Suuren lännen autoja Classic Motorshowssa

Tänä keväänä Classic Motorshowssa on jälleen nähtävillä runsaasti amerikkalaisen autoteollisuuden valioita, vaikka kyseessä ei varsinainen jenkkiautonäyttely olekaan.

Classic Motorshown ideana on alusta pitäen ollut esitellä koko maailman ajoneuvotarjontaa, ja siihenhän amerikkalaisilla on aina ollut sanansa sanottavana. Amerikkalaista kalustoa löytyy useilta eri osastoilta.

Classic Motorshown laajaan ajoneuvokattaukseen kuuluvat myös amerikkalaiset autot. Kuva Ford Mustang Owners’ Club of Finlandin viime vuoden osastolta.

Amerikkalaisten autojen historiasta kiinnostuneiden kannattaa ainakin tarkistaa GM Cruiserin osasto, jossa Buick-väki juhlii mielimerkkinsä 120-vuotispäiviä. Osastolla avataan merkin historiaa asiaan kuuluvan kaluston avulla.

Buick on Yhdysvaltojen vanhin toiminnassa oleva automerkki sen jälkeen, kun General Motorsin sisarbrändi Oldsmobile lopetettiin muutama vuosi sitten. Buickilla on Suomessa vankka maine, ja vanha kansa tietää heti, mitä tarkoittaa, kun joku härveli ”pelaa kuin Buikki”.

Amerikkalaista ajoneuvotuotantoa on näytillä myös muilla kerho-osastoilla. Esimerkiksi Fordin historiaa käsitellään näyttelyssä useammastakin näkökulmasta merkin suomalaisten kerhojen osastoilla. Voit tutustua kattavaan näytteilleasettajalistaukseen täällä.

Teemaosastolta ”Pieni on kaunista” ei luulisi löytyvän paljonkaan amerikkalaista peltiä. Luulo ei tälläkään kertaa ole tiedon väärti: yli neljänkymmenen ajoneuvon teemaosastolla melkein viidesosa kattausta on amerikkalaista!

Noidenkin kahdeksan näyttelyajoneuvon merkkiä arvuutellessaan saa ajan kulumaan rattoisasti ennen kuin tapaamme Lahdessa vapunjälkeisenä viikonloppuna 4.-5.5.2024.

Scroll to Top