Vuoden 1965 Rallin Euroopan mestari Rauno Aaltonen vierailee näyttelyssä lauantaina

Classic Motorshow on suomalaisesta ajoneuvohistoriasta ja nostalgiasta kiinnostuneiden kohtaamispaikka. Tänä vuonna näyttelyssä voi tavata myös historiaa itse tehneitä tähtiä kuten legendaarisen rallikuskin Rauno Aaltosen.

Moottoriurheilun monilahjakkuus Rauno Aaltonen vierailee Historic Rally Club Finlandin osastolla näyttelylauantaina 4.5. klo 12.30.

Aaltosen ura sai alkunsa vuonna 1951 kilpaveneillä, joilla hän saavutti useita Suomen mestaruuksia. Vuodesta 1954 lajiohjelmaan kuuluivat moottoripyörät, jossa niin ikään mestaruuksia tuli useissa eri lajeissa.

Rallia Aaltonen ajoi ensimmäistä kertaa vuonna 1956 ja se vei hänet mennessään. Ensimmäisiä ajokkeja hänellä oli Saab ja Mercedes Benz mutta vuonna 1962 kalustoksi vakiintui Mini. Kyseisellä merkillä Aaltonen kruunattiin ensimmäiseksi suomalaiseksi ralliautoilun Euroopan mestariksi vuonna 1965. Tuolloin titteli oli maailman arvostetuin, sillä rallin MM-sarja sai alkunsa vasta 70-luvulla.

Historic Rally Clubin osaston teemana on Mini, joten kukapa paremmin sopisikaan kertomaan Minin matkasta suomalaisten sydämiin, kuin ’professori’ Rauno Aaltonen itse.

Scroll to Top