Osastotiedot

Osastotietojen tulostettava versio.

Pohjakartta.

2018 Osastotiedot
Tiedot ovat näytteilleasettajien itsensä ilmoittamia. Oikeudet muutoksiin pidetään.

A31     500-kerho ry
500-kerho on Suomen vanhin formulakuljettajien yhdistys, perustettu jo 1947. Midget-kauden jälkeen (1947-65) alkoi Suomessakin Formula Vee -kausi 1966 ja toiminta keskittyi tuohon 1960- ja 1970-lukujen Euroopan ja maailman johtavaan monopostoluokkaan. Suomessa alkoivat myös Formula Vee -kilpurien valmistus ja VEEMAX oli aikanaan yksi Euroopan suurimmista F Vee -merkeistä. 500-Kerhon jäsen Max Johanson oli mies tuon merkin takana, ja hänen tiiminsä voitti 1976 sekä kuljettajien että valmistajien Euroopanmestaruuden Supervee-luokassa.

Max Johansonin ja Veemaxin tarina on nyt kirjattu ylös ja kirjan julkaisu tapahtuu osastollamme Lahdessa! Paikalla on myös Veemax-kilpuri ja memorabiliaa Maxin uralta kilpailijana ja autojen suunnittelijana/valmistajana.

B24     Action Road Top

C28     Aikanaan Porsche laatua
Allgaier-Porsche traktorit ry vaalii Allgaier ja Porsche traktoreiden perinnettä.
Yhdistyksestä n. 100 kpl jäseniä ja traktoreita monin verroin enemmän. Osastolla esillä Allgaier 1952, Porsche Junior, ja 2 kpl Porsche Super 1960.

C22     Alfa Romeo Entusiasti Finlandesi ry
Vuonna 1993 perustettu Alfa Romeo-Entusiasti Finlandesi ry (AREF) on avoin kaikille alfisteille, joiden omistuksessa tai hallinnassa on Alfa Romeo. AREF järjestää jäsenilleen vuosittain 4-5 erilaista tapahtuma. Tänä vuonna näyttelyautomme on Pininfarinan muotoilema Alfa Romeo Spider 2.0i vuodelta 1990.

C42     Alfamer
Alfamer on auto- ja moottorialaan erikoistunut kirjankustannus-, maahantuonti- ja markkinointiyritys. Alfamer palvelee autoalan suurimpien tapahtumien lisäksi asiakkaitaan Helsingissä erikoiskirjakaupassaan osoitteessa Kaisaniemenkatu 13 sekä postimyynnillä verkkokaupasta www.alfamer.fi ympäri Suomea.

Autot, moottoripyörät, kuorma-autot, traktorit, työkoneet, kelkat, veneet, laivat, rautatiet, pienoismallit, lentokoneet, ilmailu, militaria, aseet sekä viritys, restaurointi ja moottoriurheilu. Unohtamatta remontointia, rakentamista ja puutarhaa.

Osastolla myynnissä auto- ja tekniikka-alan kirjoja.

B1       Alpine osasto
Renault-kerho tuo näyttelyyn suuren osan Suomessa olevista Alpine-malleista sen kunniaksi, että Alpine on mallina herätetty uudelleen henkiin. Nähtävillä on useita yksilöitä A110, A310 sekä V6 Turbosta. 

A8       American-Store

A24     Audi Finland 

A21     Audiclub Finland
Audiclub Finland on Suomen vanhin Audeihin keskittynyt merkkikerho. Tarjoamme jäsenille ajoharjoittelutapahtumia niin kesä- kuin talvikelille, kattavan teknisen tietopankin keskustelufoorumin muodossa sekä yhteisöllisyyttä messu-, ajo- ja golf-tapahtumia myöten.

Osastomme tarjoaa monipuolisen katsauksen Audin historiaan, viimeisimpien museoikäisten ja vanhempien klassikoiden lisäksi myös moottoriurheilun saralta.

B30     Autoglym

E11     Autohistoriallinen Seura ry
Autohistoriallinen Seura on museoajoneuvoalan yhdistys, joka perustettiin v. 1964 Helsingissä. Jäsenistömme on kiinnostunut menneiden aikojen ajoneuvoista, niiden kehityksestä, entisöinnistä ja säilyttämisestä nyky- ja tuleville sukupolville sekä vaalii ajoneuvoihin liittyvää kulttuurihistoriaa.

Osaston teemana on tänä vuonna ”Autohistoriallinen Seura – Sydämen asialla”. Osastoltamme löytyy seuraavat ajoneuvot:
Ford Anglia 1200 vm 1967
Rover 3 litre saloon P5 MK I  vm 1961
Land Rover 88  vm 1959
Henkel Trojan 200 tyyppi 153 (3 pyöräinen)

E15     Autoliitto
Autoliitto on vuonna 1919 perustettu yksityisautoilijoiden palvelu-, harrastus- ja edunvalvontajärjestö. Tarjoamme jäsenillemme monipuolisesti tietoa muun muassa autoilusta, liikenteestä ja matkailusta niin Suomessa kuin ulkomailla. Lisäksi tarjoamme tietoa muun muassa ajoneuvon hankintaan ja taloudelliseen pitoon, sekä annamme jäsenillemme lainopillista neuvontaa.

Autoliiton yleinen tiepalvelu auttaa kaikkia tielläliikkujia Suomessa. Autoliiton Plus-jäsenyyteen kuuluva matkanjatkamispalvelu on voimassa niin Suomessa kuin yli 40 Euroopan maassa ja Plus-jäsenille palvelut ovat veloituksettomia.

Autoliitto tarjoaa paikallisosastojensa kautta mahdollisuuden verkostoitua ja harrastaa esimerkiksi automatkailusta tai -urheilusta kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Autoliiton julkaisema Moottori-lehti ilmestyy 11 kertaa vuodessa ja se kuuluu jäsenetuihimme. Jäsenemme saavat tuhansia alennuksia ja muita etuja Suomesta ja maailmalta.

A1       Automobile Citroën ry
Katso Ranskalainen Avenue

A14     Automodels

C26     Belarus-gruppa Finljandija ry
2007 perustettu Belarus-gruppa Finljandija ry on yleishyödyllinen voittoa tuottamaton Suomalainen traktorikerho, joka pyrkii tukemaan ja edistämään Belarus-merkkisten traktoreiden sekä muidenkin entisen Neuvostoliiton alueella valmistettujen traktoreiden ja laitteiden harrastusta.

Osastollamme on esillä kerhomme liikkuva toimisto/varasto Uaz-3741, traktorit Belarus 505, Belarus Mtz-80 ja belarusmiesten vapaa-ajan kulkimet moottoripyörät Dnepr sekä sivuvaunullinen Ural.

A19     BMW Moottoripyöräkerho
Vuonna 1976 perustettu BMW Moottoripyöräkerho ry on kaikille BMW moottoripyöristä kiinnostuneille suunnattu kerho, joka jakaa jäsenilleen tietoa BMW moottoripyöristä, järjestää ajokoulutusta ja mukavia yhdessäolon hetkiä erilaisten kokoontumisten merkeissä ympäri Suomea.

Tervetuloa osastollemme tutustumaan kahteen 30-luvun lopulla valmistettuun erilaiseen 750 kuutioiseen bokserimoottoriseen BMW R12 ja R71 moottoripyörään. Esillä myös sodan jälkeen Suomeen tuotu yksisylinterinen vuoden 1949 BMW R35 moottoripyörä ja siitä jatkokehitetty vuoden 1955 R35 EMW. Nämä eivät olleet BMW AG:n valmistamia moottoripyöriä, mutta pyörät valmistettiin neuvostoliittolaisten valvomassa Itäisessä-Saksassa BMW:n entisessä tehtaassa. Näytillä myös BMW R25/2 edustamassa BMW AG:n 50-luvun yksisylinteristen tuotantoa. Esimerkkinä 60-luvun BMW moottoripyörätuotannosta on esillä heidän aikansa lippulaiva BMW R 69 S.

Moottoripyöräilyyn kuuluu tärkeänä osana myös pyörien personointi omistajansa mieltymysten mukaan. Näytillä kaksi cafe raser kustomointia 80-luvun Bemareista.

A23     Borgward-Seura ry
Borgward Seura Ry on perustettu 1985 4 henkilön voimin. Tällä hetkellä jäseniä on jo toista sataa. Seuran tarkoituksena on koota Suomessa Borgward, Goliath, Hansa ja Lloyd-autoista kiinnostuneet yhteisen harrastuksen piiriin.

Tänä vuonna osastollamme on esillä Lloyd Alexander LP600, Borgward Isabella Coupe, sekä työn alla oleva Isabella Coupe projekti.

E2       Brittiharvinaisuudet
Brittiharvinaisuuksiin on haettu muutama erilainen ja Suomessa vähän nähty ajoneuvo kuvaamaan brittien laajaa tuotantoa. Mukana on ainoa Suomeen uutena myyty Alvis 1948, Austinin hyvin vähän nähty A90 Atlantic-malli, Jensen Interceptor mkII ja Bond Bug. Joukkoon mahtuu myös BSA Ariel 3, kaksipyöräinen mopo jossa onkin takana tuplapyörät.

C9       Brittiosa

E19     Bussiliikenteen tutkimusseura ry

E16     Cadillac Club of Finland
Suomen Cadillac-harrastajien klubi CCOF on perustettu jo lähes 30 vuotta sitten (1989).  Cadillac on amerikkalainen arvoautomerkki, jota Amerikassa pidetään “maailman standardina”. Klubimme on aktiivinen toimija ja jäsenmäärämme on viime vuosina ollut kasvussa. Klubilla on omat nettisivut missä voi liittyä klubiin ja olemme myös hyvin aktiivisia sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram).  Klubin jäsenyys ei edellytä Cadillacin omistamista, kunhan intoa ja intressiä Cadillaciin löytyy. Klubi osallistuu laajasti amerikanauto- ja harrastetapahtumiin ympäri Suomea. Vuosittainen päätapahtumamme Kesäpäivät pidetään tänä vuonna kesäkuun toisena viikonloppuna Imatralla (Imatran Kylpylä). Tervetuloa osastollemme Lahteen. Katseltavana on kaksi hopeista Cadillac-kaunotarta ja esillä myös Cadillac-rekvisiittaa sekä myyntituotteitamme klubin ständillä.

C23     Club Alfa Romeo Finland ry
Club Alfa Romeo Finland ry (CARF) on perustettu 1979 ja sen toiminta-ajatuksena on koota yhteen Suomen Alfa Romeo-harrastajat ja antaa heille tietoa merkin eri mallien historiasta, tekniikasta sekä huollosta. Merkin perinteen mukaan radalla ajaminen kuuluu kerhon perinteiseen ohjelmaan tarjoten loistavan tilaisuuden kehittää ajotaitoa. Kerholehtemme il Biscionen julkaisutoiminta on monipuolinen käsittäen tietoa Alfa Romeon ja sen mallien historiasta, kilpailutoiminnasta, vanhojen Alfa Romeoiden entisöinnistä aina kertomuksiin vuoden tapahtumista. Tervetuloa osastollemme tutustumaan toimintaamme ja ihailemaan kahta jäsenemme autoa: 2600 Sprint, joka on aikanaan myyty uutena Iso-Britanniaan ja 164 3.0 V6 Q4.

C10     Cartec Finland Oy

C2       Classic Data
Classic Data Oy tarjoaa sertifikoituja arvon- ja kunnonmäärityspalveluita saksalaisen emoyhtiön auktorisoimana. Varmista autosi oikea vakuutusarvo ja aitous, tai hanki dokumentit esimerkiksi auton myymiseksi. Myymme uutta Oldtimer Markt Preise 2018 -hinnastokirjaa, jossa on kuntoluokittain kaikkien sodan jälkeen valmistuneiden autojen toteutuneet myyntihinnat Euroopassa. Tervetuloa – Willkommen.

A20     Classic VW Club Finland ry
Osastollamme on nähtävissä ilmajäähdytteisiä Classic-volkkareita.
Kaikki ajoneuvot ovat aktiivisessa harrastekäytössä ja ovat yhdistyksemme jäsenten omistuksessa. Tule tutustumaan museoituihin ja tuunattuihin VW kupliin.
Volkswagen Kulpa 1300 vm-70
Volkswagen Kupla 1300 vm-67
Volkswagen Kupla 1200 vm-65 museoajoneuvo
Volkswagen Kupla Jeans vm-74 museoajoneuvo

A1       Club Peugeot ry
Katso Ranskalainen Avenue

A1       Club Renault de Finlande ry
Katso Ranskalainen Avenue

B5       Crown Corona
Crown & Corona Fan Club Ry on 1995 rekisteröity yhdistys, jonka jäsenet harrastavat jotenkin toyotan crown tai corona malleja. Ensimmäinen kokoontuminen pidettiin kuitenkin jo 1993 ja siitä asti jotain ollaan porukassa puuhattu.

C30     David Brown Tractor Club Finland ry
David Brown Tractor Club Finland ry on vuonna 2012 perustettu, reilun 150 jäsenen merkkikerho. Tarkoituksena kerätä ja tallentaa David Brown pohjaisten traktoreiden historiaa ja teknistä kirjallisuutta, jotta voidaan palvella tulevia harrastajia varaosien ja teknisten pulmien suhteen tulevaisuudessakin.

E21     FHRA SHOW & GO

C36     Finnish Jaguar Driver’s Club ry

C24     FLA Corse Club Finland
FLA Corse Clubin tehtävänä on mm. Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth merkkisten siviili- ja kilpa-auto harrastajien auttaminen varaosien, teknisen tiedon ja kirjallisuuden hankinnassa sekä sen tuottamisessa. Clubi pyrkii vaalimaan myös Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth kilpailuhistoriaa, sen toteuttamiseksi aktiivinen clubi järjestää erilaisia tapahtumia jäsenistölleen, kesällä ja talvella nimenomaan harrasteautoille.

Tervetuloa osastollemme ihailemaan:
Fiat Uno vm.88  Roadsport C rata-auto
Fiat Uno vm.88 Historic ralliauto
Fiat Uno 55 vm.84
Fiat Uno 45 vm.84
Fiat Uno 1.1 I.e.s vm.93
Fiat Uno 60s 1986 Coupe

A26     Ford M Club Finland ry
Ford M Club Finland ry on vuonna 2014 rekisteröity valtakunnallinen yhdistys, joka keskittyy vuosina 1939 – 1972 Saksassa valmistettuihin Taunus – 12M – 15M – 17M – 20M – 26M -sarjan autoihin, mukaan luettuna myös FK ja Taunus Transit pakettiautot ja pikkubussit. Yhdistyksen tavoitteena on harrastajien verkoston luominen ja ylläpito sekä ko. ajoneuvojen historian vaaliminen. Yhdistyksen vuosittaisia päätapahtumia ovat kesä- ja syystapaaminen. Lisäksi jäsenet järjestävät vapaamuotoisia paikalliskokoontumisia. Yhdistys julkaisee kerran vuodessa ilmestyvää jäsenistölle ja yhteistyökumppaneille suunnattua Metrinen-kerholehteä.

Ajoneuvot osastolla:
Ford Taunus 17M TS (P3) 1964
Ford 15M XL Coupe (P6) 1969
Ford 17M Van 3520 V8 (P7b) 1969

E18     Ford Mustang Owners´ Club of Finland ry
Ford Mustang Owners’ Club of Finland ry (FMOC) on jäsenmäärältään Suomen suurin automallikerho. Jäseniä noin 1200. Jo vuonna 1982 perustettu FMOC on Ford Mustangeista ja sen sisarmalleista kiinnostuneiden klubi. Osastoltamme löytyy kaksi -60 luvun Mustangia. Tervetuloa juttelemaan osastollemme!

E17     Ford-Freak Club of Finland
Ford-Freak Club of Finland ry on vuonna 1987 rekisteröity yhdistys, jonka tavoitteena on kerätä yhteen amerikkalaisten Ford, Mercury, Lincoln ja Edsel autojen harrastajia ja em. automerkeistä kiinnostuneita henkilöitä, sekä viedä eteenpäin iloista FoMoCo-sanomaa.

A25     FVWA Päijät-Häme ry
FVWA Päijät-Häme Ry: Suomen Volkkariyhdistyksen Päijät-Hämeen jaos ry eli lyhyemmin FVWA Päijät-Häme on yhdistys kaikille Volkkareiden omistajille ja Volkkareista kiinnostuneille ihmisille. Volkkariyhdistyksen Lahden jaos on perustettu vuonna 1984 ja toimintaa heräteltiin henkiin uudestaan vuonna 2005 harrastajien voimin ja uusi Päijät-Hämeen kattava yhdistys rekisteröitiin vuonna 2009. Kokoonnumme Lahdessa kahden viikon välein, parittomien viikkojen maanantaisin klo 18.00. Talvisin kokoontumispaikkamme on Holman Neste Taukotuuli Lahdessa ja kesäisin ravintola Teivaan Lokin takasuoralla Lahdessa. Löydät meidät myös Facebookista FVWA Päijät-Häme Ry – ryhmästä!

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan osastollemme Volkkareiden maailmaan, tänä vuonna esittelemme ehkä eniten muistoja herättävien Volkkareiden eli kuplavolkkareiden voimin aikamatkan aina 50-luvulta 70-luvulle saakka. Osastollamme on esillä 6 eri aikakauden kuplavolkkaria ja esittelemme niiden avulla kuplien eri vuosimallien suurimmat ja näkyvimmät vuosimallikohtaiset muutokset.

E20     Garage Fiftynine
Garage Fiftynine on 2008 perustettu kolmen veljeksen muodostama entisöintiryhmä. Garagen tunnettua blogia ylläpitää Antti, jonka -59 Cadillacin entisöintiprojektia on saatu seurata osoitteessa Garage59.blogspot.com vuodesta 2012 lähtien. Cadillacin valmistuessa blogi laajeni käsittämään myös Mercedekset ja lopuksi kaksipyöräiset. Garagen veljestrio on tiiviissä yhteistyössä toistensa projekteissa. Entisöinnissä hyödynnetään omaa tuotantoa aina 3D suunnittelusta, 2D grafiikasta, peltitöihin ja viimeistelyyn.

Kevään 2018 Classic Motorshowssa esillä on jenkkien sijaan Saksalaista kauneutta Juhan kahden W123 sedanin ja Petrin W126 ”ukkomersun” muodossa. Esillä olevasta w123 kaksikosta 250B on entisöity ja 300D on hyvin säilynyt vähän ajettu yhden omistajan helmi. Petrin 260SE:n suhteen ajatuksena oli entisöidä auto alkuperäiseen loistoonsa, mutta myös lisätä sen arvokkuutta parantamalla varustelua, alkuperäisillä osilla tietenkin. Osaston erikoisuutena on juuri valmistunut sohva, jollaisesta moni mersumies voi vain haaveilla.
Tervetuloa tutustumaan Garage viisysiin osastolle E20. Arvomme osastolla vierailleiden kesken Garage59 paidan.

E9a & E9b     Grips Garage
Esillä Grips Garage Oy:n entisöintiosaamista ja Anglo Parts varaosamyynti. Öljy- & paitatarjouksia, tuote-esittelyitä ja Brittiklassikoita.

C19     Gruppo Fiat Finlandia ry
Fiat-autojen merkkikerho. Toivotamme tervetulleeksi myös kaikki muut italialaiset ja niihin liittyvät autot.

A15     Helenan kotileipomo

B9       Historic Race Finland

B10     Historic Rally Club Finland ry
Historic Rally Club Finland ry perustettiin vuonna 2001. Yhdistykselle oli jo aiemmin koettu tarvetta ja näin ollen toiminta käynnistyi nopeasti. Yhdistyksen jäsenmäärä ylitti 100 jäsentä jo ennen vuoden 2002 vaihdetta ja määrä on lisääntynyt tasaisesti jäsenmäärän ollessa tällä hetkellä n. 300.
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää historic-rallin harrastusta sekä tehdä muutoinkin tunnetuksi historic-rallia sekä tukea lajin uusia harrastajia.

Yhdistyksen osastolla voi tutustua takavuosien rallikalustoon.

B23     Hämeen Mobilistit ry
Hämeen Mobilistit ry on SAHK:n alueyhdistys, jonka pääasiallinen toimialue on Kanta-Häme ja lähiympäristö. Esittelemme entisöimäämme REO linja-autoa vm. 1934 ja Veikko Pyyhtiän siitä tekemää täydellistä pienoismallia 1:10, joka liikkuu, ääntelee ja toimii kuten esikuvansa. Lisäksi kerromme toiminnastamme, kuten 1.7.2018 järjestettävistä Hälläpyörämarkkinoista.

B6       Isuzu owners club ry
Isuzu owners club on Bellett, Florian ja Elf mallisiin Isuzuihin erikoistunut merkkikerho.

C37     Jag-Finn Oy
Jag-Finn Oy on pitkän linjan Jaguar ja Land Rover autojen huoltoon, entisöintiin ja varusteluun erikoistunut yritys. Yrityksessämme yhdistyy vankka ammattitaito ja rakkaus brittiautoja kohtaan, joka näkyy työnjäljessämme ja asiakastyytyväisyydessä.

Osastollamme on nähtäville Jaguar XK140, joka on täydellisesti entisöity ja varmasti yksi parhaista yksilöistä koko Euroopassa.

Yhteistyökumppanimme kuuluisa stunt-mies Crazy Mike on tavattavissa osastollamme koko messuviikonlopun ajan. Crazy Mike on tuonut osastollemme tiettävästi Maailman ainoan Jaguar S-type Ralli-auton.

A30     Kaasutinexpertti

B25     Kainuun Mobilistit ry
Suomussalmen kunnan Ämmänsaaren taajamassa, kunnanvirastolla Valtuuston Istuntosalissa 27. pnä tammikuuta 1980, kokoontui yhdeksäntoista vanhoista ajoneuvoista kiinnostunutta alan harrastajaa, vakain tuumin aikeenaan perustaa automobiilitoimintaa harrastava kerho. Perustavan kokouksen avasi Kunnanjohtaja, Kansanedustaja Alvar Saukko, hän toimi myös kokouksen puheenjohtajana.

Tilaisuudessa allekirjoitettiin perustamisasiakirja, jossa juhlavaan sävyyn julistetaan: “Me allekirjoittaneet olemme perustaneet Suomen Automobiilihistoriallinen Klubi Kainuun Kerho ry. nimisen yhdistyksen, liittyneet siihen jäseniksi ja hyväksyneet sille oheiset säännöt.” Nykyään nimensä Kainuun Mobilistit ry:ksi muuttanut yhdistys on vireä nelikymppinen koko Kainuun alueella toimiva valtakunnallisen Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliitto – SAHK ry, Finlands fordonshistoriska centralförbund rf.  14. paikallisyhdistys, jonka kotipaikkana on Kajaani.

Classic Motorshow:n 2018 yhdistys tuo esille “korpien kätköistä, kuusien alta” talteen otettua kalustoaan. Todellinen löytö oli keväällä 2017 yhdistyksen nettisivujen kautta omistajaa vaihtanut Ristijärveltä löytynyt kauniin punainen Austin Mini. Kaksitahtimoottorilla varustettu valkoinen Saab 96 saapui Kajaanista Lahteen ajamalla. Moottoripyöriä IC – Suzuki, mopoja Tunturi – Solifer – Honda ja muuta esille tuotua yhdistyksen jäsenistön materiaalia kannattaa tulla tutkimaan osastolle B25.

Lisää voitte tutustua Kainuun Mobilistit ry:n vireään toimintaan nettisivuilla www.kainuunmobilistit.fi

A5       Kalen talli
Kalen Tallin osastolla on perinteisesti otettu vastaan ilmoittautumisia vanhojen mopojen Classic Vesijärvi-kierrokselle, joka ajetaan aina kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. Lähtö ja maali on Messilässä camping-alueella Vesijärven rannassa.

Classic Motorshowssa on tänä vuonna esillä oman tallin tuotteita; ei helmiä, mutta kuitenkin erikoisia jalostettuja jalokiviä.

E8       Kamasa Tools ja Sonax
Kamasa Tools – Ammattikäyttöön tarkoitetut työkalut
Kamasa Tools on ensisijainen valinta kaikille, jotka haluavat toimivia ja kestäviä työkaluja ja arvostavat ensiluokkaista laatua. Kamasa Tools tarjoaa korjaamo- ja käsityökaluja niin harrastajille kuin ammattilaisille. Kamasa Toolsilla on kattava takuu kaikille tuotteilleen.

Sonax – kestävä maalipinnan suoja ja häikäisevä kiilto hetkessä
Käytännöllisillä Sonax autonhoitotuotteilla ja -tarvikkeilla saavutat aina parhaan lopputuloksen niin sisä- kuin ulkopesuissa, vahauksissa ja koneellisissa kiillotuksissa, renkaiden ja vanteiden hoidossa sekä muovipintojen ja ikkunoiden puhdistuksissa. Täyden palvelun Sonax Service-pisteistä saat myös kestävät keraamiset pinnoitukset.

C43     Koskin Import Oy
Brittiläinen Jason Holland perusti klassikko- ja kilpa-autojen myyntiin erikoistuneen autoliikkeen Valkeakoskelle vuonna 2014. Jason löysi muutama kuukausi sitten unohdetun helmen Oulun perukoilta ja Fordin miehelle tämä täysin alkuperäiskunnossa oleva vuoden 1968 Ford Cortina 1600 Deluxe oli yrittäjähistoriansa löydöistä parhain ja nyt auto on löytänyt paikkansa näyttelykokoelmastamme. Tervetuloa osastollemme ihailemaan kaunista britti-neitoamme ja tutustumaan sen uskomattomaan historiaan.

C7       Kustom Cars Finland

B11     Köpöjen Britti historiaa
Köpö Racing Team ry on perustettu 3.1.2001. Sen tavoitteena ovat mm.auttaa nuoria kuljettajia lajissaan eteenpäin, opastaa autojen rakentelussa sekä tehdä autourheilusta hauskaa ja kehittää toimintaa autoilun parissa reilunpelin hengessä.

Tänä vuonna osastollamme on kaksi autoa:
1964 vuoden MGB 1800 roadster. Auto on yksi neljästä 1964 mallisesta Suomeen tulleista autoista. Autolla on ollut neljä omistajaa ja alkuperäinen ja ainoa rekisteritunnus VCH-67.
Ensirekisteröinti 09.03.1965, väriltään Iris blue varustettuna rättikatolla. Auton entisöinti on aloitettu ja suunnitelmien mukaan valmistuu keväällä 2019. Auton omistaa Jari Salmi.

1976 vuoden Chrysler Avenger, ryhmä 2, moottoriteho yli 140 hv, vaihteisto välitetty, vetopyörästö varustettu kitkalukolla. Autolla on pitkä kilpailuhistoria, vuodesta 1980 alkaen Tunturirallista. Auton nykyinen omistaja on Sami Tuominen.

C16     Lada Kerho ry
Lada Kerho ry on vuodesta 1997 toiminut merkkikerho jonka jäseniksi on tervetulleita kaikki, jotka tuntevat autonsa olevan Lada. Tänä vuonna osastollamme tehdään kunniaa 40 vuotta sitten Suomeen saapuneelle Lada Niva maastoautolle, joka edelleen on tuotannossa lähes alkuperäisessä muodossaan.

E4       Lahden Veteraanivolvokerho

B14     Lahti Historic Rally ry
Lahti Historic Rally ry on kevättalvella 2017 toimintansa aloittanut kuuden autourheiluseuran yhteinen yhdistys. Mukana ovat Heinolan UA, Lammin UA, Lahden UA, Poppoo Team, Päijät-Hämeen UA, sekä Kouvolan Seudun Autourheilijat. Yhdistyksen tehtävänä on turvata korkea-arvoisen Historic-rallin pysyminen Suomessa.

Osastolla mahdollisuus kysellä tulevan kesän Lahti Historic Rallysta lisätietoja ja samalla ihailla näyttävää kilpakalustoa. Osastolla kolme ralliautoa.

Jari-Matti Latvalan Toyota Celica GT Four ST 165, jota omistaja itse on menestyksekkäästi piiskannut tiimikaveri Juho Hännisen kartturoimana. Isä Jari kiertää autolla Historicin EM-sarjan tällä kaudella.

Matti Huomo – Arto Arola tuovat paikalle kauniin Mazda GTX 4WD:n vuosimallia 90. Celican tavoin tämäkin auto on tehdastallin aikakauden mukaisissa väreissä.

Marko Tikkanen on saanut valmiiksi monivuotisen projektin. Upea Opel Kadett GT/E -77 gr.2 on luonnollisesti myöskin tehtaan väreissä, kelta-mustassa “puvussa” siis.

C20     Lancia Club Finland ry
Lancia  –  Edustavuutta eri vuosikymmenillä
Vaikka Suomessa niin sanotun suuren yleisön mielikuva Lanciasta lienee vahvasti muodostunut merkittävistä moottoriurheilun ansioista, merkin yksi olennaisimmista suurista linjoista on kautta aikain ollut tarjota ostajalle tyyliä, mukavuutta ja edustavuutta. Tämänvuotinen näyttely perustuukin vahvasti juuri viimemainitulle tematiikalle.

C18     Landtek Oy

E10     Linjakasta menoa Mobilian Autokylä, Lavian linja-automuseo ja SLHS ry.
Mobilian Autokylän, Lavian linja-automuseon ja ja tänä vuonna 40-vuotta täyttävän Suomen Linja-autohistoriallisen Seuran yhteinen osasto. Osastolla SLHS:n Vanaja LE650 bussi 1960-luvulta. Osastolla myös lapsille tarkoitettua polkuautorata. Ulkona on myös Mobilian 1957 Scania-museobussi, jonka kyytiin pääsee veloituksetta näyttelyviikonloppuna varaamalla tältä osastolta paikan kyytiin.

A11     Mahtituote
Mahtituote.fi valmistaa persoonalliset parkkikiekot ja korttilompakot. Gummi korttilompakot on valmistettu kierrätetystä maansiirtokoneen sisärenkaasta. Todellista äijä kamaa! Tervetuloa tutustumaan Gummi osastolle.

E7       Mercedes-Benz/Veho
Veho on suomalainen 1939 perustettu yritys, joka toimii myös Ruotsissa ja Baltiassa. Yhtiö perustettiin Mercedes-Benzin maahantuojaksi, ja merkki on edelleen Vehon toiminnan ydin. Veho on kumppani, joka tarjoaa monipuoliset liikkumisen palvelut ja kuljetusratkaisut henkilöautoista raskaisiin kuorma-autoihin.

C34     MG Car Club Finland
MG Car Club Finland on vuonna 1995 perustettu ja rekisteröity yhdistys, jonka toiminta-ajatuksena on edistää MG merkkisten autojen harrastajien yhteydenpitoa Suomessa ja kansainvälisesti. Yhdistys järjestää tapaamisia, retkiä, julkaisee lehteä, ylläpitää tietoa autoista ja niiden omistajista. MGCCF:llä on toimivat yhteydet muihin MG klubeihin maailmalla. Kerholla on myös omat netti- ja Facebook sivut. MGCCF on “affiliated” jäsenklubi englantilaisissa The M.G.Car Clubissa ja MG Owners Clubissa. Yhdistyksellämme on noin 200 jäsentä. MG-merkkisiä autoja on Suomessa arvion mukaan n. 600 kpl. Rekisteröityjä autoja oli 443 kpl:tta (30.6.2013).

C38     Mini Club Flying Finns ry
Ex Rata-auto rakennettuna uudelleen ja katsastettuna siviililiikenteeseen.
Mini 1000 Cup kilpa-auto 1000 Cupin 40v juhlan kunniaksi.
Historic Mini kilpa-auto… sekä rekvisiittaa kilpureihin ja varikkoon liittyen.

MINI 1000 CUP 40v.
Suomen vanhin merkki kilpa-autoluokka täyttää 40v ja kesällä sitä juhlistetaan erikoisjärjestelyin kilpailuissa. Monesti kuilun partaalla ollut luokka ja edelleen ja porskuttaa hyvin vaikka uusia kilpailu luokkia on tullut paljon lisää. Edullinen ajaa ja huoltaa… suhteellisen yksinkertainen rakenne ja toiminta ovat taanneet menestyksen luokalle.

B21     Mobilisti
Mobilisti – syvemmälle ei pääse
Mobilisti on Suomen tinkimättömin ajoneuvokulttuurin ja alan harrastajien äänenkannattaja. Lehden linja on ollut alusta lähtien sama: Jos laite pitää pahaa ääntä ja/tai siinä on pyöriviä osia, hullut tykkäävät. Hullut pitävät sisällään lehden toimituskunnan, joka kokoaa kahdeksan kertaa vuodessa vähintään satasivuisen lukupaketin kuvauksen mukaisista kojeista – vuosisadan alun häristimistä aina 80-luvun plastiikkipommeihin saakka.

AULA2            Motonet
Motonet – autoilevan ihmisen tavaratalo
Motonetin laajasta valikoimasta löytyvät varaosat yli 500 erilaiseen automalliin. Autovaraosien lisäksi Motonetista saat kaiken tarvittavan autoiluun, moottoripyöräilyyn, veneilyyn, kalastukseen sekä työkalut ammattilaisesta kodin kunnostajaan.

Motonetin tervetuloa-osasto, jossa esillä teemaan liittyvä Bedford CA 1961.

A28     Muistojen paratiisi
Myymme Diecast pienoismalleja henkilöautoista, traktoreista, hyötyajoneuvoista, moottoripyöristä, lentokoneista, helikoptereista, jne…
Suomen suurin valikoima.
www.modeltoys.net
www.pienoismallit.fi

E12     Naisten Automobiiliklubi ry
Vuonna 2007 perustettu Naisten Automobiiliklubi NAK edistää naisten automobiiliharrastusta luomalla ja ylläpitämällä naismobilistien verkostoa. NAK:n toimintaan sisältyy mm. vanhojen ajoneuvojen ja niihin liittyvän esineistön ja asusteiden hankinta, säilyttäminen ja vaaliminen sekä naisautoilun historian tutkimus ja sen edistäminen.

Tervetuloa osastollemme, jossa on tämän vuoden teeman mukaisesti esillä avomalliset Jaguar XK150 DHC (1960) ja Singer Roadster (1954) sekä pöytämallinen Singer 99K (1956).

A17     Nippelit

E1       Nokian Renkaat
Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja, joka edistää ja helpottaa turvallista liikkumista vaativissa olosuhteissa. Tervetuloa osastollemme ihailemaan Suomen Gummitehtaalle ensimmäiseksi edustusautoksi hankittua vuoden 1949 Cadillac 75 Imperial Fleetwood Limousinea sekä osallistumaan molempina messupäivinä rengassarjan arvontaan.

C31     Nuffield-Leyland Club Finland ry
Nuffield – Leyland Club Finland ry on valtakunnallinen, vajaan 600 traktoriharrastajan aktiivinen järjestö, jonka päätarkoituksenamme on eritoten Nuffield ja Leyland traktoreiden sekä niihin liittyvien maatalouskoneiden historian säilyttäminen ja tallettaminen. Toteutamme aktiivisesti järjestötoimintaa julkaisemalla mm. kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää jäsenlehteä, joka sisältää tarkempaa tietoa näiden traktoreiden historiasta ja tilasta tänä päivänä, sekä neuvomme helpoissa, että haastavemmissa remonteissa seikkaperäisesti.

E14     Omistajien helmet
Omistajien helmet -osastolla esitellään ajoneuvoja, jotka ovat omistajilleen erityisiä. Erityisiä niistä voi tehdä esimerkiksi ajoneuvon pelastaminen latokunnosta, pitkäaikainen omistushistoria tai ajoneuvon harvinaisuus. Ylipäätään helmien omistajilla ja heidän ajoneuvoillaan on tunneside, jonka he haluavat tuoda Classic Motorshown näyttelyvieraiden tietoon.

Omistajien helmiin ilmoittautui kaikkiaan 66 ajoneuvoa, joista 10 valittiin mukaan itse näyttelyyn. Näistä 10:stä voivat Classic Motorshown näyttelyvieraat äänestää mieleistään ajoneuvoa, joista kolme eniten ääniä saanutta palkitaan. Eniten ääniä saanut ajoneuvo on Vuoden 2018 Omistajien helmi.

Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan LähiTapiolan lahjoittama Bluetooth-kaiutin ja pääsylippuja vuoden 2019 Classic Motorshowhun.

Omistajien helmet -osasto toteutetaan yhteystyössä LähiTapiolan kanssa.

C12     Opel 60´s & 70´s Club ry
Opel 60’s & 70’s club ry:n ja Vauxhall Bedford Club Finland ry:n yhteinen GM-Dealer osasto C-hallissa paikoilla C12 ja C13.

Autoina Bedford, Opel ja Vauxhall tuotteita vuodelta 1973:
-Vauxhall Viva 1300 4d
-Opel Kadett Rallye 1900
-Vauxhall Victor 2300 SL
-Opel Kapitän 2800
-Opel GT 1900
-Bedford 97000 CF

Tervetuloa GM-osastollemme!

C41     Opel Club Finland OCF ry
Suomen Opel Yhdistys – Opel Club Finland OCF ry on perustettu vuonna 2000. Yhdistys toimii Opel-merkkisistä ajoneuvoista kiinnostuneiden, ajoneuvojen omistajien, rakentelijoiden ja harrastajien yhdyssiteenä. Kerhomme jäsenistön harrasteajoneuvokanta koostuu tällä hetkellä 1930-lukulaisista tämän päivän tuotteisiin, mitään ikärajoitteita ei autoille ole asetettu. Yhdistys on virallinen Opel-merkkikerho, johon voi liittyä kuka tahansa, jolla on kiinnostusta Opel-harrastustoimintaa kohtaan. Osastollamme esillä tänä vuonna 50-vuotisjuhlia viettävän Opeleihin erikoistuneen autonvarustelijan Irmscherin erikoismalleja.

E3       Paloautot Junnu & Jannu

A1       Panhard Club Finlande
Katso Ranskalainen Avenue

B17     Parkanon Automuseo
Parkanon Seudun Automuseota ylläpitävä Parkano Seudun Mobilistit ry täyttää 30 vuotta tänä vuonna.

Museon Idän ihmeet näyttelyteema jatkuu tänä vuonna, sen varjolla osastolla on City-Samara ja kuljetuslaatikossaan edelleen oleva Minsk.

A9       Pekripe
Pienoismallit, rakennussarjat, metalliset pienoismallit, iso valikoima Hotwheels autoja, sekä t-paitoja. Tintti autot.

A16     Perä Tielle rallifilmit ja pienoismallit
Perä Tielle osastolla on myynnissä paljon pienoismalleja, löytyy eri kokoisia kilpa-autoja sekä siviiliautoja. Myös paljon erilaisia rallifilmejä on myynnissä. Tervetuloa ostoksille.

A29     PL-paino

B3       Porsche Classic
Vuonna 1971 perustettu Porsche Club Finland on Suomen vanhin automerkkikerho. Tällä hetkellä yhdistyksellä on yli 1600 jäsentä. Yhdistyksellä on toimintaa lähes läpi koko vuoden, vuosittain yli 30 erilaista tapahtumaa erilaisista kokoontumisajoista, slalomiin, rata-ajokoulutustapahtumiin ja rata-ajoihin. Osastollamme on esillä eri malleja eri vuosilta. Tänä vuonna on Porschen juhlavuosi teemalla ”70 vuotta Porsche urheiluautoja”.

C21     Päijät – Hämeen pelastuslaitos

B20     Päijät-Hämeen Mobilistit

A1       Ranskalainen Avenue
Ranskalaisten ajoneuvokerhojen yhteinen kokonaisuus jonka punainen lanka tänä vuonna rakentuu perheiden ympärille. Ajoneuvojen lisäksi Ranskalaisella Avenuella on mahdollisuus kisailla petankin merkeissä ja seurata venttiilikoppien Koppa Cupin ensimmäistä osakilpailua.

C3       Retrorenkaat
Retrorenkaat toimittaa vuosien kokemuksella ja asiantuntemuksella renkaat kaikenlaisiin ja kaikenikäisiin harrasteajoneuvoihin. Valikoimaan kuuluvat lievereuna- ristikudos- ja vyörenkaat sekä valkosivuisina, että mustina.

C39     Rover Ystävät ry
Rover Ystävät ry on perustettu vuonna 1981. Toiminnan piiriin kuuluvat sekä Rover-henkilöautot että Land Rover-maastoautot. Jäseniä on noin 400.

Yhdistyksen verkkosivut ovat osoitteessa www.roverfriends.fi
Yhdistyksellä on sivut myös Facebookissa.

B16     Saab 900 40 vuotta
Suomen Saab-klubi on jo yli 25 vuotta pitänyt kovin kotimaassakin tehdyn ja vaikuttaneen Saabin lippua.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi Saabin erään merkkipaalun ja montaakin Suomalaistakin koskettaneen Saab 900 mallin esittelystä ja markkinoille tulosta 40 vuotta, jota kunnioittaen olemme tuoneet osastollemme esille ensimmäisen vuosimallin hyvin alkuperäiskuntoisen 900 1979 GLE:n, Suomalaiseen ratakilpa-autoluokkaan Uudessakaupungissa tehdasvalmistetun Saab 900M Turbon ja nuorempia Saabisteja innostavan, Saabin toiseksi suurimman lisävarusteen, Turbo 006 ajopelin.

B12     Saabworks
Saabworks.fi- osastolla tulee olemaan näytillä yhden Suomen kaikkien aikojen parhaan kuljettajamonilahjakkuuden autot. Nimittäin viimevuonna edesmenneen Leo Kinnusen Sinivalkoisen tehdastallin Saab 96 ralliauto. Tämä legendaarinen yksilö oli ensimmäinen auto jolla Suomen Saab tehdastallin menestyksekäs taival alkoi 1970 Jyväskylän Suurajoissa. Lisäksi osastolla on Leksan ensimmäinen formula, VW Apal 60-luvulta.

A12     Sari Holmlund Oy

A7       Satellite oy

B2       SccH

B28     SFC-Nostalgiakerho
SF-C Nostalgia. Kerho tekee kulttuurihistoriallista työtä säilyttäen, konservoiden ja entisöiden matkailuajoneuvoja sekä keräten perimätietoa niiden käytöstä matkailuun ja leirintään. Kerho pyrkii myös tukemaan vanhojen matkailuajoneuvojen rakentelua ja “tuunausta”.

Osastolle tulee Hollantilainen Yvonne Mostard 304 LD 1965 matkailuvaunu ja Teve merkkinen matkailuauto. Teve on nyt jo edesmenneen (toimi 70-luvulta 90-luvulle) kotimaisen pienvalmistajan valmistama auto. Teven suunnittelija ja valmistaja tulee osastolle kertomaan autosta.

B13     Sipoon Autokerho ry

C15     Skoda-kerho
Suomen Skoda-kerho on harrastajakerho, jossa keskitytään vanhempiin Skodiin. Osastollamme esitellään omistajien silmäteriä ja seurataan yhden auton vuosikymmenien matkaa tähän päivään samassa perheessä ja hiukan valotetaan auton tulevaisuutta. Tervetuloa.

C4       Snack2You

A2       Solifer -Meidän mopedi

A1       Sportpug Ry
Katso Ranskalainen Avenue

A18     Stetson

C11     Storen Väri

C8 & AULA1  Subway

A1       Suomen 2cv kilta ry
Katso Ranskalainen Avenue

B27     Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliitto–SAHK ry

A3       Suomen Ariel-kerho
Näyttelyn teeman mukaisesti kaikki ovat englantilaisvalmisteisia.
-vanhin on vuodelta 1929, hienosti entistetty
-toinen vuodelta 1937, säilynyt pitkälti alkuperäiskuntoisena
-kaksi muuta “kultaiselta” 50-luvulta

A22     Suomen BMW-kerho ry
Suomen BMW-kerho ry on perustettu vuonna 1991 maamme BMW-, EMW- ja ALPINA merkkisten autojen omistajien ja harrastajien yhdyssiteeksi. Toiminnan tavoitteena on lisätä tietoa eri malleista ja niiden historiasta, kannustaa jäseniä vaalimaan hallussaan olevien yksilöiden kuntoa ja rohkaista autojen monipuoliseen ja aktiiviseen käyttöön. BMW-, EMW- tai ALPINA auton omistaminen ei ole edellytys jäsenyydelle. 

Osastolle tulevat autot:
– BMW E9 2.5 CS Autom.
– BMW 2002 Tii (RHD)
– BMW 2000 NK
– BMW 1800 NK

Autot ovat 1960- ja 1970-luvuilta.

C40     Suomen Britti-Ford -kerho

B8       Suomen HONDA Kerho ry / HONDA Club of Finland
Vuodesta 1995 lähtien toiminut HONDA Club of Finland on rekisteröity Suomen HONDA Kerho ry nimisenä yhdistyksenä ja on kaikille Honda merkistä kiinnostuneille suunnattu kerho, joka yhdistää kotimaisia Honda harrastajia ja on kansainvälisesti tunnettu yhtenä pohjoismaiden

vanhimpana Honda merkkikerhona. Meillä on jäsenistöllä Honda kalustoa, niin pienkoneista ja perämoottoreista, kuin autoista ja moottoripyöristä, eikä näiden lisäksi pidä unohtaa mopoja sekä mönkijöitä.

Meille on tulossa osastolle Mika Möykkysen omistama 1979 Honda Civic 1200. Ajoneuvo on nyt käyttöentisöity ja se on tarkoitus myöhemmin museorekisteröidä.

Tämän lisäksi osastollemme tulee osien arvauskilpailu, jossa oikein vastanneiden kesken arvomme päivittäin tuotepalkintoja.

C29     Suomen IMP Kerho
Suomen IMP Kerho on perustettu 1998 eli tänä vuonna IMPistit viettävät kerhon 20-vuotis-juhlia. Ei tosin näyttelyosastolla, vaan myöhemmin kerhon kesäkokoontumisen yhteydessä. Osastolla on tänä vuonna näytillä alkuperäiskuntoinen mk3 korimallin IMP, ja siitä aivan täysi vastakohta, eli juuri valmistunut SS1300 luokan rata IMP. Nähtävillä on siis ääripäät. Lisäksi osastolla on tarjolla infoa, sekä vertaistukea IMPismiin.

A27     Suomen Maarakennuskoneiden Liitto ry

E6       Suomen Mercedes-Benz Klubi ry
Olemme Suomessa jo 38 vuotta toiminut Mercedes-Benz-automerkkiin erikoistunut harrastekerho. Tällä hetkellä Klubissa on noin 3.900 jäsentä. Suomen Mercedes-Benz Klubin missiona on koota yhteen ja tukea Suomen Mercedes-Benz-harrastajia, tarjota heille harrastukseen liittyvää toimintaa sekä edistää Suomen Mercedes-Benz autokannan säilymistä. Tänä vuonna Klubin osastolla esitellään vuoden 1968 Mercedes-mallistoon tulleita uudistuksia.

A6       Suomen Moottoripyörämuseo

A10     Suomen Verhoilijamestarien Liitto
Suomen Verhoilijamestarien Liitto on perustettu 1931. Liiton tehtävänä on tehdä alaa tunnetuksi, markkinoida jäsenyrityksiään sekä vaikuttaa valtakunnalliseen verhoilu- ja sisustusalan koulutukseen. Järjestämme myös tapahtumia ja koulutustilaisuuksia jäsenillemme.

Osastollamme kerromme verhoilusta, erityisesti esittelemme ajoneuvoverhoilua ja esillä on myös moottoripyörä, jonka satula on uudelleen verhoiltu.
Lisäksi jaamme liittomme jäsenluetteloa.

E5       Suomen Volvo-kerho
Yhdistyksemme virallinen nimi on PV-kerho ry. Yhdistys on perustettu vuonna 1976, siihen aikaan jäseneksi pääsivät ainoastaan Volvo PV:n omistajat. Myöhemmin, kun eri Volvon mallisarjoja harrastavat kerhot yhdistyivät, otettiin käyttöön kutsumanimi Suomen Volvokerho. Nykyään yhdistyksemme jäseniksi ovat tervetulleita kaikki Volvoista kiinnostuneet – Volvon mallimerkinnästä ja vuosimallista riippumatta.

Yhdistys on Volvo-merkkisten autojen omistajien sekä näitä harrastavien henkilöiden yhteisjärjestö, jonka yksi tärkeimmistä tehtävistä on auttaa jäseniä autojensa kunnostamisessa ja ylläpitämisessä. Rekisteröitynä yhdistyksenä voimme järjestää monenlaisia autoaiheisia tapahtumia ja matkoja jäsentemme iloksi. Vietämme kerhoiltoja kuukausittain useilla eri paikkakunnilla, esimerkiksi Vantaalla, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Kajaanissa, Oulussa ja Joensuussa.

Vuoden tärkein tapahtuma on kokoontumisajot yleensä kesäkuussa, vuonna 2018 kohtaamme Vuokatissa. Matka kansainväliseen VROM – Volvo Rendezvous & Owners Meeting suurtapahtumaan Göteborgiin Volvon synnyinsijoille, kerää vuosittain elokuussa bussilastin innokkaita harrastajia. Julkaisemme myös omaa kerholehteä nimeltä Volvo Vietti. Lehteen voivat kirjoittaa autoaiheisia Volvoa sivuavia juttuja kaikki halukkaat. Näytenumeroita on saatavilla osastoltamme.

Volvokerhon osastolla 2018 on nähtävillä todellisia muistojen autoja. Tumman sininen Volvo PV444 oli aikansa halutuimpia ja arvostetuimpia henkilövaunuja (PV-Person Vagn), joihin vain aniharvoilla oli mahdollisuus päästä käsiksi tiukan tuontisäännöstelyn aikana. Valkoinen Volvo PV544 Sport vakiokuntoisenakin niitti mainetta rallipoluilla niin Pohjolassa kuin Afrikankin mantereella. ”Kalsarinsininen” neliovinen Volvo 121 Amazon ei jätä ketään kylmäksi, näitä alkoi jo olla kotimaassa perheautoina ja myös ”häävimmällä tuttavapiirillä”. Volvo 144DL räikyvän oranssina herätti aitoa kateutta paikallisväestössä Ruotsiin muuttaneiden sukulaisten saapuessa kesälomailemaan kotikonnuilleen, kuten esimerkiksi elokuvassa Kivenpyörittäjän kylä voidaan nähdä.

Tervetuloa osastollemme tutustumaan lisää tähän yli 90 vuotta Suomessa vaikuttaneeseen automerkkiin!

B22     Tampereen Seudun Mobilistit ry

B7       Toyota Club of Finland Ry
FinToys – Toyota Club of Finland on kaikkien suomalaisten Toyota- ja Lexusharrastajien oma kerho – harrastit sitten virittämistä, entisöintiä, tuunausta tai olet muuten vain Toyotan/ Lexuksen omistaja tai Toyota/Lexus-henkinen. FinToys-kerhon ideana on tarjota koko ajan kehittyvällä nettisivustoillaan kaikenlaista tietoa Toyotista. FinToys myös järjestää erilaisia tapahtumia kuten kokoontumisia, ratapäiviä ja dynopäiviä, sekä hankkii jäsenilleen erilaisia alennuksia kumppanisivuilla esiteltäviltä yhteistyökumppaneiltamme.

Osastoltamme löytyy tänä vuonna kolme ikonista toyota mallia mm. legendaarinen dx corolla. Ja paikalla on taas jäseniämme vastailemassa kysymyksiin ja kertomassa kerhostamme.

B4       Triangle Motor Co

C35     Triumph Cars Club of Finland

C27     Tyrwään seudun Zetoristit ry
Tyrwään seudun Zetoristit on reilun sadan jäsenen aktiivinen yhdistys. Yhdistys toimii etupäässä Pirkanmaalla, mutta jäsenet tulevat ympäri Suomen. Jäsenistöä yhdistää kiinnostus historiallisiin traktoreihin ja muuhun välineistöön, mutta laitteiden omistajuus ei ole pakollista. Osastollamme näet tänä vuonna Zetoreiden lisäksi mm. mopedin ja moottoripolkupyörän. Tule tutustumaan osastolla myytäviin kannatustuotteisiin ja kokemaan myös Zetor-simulaattori!

B15     Vaasan Auto- ja Moottorimuseo
Vuonna 1975 perustettu Vaasan Veteraaniautoseura ry on kaikille vanhoista kulkupeleistä ja vanhoista esineistä kiinnostuneille suunnattu kerho, joka jakaa jäsenilleen tietoutta ja vertaistukea. Vaasan Veteraaniautoseura ry ylläpitää Vaasan Auto- ja Moottorimuseota tiloissaan Myllykatu 18:ssa. Tervetuloa osastollemme ihailemaan 30-luvun Alvis 1270 Special avoautoa sekä ja 60-luvun Dunstall Norton kilpamoottoripyörää!

A4       Vanhat moottorikelkat
Kerhon perusti v.2002 porukka, joka oli kiinnostunut historiallisesti arvokkaiden moottorikelkkojen säilyttämisestä, entisöinnistä ja ennen kaikkea ajelusta pitkin hankia. Olemassaolonsa aikana kerho onkin järjestänyt Telahumpa-tapahtumia eripuolilla maata. Tapahtumissa ajellaan ja kisaillaan leikkimielisesti. Samalla ylläpidetään perinteikästä moottorikelkkaystävyyden henkeä. Yleisön tietoisuuteen saatetaan myös moottorikelkkailun historiaa ja sen merkitystä yhteiskunnalle. Osastollamme on esillä kotimaisia helmiä 1960-luvulta.

C1       Vanhat Roinat
Osto ja Myyntiliike Vanhat Roinat.
Shell lamput, bensa-asema rekvisiitta, vanhoja autolehtiä ja esitteitä, sekä vanhoja aarteita menneiltä vuosilta.

C5       Vanhojen ajoneuvojen korikorjaus -koulutus

B18     vannetukku.fi
vannetukku.fi tarjoaa vanteet ja renkaat parhaaseen hintaan kotiovelle toimitettuna. Valikoimista löytyy myös vannetarvikkeet, autotarvikkeet ja korjaamokoneet.

vannetukku.fi on myös tiiviisti mukana autoilutapahtumissa ympäri Suomea.

A32     Varma Nakki
Tuotteet: Hot Dog, virvokkeet ja kahvi.
HUOM! myös gluteeniton, vege ja laktoositon vaihtoehto!

Auto: Citroen Hy Camionette -72
Tuonti Ranskasta 2016 ja täysrestaurointi Suomessa.

C13     Vauxhall Bedford Club Finland ry
Opel 60’s & 70’s club ry:n ja Vauxhall Bedford Club Finland ry:n yhteinen GM-Dealer osasto C-hallissa paikoilla C12 ja C13.

Autoina Bedford, Opel ja Vauxhall tuotteita vuodelta 1973:
-Vauxhall Viva 1300 4d
-Opel Kadett Rallye 1900
-Vauxhall Victor 2300 SL
-Opel Kapitän 2800
-Opel GT 1900
-Bedford 97000 CF

Tervetuloa GM-osastollemme!

E13     Vehoniemen Automuseo
Vehoniemen Automuseon osastolla on myynnissä pienoismalleja ja esillä ihan oikea pieni auto Steyr Puch 500 DL vm 1961. Vehoniemen osastolla kerrotaan myös helatorstaina museolla vietettävistä 150-vuotisjuhlista kakkukahveineen kuten myös museon syksymmällä pidettävistä 35-vuotisjuhlista sekä museon alkavasta isosta rakennushankkeesta.

C6       Verhoomo K&L Partner
Verhoomo K&L Partner on Kuopiossa toimiva yritys, joka on erikoistunut autojen, veneiden, erilaisten satuloiden sekä huonelkalujen verhoiluun. Periaatteena on, että kaikki mitä voi verhoilla onnistuu meillä. Tuomme itse maahan autojen alkuperäisiä kankaita, joita löytyy niin uusiin kuin vanhoihinkin autoihin. Meiltä saa myös avoautojen katot ja asennukset sekä mattosarjat.

A13     Veteraanimoottoripyöräklubi
Veteraanimoottoripyöräklubi on yli 7300 jäsenen valtakunnallinen yhdistys, joka pyrkii kokoamaan yhteen vanhoista moottoripyöristä/mopoista kiinnostuneet alan harrastajat. Klubi on perustettu Tampereella 1975.

Osastollamme on 12 erimerkkistä Britti-moottoripyörää.

B19     Vetku ry

C25     Viipalemediat
Klassikot-lehti.

Klassikot-lehden osastolla juhlitaan 50-vuotiasta Ford Escort-mallia ja nähtävänä on Martti Huttusen upea ’74 Mexico.

Uusimmassa Klassikot-lehdessä tutustutaan mm. Jari Matalamäen Escort-kokoelmaan, sekä Escortin rallimalleihin.

C33     Volga(GAZ)24 Club Moscow
Uutena tulokkaana näyttelyssä on Volga 24 kerho. Näyttelyssä on esillä 3 hyvin entisöityä Volga 24 autoa. Tämän Gorkijn autotehtaan viimeisen itse suunnitellun henkilöauton massavalmistus alkoi 15.7.1970 ja se korvasi vanhan Volga 21 mallin. Kaikkiaan eri versioina Volga 24 sedania valmistettiin 1 479 389 kpl vuoteen 1993 asti.

Lisäksi näyttelyssä on esillä Jalta ZAZ 965 ja LADA VAZ 2103.

C14     Warre-Team
Warre-Team on 20-vuotta Wartburg-Harrastuksen ympärillä toiminut yhteisö. Nykyisin se pitää yhdessä myös muut DDR-Ajoneuvoharrastajat. Osastolla on esillä harvinaiseksi käynyt Zwickau P70, valmis tekniikka Wartburg 311 cabriolet autosta ja kaikille tuttu 353W.

B29     Weteraanikonepäivät
Wanha Woima ry on valtakunnallinen yhdistys, jolla on jäseniä koko Suomen alueelta. Toimintaperiaatteena on vanhojen voimakoneiden ja niihin liittyvien työkoneiden sekä vanhojen moottorikäyttöisten ajoneuvojen tunnetuksi tekeminen ja perinnekulttuurin vaaliminen. Kesän kohokohtana yhä useammalle kävijälle ovat Oulaisissa järjestettävät Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät, jotka järjestetään vuosittain samaan ajankohtaan, siis kaksi viikkoa juhannuksesta. Tapahtuma on Suomen suurin ja monipuolisin perinnetapahtuma. Tervetuloa tutustumaan osastollemme!

C32     Www.gaz21.ru
www.gaz21.ru on venäläisten retroautoharrastajien nettiyhteisö, joka on keskittynyt Gorkijn autotehtaan Volga 21 malleihin. Aktiivisimmat harrastajat ovat Pietarissa ja Moskovassa. Tämä automalli on ehkä suosituin ja pidetyin Neuvostoliiton autoteollisuuden harrasteajoneuvo nyky-Venäjällä. Uustuotanto-osia on hyvin saatavilla. Näyttelyyn on tulossa 3 hienosti entisöityä eri vuosimallista Volga 21 autoa. Autot tulevat ajamalla Pietarista ja Moskovasta.  Yhteisö on ollut mukana Lahden näyttelyssä jo vuodesta 2010 alkaen.

Tietoja Volga GAZ 21 mallista:
Autoa valmistettiin eri versioina kolmena eri mallisarjana vv. 1957-1970 yhteensä 639 478 kpl. Volga 21 oli 60-luvun Suomessa erittäin suosittu taksiauto.

C17     www.suuli.com

B26     Ylä-Pirkanmaan Mobilistit ry
Vuonna 2012 perustettu SAHK:n 28. jäsenyhdistys, Ylä-Pirkanmaan Mobilistit ry esittelee tänä vuonna järjestettävää 59. Valtakunnallista Retkeilyajoa. Tervetuloa tutustumaan osastollamme olevaan Ford Prefekt:iin sekä kerhon toimintaan. Osastolla voi myös ilmoittautua ja kysellä tulevasta ajotapahtumasta.