

GM-merkkikerho, joka tänä vuonna juhlistaa Buick-merkin 120-vuotista taivalta. Osastolla pääset perehtymään Buickin historiaan USA:ssa ja Suomessa.

Täältä näet osastolla olevan kyltin tekstit.

Esillä viimevuoden näyttelyssä saatu täysentisöintiprojekti valmiina Mercedes Benz 170 S vuodelta 1951.

Grips Garage on erityisesti englantilaisten klassikkoautojen entisöintiin, huoltoon ja varaosamyyntiin erikoistunut yritys. Alunperin harrastuspohjalta liikkeelle lähteneestä Grips Garagesta on kasvanut yksi Suomen merkittävimpiä alansa toimijoita. Meiltä saat myös kaikki varaosat, tarvikkeet ja voiteluaineet brittiklassikkoosi - olemme Anglo Partsin virallinen jälleenmyyjä Suomessa.

Gruppo Fiat Finlandia ry. on Suomen virallinen Fiat merkkikerho, nyt 44-vuotiaana yksi vanhimmista kotimaisista rekisteröidyistä ajoneuvomerkkiyhdistyksistä. Harrasteemme pääkohteella eli Fiatilla on ajoneuvoteollisuudessa vielä monta kertaa pidemmät perinteet erityisesti pienten autojen valmistuksessa. Osaston näyttely sopiikin täten mitä hienoimmin kevään 2024 CMS-teemaan; pieni on kaunista. Olemme Classic Motorshowssa osa Piazza Italiana -kokonaisuutta.

Haapasalon Hatsapuri on suussa sulava, herkullinen georgialainen juustoleipä, jota Haapasalon Hatsapurin kiertävät kärryt myyvät ympäri Suomen. Tule testaamaan miltä maistuu aito georgialainen hatsapuri! Meiltä löydät isoja sekä pieniä hatsapureja niin klassikko juustotäytteellä kuin myös erikoisempia versioita. Tarjolla on myös suuren suosion saavuttanut ison nälän pizzapurit vegetariana ja pepperonimakkara!

Hannu Mikkolan kansainvälistä läpimurtoa juhlistava osasto, jonka keskipisteenä on hänen Jyväskylän Suurajoissa 1967 ajamansa, nyttemmin silloiseen asuunsa entisöity Volvo Amazon 122.

Täältä näet osastolla olevan kyltin tekstit.

Vuonna 1990 perustettu autourheilulajiyhdistys vaalii historiallisten kilpa-autojen harrastusta.

Historic-ralliharrastajien "koti", Historic Rally Club Finland ry, esittelee osastollaan vuositeemansa mukaisesti kolme upeata Mini-autoa. Yksi näistä on Cooper S -auto, joka entisöity siviiliauto. Toinen Cooper S -auto on entisöity kilpa-autoksi ja kolmas Mini on ainutkertainen 5-ryhmän rata-auto, jonka on rakentanut ”Lopen seppä”, Kari Salonen, moninkertainen Suomen mestari. Autossa on ainoa laatuaan oleva moottori yläpuolisella nokka-akselilla. Huhut kertovat jopa Minin tehtaan aikanaan vahvasti innostuneen Salosen kehittämästä moottorista. Tule osastolle kuulemaan näistä autoista ja tekijöistä lisää!

Tapaamaan kannattaa tulla myös rallilegenda Rauno Aaltosta, joka on yksi ensimmäisistä suomalaisista rallikuljettajista, jotka ajoivat Suomen maailman kartalle jo 1960-luvulla. Aaltonen on lauantaina osastollamme klo 12.00–15.30. Yleisölle tarkoitettu haastattelutuokio alkaa osastollamme klo 12.30. Tervetuloa kuuntelemaan Raunon tarinoita. Samalla saat hienon Rauno Aaltosen "fanikortin" ja ihka oikean nimikirjoituksen Raunolta. Osastolla on myös myynnissä HRCF:n vuosipaitoja, joissa on vuositeeman mukaisesti Monte Carlo Rallin voittaja-Mini sekä Rauno Aaltosen kasvokuva.

-pieniä japanilaisia
-Hälläpyörämarkkinat 21.07.2024 Ahveniston moottoriradalla
-Sisu SA-110 kunnostusprojekti

Kesä koittaa, mutta Isuzu-kerhon väki on vielä talvisissa tunnelmissa. Tervetuloa Isuzu-järven jäälle!

Pieni on kaunista myös kahdellapyörällä? Eikä isokaan ole ruma!

Perheen pienempien ja miksei isompienkin kestosuosikki Jokivarren VPK tarjoaa aktiviteettejä ja valistusta, sekä neuvontaa koko perheelle.
Tervetuloa tutustumaan paloautoihin ja keskustelemaan turvallisuudesta.

Neckar Jagst 770 vm 65, Polkuauto 60 luku, Mopo MIELE vm 59 Volvo Amazon. Kuusikymmentäluvun pöytänurkkaus väliseinäkkeet huoltoasema Baari.

Mopo pienenä ajoneuvona on ollut todellinen hyötyajoneuvo 50-luvun lopun ja 60-luvun alkuaikoina. Nykyään nuo muistojen ajokit ovat lähinnä keräily-yksilöitä. Kalen Tallin osasto on vuosittain ollut lähinnä keskustelupiste historiallisten mopojen ajoilta. Ilmoittautumisia vanhojen mopojen Vesijärvi-kierrokselle otetaan myös vastaan. Kahvakouran kertomaa on kirja, jota on myös esillä osastolla.

Laku-, karkki- ja jätskipisteet näyttelyn eri halleissa. Tervetuloa herkuttelemaan!

Osastolla ”Karting Suomessa 80-luvulla” perehdytään lajin historiaan. Osastolla on näytillä muun muassa Mika Häkkisen ja Mika Salon kilpurit.

Täältä näet osastolla olevan kyltin tekstit.

Kontio renkaat klassikoihin ja uusiin autoihin. Hyvä pito on jokamiehenoikeus.
Trendikkäät sähkökäyttöiset ja päästöttömät Kontio Kruiserit vie sinut vaivattomasti suoraan kohteeseesi.

Kotajärven Auto- ja Traktormuseon osastolle on tuotu 'pieni on kaunista' -hengessä museon kokoelmista näytteille Farmall Cub -traktori, Jawa-CZ Manet -skootteri ja Puch-kevytmoottoripyörä.

Business Kangasala ja Visit Kangasala ovat mukana yhteistyössä alueen toimijoiden Mobilian, Vehoniemen ja Tampereen Mobilistien Kurvaa Kangasalle-kokonaisuudessa.

Hevosvoimainen Kangasala! Kangasalla, vain 20 minuuttia Tampereelta, sijaitsee peräti kaksi autoiluun liittyvää huippukohdetta, Auton ja tien museo Mobilia, sekä Vehoniemen automuseo. Lisäksi kaupungissa järjestetään kesäaikaan lähes viikoittain autoiluun tai liikkumiseen liittyviä tapahtumia. Vierailun Kangasalla kruunaavat maisemareitit harjujen ja järvien keskellä, sekä monipuoliset palvelut matkailijoille. Katso lisää www.visitkangasala.fi

Vuonna 1997 Auton ja tien museossa Mobiliassa perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää Lada-autojen tietoutta Suomessa.

Konduktöörivaunu 50-luvulta. Vaunussa mahdollisesti pienoisrautatie ja lisäksi myynnissä Topparoikan kerhotuotteita. Vaunun yhteydessä on ratakuorma-auto.

Osastolla esitellään yhdistys ja vuosittain järjestettävä päätapahtuma Lahti historic rally.
Osastolla on esillä myös historic kilpa-autoja. Näistä kaksi sopii myös tapahtuman teemaan pieni on kaunista.
Nuorillekin on osastolla toimintaa. Molempina päivinä ajetaan Rallisimulaattorilla, jollakin -70 luvun kilpa-autolla päivän nopeimman tittelistä.
Molempien päivien nopeimpia palkitaan Lahti historic rallin 2024 pääsylippupaketeilla.
Myös varttuneemmilla on mahdollisuus kokeilla tätä E-urheilumuotoa.
Osastolla on myös arvonta, jossa palkintoina pääsylippupaketteja tulevan kesän Lahti historic ralliin.

Kaikkien pienten poikien ja miksei tyttöjenkin, autounelmien kuvastoon itseoikeutetusti kuuluva Lamborghini Miura on auto, joka synnytti automaailmaan uuden kategorian: superauto. Miurassa kiteytyy italialainen intohimo vauhtiin, estetiikkaan ja unelmiin. Se on pyörille nostettu taideteos.

Nyt Lamborghini Miura on saatu ensi kertaa Suomenkin rekisteritilastoihin, sillä urheilu- ja klassikkoautoihin erikoistunut Classic Collection on rekisteröintikatsastanut ensimmäisen myyttisen ’härän’ Suomeen. Auto on vielä restaurointivaiheessa, mutta kokonaisuus alkaa olla koossa.

Auton kylttien tekstit näet täältä.

Osa Piazza Italiana -kokonaisuutta. Lancia Club Finland ry on vuonna 1990 perustettu merkkikerho joka tänä vuonna esittelee Lancian hienoja perheautoja.

Mg 100 vuotta juhlanäyttely.

Mobilisti on Suomen tinkimättömin ajoneuvokulttuurin ja alan harrastajien äänenkannattaja. Lehden linja on ollut alusta lähtien sama: Jos laite pitää pahaa ääntä ja/tai siinä on pyöriviä osia, hullut tykkäävät. Hullut pitävät sisällään lehden toimituskunnan, joka kokoaa kahdeksan kertaa vuodessa vähintään satasivuisen lukupaketin kuvauksen mukaisista kojeista – vuosisadan alun häristimistä aina 80-luvun plastiikkipommeihin saakka.

Morgan Club of Finland – on Morgan autoja arvostavien henkilöiden muodostama yhdistys Suomessa.

Museoiässä-osaston parrasvaloihin nousee tällä kertaa vuosiluokka 1993. Missä olit, kun näit ensimmäisen kerran Ford Mondeon? Muistatko Ssangyong Musson? Osastolla museotarkastetaan molempina näyttelypäivinä yksi näytteillä olevista ajoneuvoista yleisön nähden. Paikalla on lisäksi SA-HK:n museotarkastajia vastaamassa kysymyksiin museotarkastuksesta ja sen vaatimuksista.

Näet osastolla olevien kylttien tekstit täältä.

Naisten Automobiiliklubi ry on naistenpäivänä maaliskuussa 2007 perustettu naismobilismin edistämiseen keskittyvä yhdistys, joka luo ja ylläpitää naismobilistien verkostoa sekä vaalii klassikkoajoneuvoja ja niihin liittyvää kulttuuria.

Tänä vuonna osastollamme on näyttelyn teeman Pieni on kaunista -mukaisesti esillä 50-, 60- ja 70-lukua edustavat autot, jotka on suunniteltu vastaamaan aikansa pienten lapsiperheiden tarpeisiin järkevällä budjetilla. 50-lukua edustaa Austin A30 vm. 1955 ja 60-lukua NSU PRINZ III vm. 1961. Tätä tekstiä kirjoittaessa 70-luvun autoksi on vielä kaksi kandidaattia. Voimme jo nyt paljastaa, että vuosikymmentä edustava auto on pieni ja punainen! Olemme osa Ladies’ Corner -osastoa, jossa ovat mukana myös Pin-up Petrols ja Viivin Vintage. Osaston Naisten Automobiiliklubin alueella on vierailijana Liisa Sauso, joka tunnetaan Suomessa valmistetuista, laadukkaan yksilöllisistä nahkakäsineistään.

Tervetuloa tutustumaan Naisten Automobiiliklubin toimintaan, esillä oleviin sympaattisiin autoihin sekä niiden ympärille luotuun menneiden vuosikymmenten tunnelmaan. Osastolla julkaistaan myös tarkemmat tiedot yhdistyksen päätapahtumasta Naisten Automobiiliajoista. Tämä naismobilistit ympäri Suomea yhteen kokoava tapahtuma ajetaan sunnuntaina 21.7.2024 Hämeenlinnan ja Valkeakosken seudulla.

Malleja ja esimerkkejä osien korjauksesta ja kromauksesta.

Tässä kilpailussa seinät ovat leveällä ja katto korkealla, kuten Classic Motorshown periaatteisiin kuuluu.

Omistajan helmi voi yhtä hyvin olla arkinen latolöytö, karu kuormuri kuin ammattitaitoisesti entisöity kilometrinnielijäkin. Oleellista on vastaus kysymykseen, miksi juuri tämä ajoneuvo on omistajalleen erityisen tärkeä. Ilmoitettaville ajoneuvoille ei ollut muita kriteerejä kuin vähintään 25 vuoden ikä, muuten tyyli oli täysin vapaa. Omistajien helmeksi ilmoittautui kaikkiaan 73 ajoneuvoa. Näistä yleisö äänestää verkossa kymmenen finalistia, jotka tulevat olemaan näytteillä osastolla. Näyttelyvieraat valitsevat Omistajien helmen näistä kymmenestä näyttelyn aikana.

Tervetuloa äänestämään! Myös äänestäjille hyvät palkinnot.

Katso lisää: https://classicmotorshow.fi/omistajienhelmet/

Opel 60&70 Clubi on tarkoitettu Opelin 60 ja 70-lukujen "menestysmallien", eli klassikko-Opelien harrastajille ja omistajille. Myös wanhempien Opel-mallien harrastajat ovat toki tervetulleita mukaan. Tänä vuonna kerho-osastollamme on, teeman mukaisesti, neljä pientä Opelia, Kadett A Coupe, Kadett B sedan, Kadett C Coupe ja Opel GT. Kerhomme mallikirjo kattaa mm. seuraavat Opel-mallit; Kadett, Olympia, GT, Ascona, Manta, Rekord, Commodore, Senator, Monza, Kapitän, Admiral ja Diplomat. Tervetuloa mukaan ja tutustumaan kerho-osastoomme!

Erilainen autokauppa
Erikoisautojen osto/myynti

Osana 'Ranskalainen Avenue' -kokonaisuutta.

Tervetuloa moikkaamaan osastollemme suomalaista brittiautohistoriaa ja osaamista. Jo kohta 40 vuoden kokemus kertoo meistä kaiken. Autamme harrasteauton hankinnassa, myymisessä, huoltamisessa tai entisöimisessä. Pääkohteemme on ollut vuosikymmenten ajan Triumph, MG ja Rover Mini merkit , mutta käsiemme kautta on kulkenut paljon jenkkiautoja sekä VW konsernin tuotteita. Kauttamme saat myös varaosat ko. merkkeihin helposti.

Autojen rakennussarjat, metalliautot, hotwheelsit, autoaiheinen oheismateriaali, vanhat tarrat ym

Autojen pienoismalleja ralliautoista, siivili- ja elokuva-autoihin, monessa eri mittasuhteessa.

Classic Motorshowssa on vuosittain vaihtuva teema, johon paneudutaan teemahallissa. Esillä on noin 40 aiheeseen liittyvää ajoneuvoa, jotka näyttelyjärjestäjä kutsuu paikalle alan harrastajien kätköistä. Vuoden 2024 teema "Pieni on kaunista" vie ajatukset kääpiöautoihin ja minimopoihin, mutta se ei ole koko totuus. Ei tarvitse olla miniatyyrikokoinen ollakseen pieni verrattuna johonkin todella suureen. Sen enempää paljastamatta uskallamme kehua, että teemanäyttely on paitsi yllättävä, myös monipuolinen.

Täältä näet teemahallissa olevien kylttien tekstit.

Italialaisten harrastekerhojen yhteistyössä toteuttama osastokokonaisuus ’Piazza Italiana’. Osaston ideana on luoda näyttelyyn italialaisen aukion tunnelmaa eri merkkisine ajoneuvoineen. Osastolla on myös henkeen sopivaa ohjelmaa. Piazza Italianan toteuttavat Abarth Fi, Alfa Romeo – Entusiasti Finlandesi ry, Abarth service, Club Alfa Romeo Finland ry, Fiat 130 Kerho, Fiat 500 Club Finlandia, Gruppo Fiat Finlandia sekä Lancia Club Finland ry.

Pin-up- ja vintageharrastajien yhdistys Pin-up Petrols on jälleen mukana Classic Motor Show’ssa. Löydät meidät Ladie’s Classic Cornerista yhdessä Naisten automobiiliklubin sekä Viivin Vintagen kanssa. Tänä vuonna tarjoamme vierailijoille Vintage Life -näytökset kaksi kertaa päivässä. Lisäksi osastollamme tehdään pikakampauksia tuttuun tapaan.

Pirellin kilparenkaiden maahantuoja RTE-Motorsport toimittaa renkaat, kilpa- sekä ajovarusteet myös historic ja classic puolelle.

Kerho kaikille Fiat 600 lisenssi malleille. Fiat, Seat, Neckar ja Zastava

Näyttelyssä saa ensiesittelynsä alan harrastajan toteuttama arvokas entisöintiprojekti, Porsche 911S vm 1966. Auton historiaan kuuluu lukuisia tunnettuja nimiä. Yksi niistä on Hans Laine, joka ajoi autolla Monte Carlo -rallin 1968. Auto on entisöity juuri tuon kisan väreihin ja on Classic Motorshowssa nähtävillä osastolla B30.

Täältä näet osastolla olevan kyltin tekstit.

Päijät-Hämäläisten ajoneuvoharrastajien ajoneuvoja valmiita ja keskeneräisiä. Toimimme pääasiassa Päijät-Hämeen alueella järjestäen ajelutapahtumia, kokoontumisia ja Jokimaalla rompetorin, ym. toimintaa. Kerhohallimme on Orimattilassa jossa meillä on säilytys ja kokoustilaa. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme

Osatolla esitellään Rallimuseon Ystävien toimintaa ja tapahtumia. Osastolla esillä mm. Markku Alénin RAC-rallin 1974 Ford Escort RS 1600 replica.

Viisi ranskalaisten autojen merkkikerhoa järjestää yhteisen osaston tutulle A1-alueelle. Tänä vuonna Avenuen pinta-ala on poikkeuksellisesti noin 500m2, sillä kaksi kerhoa on nyt Avenuen ulkopuolella. Autoja tulee olemaan noin 15. Mukana ovat Citroen-kerho (AC ry), joka tuo osastolle CX:än peräti kolmena eri korimallina sekä Suomen ehkä ainoan 1950-luvun 125cm3 Peugeot-skootterin. B11-kerho tuo nähtäväksi mallin 90. juhlavuonna kolme autoa. Yksi on patinoitunut, toinen hyvässä alkuperäiskunnossa ja kolmas entisöity ”gangsteri-sitikka”. Panhard-kerho tuo alueelle kaksi urheilullista 24 CT:tä ja lisäksi vielä jonkin kolmannen ”pankun”. Peugeot-kerho tuo alueelle neliovisen 104:n, neliovisen 205 Juniorin sekä 205:n rallihistoriaa kunnioittavan ja hiljattain kunnostetun 205 Historic-kilpurin. Simca&Vedette-kerho tuo näytille Vedeten ja Talbot 1510:n.

Autojen metallisista venttiilikopista rakennettuja Koppa Cup-kilpureita on koeajettavissa lauantaina ja sunnuntaina.  Sunnuntaina klo 13 on Cup-kauden 2. osakilpailun H-hetki. Tule mukaan kaikille avoimeen kisailuun, johon voi osallistua muutaman vuoden ikäisestä lapsesta aina mummoon tai vaariin. Alueella on myös pieni putiikki, jossa on myytävänä kerho- ja muita näihin merkkeihin liittyviä tuotteita.

Ranskalaisen Avenuen järjestävät Automobile Citroën ry, Citroën B11-kerho, Club Peugeot ry, Club Simca & Vedette Finland ja Panhard Club Finlande.

Retrorenkaat on toiminut alalla yli 50 vuoden historialla Suomessa ja tarjoaa edelleen räätälöityjä ratkaisuja renkaiden ja vanteiden ympärille. Asiantuntemuksemme ja tuotevalikoimamme kattaa renkaiden ja vanteiden tarpeet ajoneuvoihin, jotka on valmistettu viimeisten 120 vuoden aikakaudella. Tavoitteenamme on auttaa ja tarjota asiakkaillemme asiantuntevaa ja ystävillistä palvelua sekä laadukkaita tuotteita.

Meiltä löytyy renkaita ja vanteita Klassikko- ja Muskeliautoihin sekä Hot Rodeihin. Olemme Suomen virallinen jakelija Michelin Classic ja BF Goodrich Classic tuotteille. Toimimme myös Suomen virallisena jakelijana Coker renkaille (USA).

Edustamiamme merkkejä ovat mm, Michelin, BF Goodrich, Firestone, Dunlop, Camac, Coker Classic, Cooper, American Classic, European Classic, Excelsior, Vredestein, Vitour. Tervetuloa !
Retrorenkaat, powered by Autotek, Petikontie 21, 01720, Vantaa. info@retrorenkaat.fi, www.retrorenkaat.fi

Rover Ystävät ry on perustettu vuonna 1981.
Toiminta kattaa sekä Rover-henkilöautot että Land Rover-maastoautot.
Järjestämme ajotapahtumia sekä teillä että teiden ulkopuolella.
Tänä vuonna osastollamme on:
Rover 200 BRM vm. 1999 (valmistettiin vain vuonna 1999)
Rover 420 vm. 1999
Rover 75 vm. 1999

SONY DSC

Kerhon tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää harrastusta vanhoihin neuvostoaikaisiin ajoneuvoihin käsittäen koko entisen Varsovan liiton alueella valmistetut mallit ja merkit. Myös saman alueen autoharrastajat ovat tervetulleita.

Pienehkön Pohjoismaisen Autovalmistajan pieni mallisarja pääsee nyt vuodostaan ansaitusti esille, nimen sille antoi rallivoitot Monte Carlossa 60-luvulla. Saab Monte Carlo oli aikanaan synonyymi vauhdille ja ajettavuudelle. Nyt näytillä on se mistä kaikki alkoi, millaisena se aikanaan koettiin ja mitä jälkikaikuja siitä tuli vielä vuosituhannennen lopulla.

A-hallissa Salpausselän Mopoharrastajat (Samoha ry) näyttelystandilla A10 esittelemme "Pappa Tunturin tarina" teemalla 1957-1987 aikakaudelta Tunturipyörä Oy valmistamia Pappatuntureita. Osastolla näet kattavan kokoelman yhteensä 22 kpl Pappatuntureita
Osaston mopedit ryhmitelty teema-alueeseen 1) Vakio Pappatunturit 2) Lähetti Pappatunturit 3) ns harraste Pappatunturit

Salpausselän Mopoharrastajat ry kerhotilat sijaitsevat Lahdessa Sopenkorvenkatu 12, jäseniä yhteensä 100 hlö. Tervetuloa tutustumaan näyttävään standiteemaan Tunturi Pappa klassikkomopoja ja keskustelemaan mopoistakerhomme toiminnasta.

Moottoriaiheisia T - paitoja . Rallista traktoreihin , niin Saab kuin Volvotkin, Ladaa unohtamatta, uutuutena tänne saatiin Toyta paita retro malleilla. Tietenkin sitten Jawa ja PV Suzuki. Paidathan löytyvät messujen jälkeen JOKIKATU 10 Wanhasta Porvoosta sijaitsevasta liikkeestämme . TERVETULOA

Ihania asusteita Lahesta! Ihanian ompelimossa valmistuu kauniita ja käytännöllisiä turbaaneja, ponnaripipoja, pantoja, korviksia ja paljon muuta. Tule tutustumaan ja sovittamaan tuotteita osastolle A32.

Käytännöllisillä Sonax-autonhoitotuotteilla ja -tarvikkeilla saavutat aina parhaan lopputuloksen niin sisä- kuin ulkopesuissa, vahauksissa ja koneellisissa kiillotuksissa, renkaiden ja vanteiden hoidossa sekä muovipintojen ja ikkunoiden puhdistuksissa.

Harrasteajoneuvojen kokoontumisajo Mikkelin Visulahdessa 29.6.2024

Storen Värin verkkokauppa on Nettiväri. Osastolla mukana Mirka Oy ja Mirkan edustaja Miiluniemi sekä Huippumaalin edustaja Ismo Säily Nor-Maalin asiantuntijana. Muita tuotemerkkejä ovat: PPG Novol U-pol ja EN. Storen Väriltä edustaa Folke Mirko Peter ja Martin Store sekä Sven Myrskog. Osastolla mukana myös Håkan Hagström Mainostoimisto Magneetti Mainokselta vastaa osaston suunnittelusta.

Yhdistys täyttää 20 vuotta vuonna 2024.

Suomen ajoneuvohistoriallisen keskusliiton muodostavat se kolmekymmentä jäsenyhdistystä ympäri Suomen.
AUTOMOBIILI-lehti on viidesti vuodessa ilmestyvä SAHK:n jäsenlehti.

Näyttelyn teeman mukaisesti pienempiä Daimler-Benz -yhtiön autoja vuosien varrelta.

Osastolla nähtävillä kaksi Volvo 1800S -kaunotarta vuodelta 1966. Tule ja tapaa Pyhimys-harrastajat piknik-tunnelmissa.

Alkuperäistä ja rakennettua Volvoa tarjolla. Tietoa ja kirjallisuutta näytteillä.

Lumoava matkailutie Satakunnan ja Pirkanmaan taitteessa. Oivallinen kohde niin autoilijoille, motoristeille, pyöräilijöille kuin melojillekin. Tietä kulkiessa voit aistia aidon maalaiselämän ja maalaiskyläfiiliksen.

Oy TorAFors Ab on vuonna 2009 perustettu työkalujen ja korjaamolaitteiden kauppa joka haluaa tarjota kaikille mahdollisuuden hankkia laadukkaita ja ammattitasoisia tuotteita kustannustehokkaaseen hintaan. Osastolla esillä kuumimmat uutuudet sekä hittituotteet niin harrastajille kuin ammattilaisillekin.

Oy TorAFors Ab aloittaa yhteistyössä Takomo Worksin kanssa peltityökurssien järjestämisen syksystä 2024 alkaen - osastolla paikalla koko viikonlopun ajan Takomo Worksin opettajia esittelemässä kursseja ja peltityökoneita. Kursseille voi ilmoittautua osoitteessa: https://englanninpyora.fi

www.torafors.com

FinToys - Toyota Club of Finland r.y on kaikkien suomalaisten Toyota ja Lexus harrastajien oma kerho - harrastit sitten virittämistä, entisöintiä, tuunausta tai olet muuten vain Toyotan/Lexuksen omistaja tai Toyota/Lexus henkinen. Tervetuloa osastolle juttelemaan henkilökunnan kanssa yhdistyksen toiminnasta tai ylipäätään Toyota/Lexus aiheisista asioista.

Life is better on 3W!

Triumph Cars Club of Finland ry (TCCF)on Triumph- ja Standard-autojen harrastamisesta kiinnostuneille tarkoitettu yhdistys. Se on perustettu vuonna 1985. Toimintaan kuuluvat vuosittaiset Kesäajot heinäkuussa sekä alueelliset harrastajien kokoontumiset. Jäsenlehti Keulakuva ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Osastollamme C18 on nähtävissä kaksi eri vuosikymmeniä edustavaa pientä Triumphin/Standardin automallia.

Valvolinen löydät Omistajien helmet -osastolta. Valvoline-öljyt sopivat erinomaisesti klassikkoajoneuvoharrastajan tarpeisiin. Valvoline MaxLife -sarjan tuotteet ovat osuva valinta ajoneuvoihin, joissa halutaan maksimoida auton käyttöikä. Äskettäin uudistunut Valvoline VR1 Racing -sarja tarjoaa huippuluokan voitelusuojan suorituskykyisiin korkeaviritteisiin moottoreihin. Osaston yhteydessä olevalta myyntipisteeltä voit hankkia öljyt mukaasi edullisella erikoishinnalla.

Kerhotuotteita, yhdistyksen esittelyä, vanhoja Valmeteja ja paljon muutakin nähtävää!

-Vauxhall HC Viva Estate 2300 Automatic '73
-Vauxhall Firenza 2300 '71
-Vauxhall FE Ventora 3300 Automatic '72

Esillä jäsenten eri merkkisiä moottorikelkkoja ajalta jolloin bensa ja 2t öljy haisi voimakkaasti. Salaa ei käyty ajelemassa. Kotona kyllä huomattiin.

Veteraanimoottoripyöräklubi ry on Suomen suurin vanhoihin moottoripyöriin keskittynyt klubi. Se on tarkoitettu kaikille, jotka tuntevat kiinnostusta vanhempiin moottoripyöriin.

Autot haarukassa vm -28-79. Näytteillä on pienoismalleja, entisaikojen pieniä hyötyajoneuvoja ja niiden vastapainona myös massiivinen jenkkirekka.

Viivin Vintagen valikoima koostuu vaatteista, asusteista sekä koruista, jotka ovat peräisin pääasiassa 1960-1990 -luvuilta. Valikoimissa on runsaasti uniikkeja aarteita, jotka etsivät uusia omistajia tositarkoituksella! Tapahtumien lisäksi Viivin Vintagen löydät sekä omasta verkkokaupasta (viivinvintage.fi) että SHM store Redistä, Helsingin Kalasatamasta, jossa on mukana myös monia muita vintagevaateyrityksiä. Osastolta löydät tänäkin vuonna myös NahkaNikkarin, joka tekee paikan päällä vaatteisiin korjausompelua- ja muokkaustöitä sekä ottaa vastaan tilaustöitä.
Classic Motorshowssa Viivin Vintage on mukana yhteisosastolla Naisten Automobiiliklubin sekä Pin-up Petrolsin kanssa. Tervetuloa tekemään löytöjä osastolta!

Myynnissä vanhoja tavaroita menneiltä vuosilta.
Esim. Autokirjallisuutta, vanhoja leluja, rekvisiittaa ym.

VW Aircooled Rally Series on suomalainen rallisarja ilmajäähdytteisille Volkkareille. Tule paikanpäälle tutustumaan toimintaamme! Paikanpäällä nähtävänä kolme erilaista sarjamme autoa kuljettajineen.

Scroll to Top