Volkswagen Kupla, split, 1952 – Ari Huhta, Ylihärmä

Tämä split-ikkunainen Kuplavolkkari ehti sammaloitumaan metsässä yli 40 vuotta. Kyseinen auto oli hankittu aikoinaan varaosatarpeisiin ja se oli maannut metsän reunassa 70-luvun alkupuolelta asti kahden muun saman ikäluokan kuplavolkkarin kanssa. Auton nykyinen omistaja Ari Huhta (Ylihärmästä) oli innokas kuplaharrastaja jo 80-luvulla. Ari oli jo silloin yrittänyt vääntää kauppoja tästä samaisesta varaosakuplasta. Sen aikainen autojen omistaja ei ollut kuitenkaan halukas myymään autoa, ja auto jäi metsän reunaan jatkamaan sammaloitumista.

27-vuotta myöhemmin, vuonna 2015, Arin kummipoika Antti törmäsi samaiseen kuplavolkkariin muiden konekauppojen yhteydessä. Antti otti kiireesti puhelua kummisedälleen ja kertoi mihin oli törmännyt. Hetken aikaa asiasta juteltua, selvisi että kyseessä oli tismalleen sama auto, jota Ari oli yrittänyt ostaa 80-luvulla. Nykyinen omistaja olikin halukas myymään kaikki kolme Kuplavolkkaria pois, ja niin Ari ja Antti yhteistuumin päättivät pelastaa ne pois metsästä ruostumasta.

Auto oli todella huonokuntoinen hankintahetkellä. Se läpikäytiin totaalisesti ja palautettiin alkuperäistä vastaavaan kuntoon. Välillä osien löytäminen autoon oli haastavaa, kaikesta huolimatta auto on nyt lopulta rekisteröity, museokatsastettu ja Classis-data arviointi on tehty. Aika savotta oli, mutta tulipa tehtyä.

Scroll to Top