Arjen unelmia – traktoriharrastajat myös mukana

ARJEN UNELMIA – TRAKTORIHARRASTAJAT MYÖS MUKANA LAHDEN CLASSIC MOTORSHOWSSA


Lahden Messukeskuksessa 3.-4. toukokuuta järjestettävän Classic Motorshown monipuolisuus on saanut vuosittain kiitosta. Vapun jälkeisenä viikonloppuna Suomen suurimmassa klassikkoajoneuvonäyttelyssä, Classic Motorshow´ssa voi tutustua myös useiden traktori- ja konekerhojen toimintaan sekä mielenkiintoiseen kalustoon. Näyttelyn teeman “Unelmia” mukaisesti on unelmansa ollut silläkin talonpojalla, joka on peltotilkkunsa laidalle haaveillut hankkivansa jämerän työkoneen arkea helpottamaan. Traktorit ovat yhtä tunteita herättäviä ajoneuvoja, kuin mitkä tahansa. Classic Motorshowssa onkin näytteillä edustava otos alan harrastekerhoja.

Oranssit Allgaierit ja punaiset Porschet

Allgaier-Porsche traktorit ry:n toimintatarkoitus on avustaa entisöinnissä, varaosien hankinnassa, sekä jakaa teknistä tietoa Porsche traktorien kunnostajille. Allgaier-Porsche kerhoon ovat tervetulleita jäseniksi myös muiden saksankielisillä alueilla valmistettujen traktoreiden omistajat ja harrastajat. Kerhon Classic Motorshow -osastolle tulee esille muun muassa Porsche Junior 1959, Porsche Standard 1959 sekä Porsche Super 1960. Osastolla on nähtävänä myös Porsche -traktorituotannon alku eli vuosimallin Allgaier 1952.

“Vielä löytyy paljon sellaisiakin, joita Porschen merkki traktorin kyljessä hämmästyttää suuresti. Nuorempien sukupolvien ensimmäinen kysymys on usein, että onko Porsche tehnyt traktoreitakin”, kerhon sihteeri Pekka Talja kertoo. Porsche-traktorit ovat kuitenkin olleet 1950-1960-luvulla maassamme paljon yleisempiä kuin vastaavan merkkiset autot. “Porsche oli aikaansa edellä, joissakin malleissa oli jopa 3 kappaletta ulosottoja, jousitettu etupää, tasauspyörästön lukko, turbiinikytkin sekä ilmajäähdytys saksalaiseen tapaan. Konepellin muotoilu omintakeinen” Pekka Talja kertoo.

Scroll to Top