Nostalgisia näytteilleasettajia ja sykähdyttäviä osastoja

Classic Motorshow on vuodesta toiseen saanut kiitosta näyttelyn monipuolisuudesta ja ennalta-arvaamattomasta sisällöstä. Esimakua tulevasta näyttelystä saa nyt tutustumalla Classic Motorshown näytteilleasettajalistaukseen ja pohjakarttaan.   

Classic Motorshow syntyi vuonna 2008 siitä yksinkertaisesta havainnosta, että Suomessa ei ollut yhtäkään alkuperäishenkisten ajoneuvojen suurta sisänäyttelyä. Yleisö jakoi järjestäjien käsityksen sellaisen tarpeesta, ja Classic Motorshow vakiinnutti asemansa jo ensimmäisen, yli odotusten onnistuneen näyttelyn myötä.

Tämän kevään näyttely on järjestyksessään jo viidestoista. Tunturikoivujen vuosirenkaiden karttumiseen verrattuna siinä on kaksi kertaa liian vähän, minkä matemaattisesti suuntautuneet lukijat tietenkin heti huomasivat, mutta sen selittävät kansainvälisen pandemian vuoksi pitämättä jääneet vuosien 2020 ja 2021 näyttelyt.

Kuten ensimmäisen näyttelyn kohdalla, on edelleen vahvaa näyttöä siitä, että alan harrastaja- ja yrityskenttä jakaa käsityksemme kotimaisen näyttelyn tarpeellisuudesta: osastot varattiin tänä talvena loppuun ennätyksellisen varhain ja odotettavissa on jälleen kovatasoinen Classic Motorshow. Tutustu tapahtuman näytteilleasettajiin ja pohjakarttaan täällä

Pieni on kaunista -teema ja muita tärppejä

Tämän vuoden ’Pieni on kaunista’ -teema vie ajatukset kääpiöautoihin ja minimopoihin, mutta se ei ole koko totuus.

Ei tarvitse olla miniatyyrikokoinen ollakseen pieni verrattuna johonkin todella suureen. Sen enempää paljastamatta uskallamme kehua, että teemanäyttely on paitsi yllättävä, myös monipuolinen.

Yli neljänkymmenen ajoneuvon teemakokonaisuuden lisäksi järjestäjän vastuulla on totuttuun tapaan erikoisosastoja, joista mainittakoon vaikkapa Hannu Mikkolan kansainvälistä läpimurtoa juhlistava osasto, jonka keskipisteenä on hänen Jyväskylän Suurajoissa 1967 ajamansa, nyttemmin silloiseen asuunsa entisöity Volvo Amazon 122. Muita juhlistettavia aiheita ovat mm. Buickin 120 vuotta ja kartingin 80-luku.

Museoiässä-osaston parrasvaloihin nousee tällä kertaa vuosiluokka 1993. Osastolla museotarkastetaan molempina näyttelypäivinä ajoneuvo yleisön nähden. Paikalla on SAHK:n museotarkastajia vastaamassa kysymyksiin. 

Kaiken lisäksi näytteillä on satoja eri genrejen ajoneuvoja alan yritysten, yhdistysten ja merkkikerhojen osastoilla, eikä taaskaan voida etukäteen tietää, mitä kaikkea mielenkiintoista Lahden messukeskuksen halleissa on näytteillä.

Toukokuussa se selviää. Tervetuloa Lahden Messukeskukseen 4.-5.5.2024!

Scroll to Top