Automuseoiden yhteisesite julkaistaan Classic Motorshow’ssa

Ajoneuvomuseot ovat perustaneet viisi vuotta sitten vapaaehtoisen ja vapaamuotoisen yhteenliittymän, Automuseoiden neuvottelukunnan. Neuvottelukunta julkistaa Mobilian osastolla Classic Motor Showssa yhteisen esitteensä: Automuseoiden Helmi. Esitteessä on mukana 20 alan toimijaa, käytännössä kaikki, jotka neuvottelukunta sai kiinni.

Esite on tehty periaatteella, että kesäaikana kaikkialla Suomessa on asiasta kiinnostuneille auto-, moottori- tai moottoripyörämuseo. Näistä uusimmat ovat Suomen Moottoripyörämuseo Lahdessa, joka avataan kesän aluksi ja Classic Car Showroom Leivonmäellä, joka on avattu aivan äskettäin. “Automuseoiden Helmi” kehotetaan itse etsimään ja se on siis täysin omien mieltymysten kohde.

Esitteen karttamuodolla on pyritty havainnollistamaan, että ajoneuvomuseoita todella on Espoosta Oulun korkeudelle saakka melko tiuhassa ympäri Suomen ja ne ovat autolla vaivattomasti saavutettavissa. Ajatus on, että kartan muotoon rakennettu esite voisi toimia takapenkkiläisten matka-askareena tai “aikuisten oikeesti” sen kääntöpuolelle voi kerätä kohteista leimoja tai puumerkkejä. Esitteen voi palauttaa, jolloin osallistuu arvontaan. Arvonnan palkinnot ovat enemmän symbolisia kuin arvokkaita, koska “Automuseoiden Helmi” on joka tapauksessa täysin henkilökohtaisten mieltymysten leikkimielinen valinta.

Automuseoiden neuvottelukunta kokoontuu säännöllisesti kaksi kertaa vuodessa, mikä on sen jäsenten kirjaama toivomus. Neuvottelupäivät pidetään vuorotteluperiaatteella eri museoissa, jotta neuvottelukunnan osanottajat tutustuvat toisiin museoihin ja niiden henkilöstöön. Parhaimmillaan neuvottelupäiviin on osallistunut samalla kertaa 13 ajoneuvomuseon edustajat. Neuvottelukunnan koollekutsujana ja käytännön rutiinien hoitajana on alan valtakunnallinen erikoismuseo Mobilia. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee neuvottelukunnan toimintaa.

Lisätiedot:
Martti Piltz
Automuseoiden neuvottelukunnan sihteeri
Lähetä sähköpostia
0440 90 6646 ja tavattavissa koko Classic Motor Show:n ajan Mobilian osastolla

Scroll to Top