Brittiajoneuvot teemana Lahdessa

Vuonna 2018 Classic Motorshown teemana on Britit. Brittiajoneuvojen asema on ollut merkittävä suomalaisessa liikenteessä aina autoistumisen alkuajoista lähtien. Tätä tarinaa esitellään näyttelyn teemahallissa laajalti, käsitellen autojen ja kaksipyöräisten lisäksi myös raskaampaa kalustoa ja traktoreita.

Laaja-alainen klassikkoajoneuvonäyttely

10-vuotisen historiansa aikana Classic Motorshowsta on muodostunut klassikkoajoneuvoalan vuosittainen päänäyttely. Se houkuttelee viikonlopun aikana Lahteen noin 18 000 nostalgiasta kiinnostunutta vierasta ympäri Suomen.

Classic Motorshow kokoaa laajalti yhteen klassikkoajoneuvoalan kalustoa ja toimijoita – mukana on menneiden vuosikymmenten klassikoita sekä arjen nostalgiaa, alan asiantuntijoita, merkkikerhoja, kauppiaita ja kunnostajia. Esillä on yli 400 ajoneuvoa: autoja, moottoripyöriä, mopoja, raskastakalustoa, työkoneita, moottorikelkkoja, traktoreita ja kaikenlaista muuta moottorilla kulkevaa aina moottorivoimalla liikkumisen alkuajoista 90-luvun alkuun.

Brittiajoneuvoilla vahva rooli suomalaisessa ajoneuvohistoriassa

Autoista Ford Cortina, Triumph Herald ja Vauxhall Viva olivat aikoinaan monen suomalaisperheen ylpeyksiä. Brittiautot nauttivat maassamme suurta suosiota ja merkkivalikoima oli runsas.

Brittimerkit kuuluivat Suomessa pitkään myös kaikkein halutuimpiin moottoripyöriin. Nimet kuten Ariel, BSA, Matchless, Norton ja Triumph herättävät yhä intohimoja.

Mielikuvat Britannian autotuotannosta ovat vahvoja. Ikoneiksi ovat nousseet varsinkin Mini, Rolls-Royce ja Jaguarin E-type. Ne johtavat ajatukset helposti 60-luvulle, joka kuitenkin muodostaa vain yhden osan tarinasta. Brittimerkit olivat maassamme merkittävässä roolissa jo ennen sotia ja niiden kirjo rikastui huomattavasti 50-luvulla, kun uusia autoja alkoi taas pikkuhiljaa saapua maahan. Etenkin kevyestä kuljetuskalustosta suuri osa tuli Britanniasta.

70-luvulla työtaistelut syöksivät Britannian autoteollisuuden alamäkeen, mutta edelleen sieltä tuotiin Suomeen paljon ajoneuvoja. Brittiautoille alkoikin muotoutua maine “tyypillisesti englantilaisina” – niin hyvässä kuin pahassa. Iso-Britannian teollisuus tuottaa autoja edelleen ja myös myöhempien vuosien tuotanto huomioidaan Classic Motorshown teemakokonaisuudessa aina 90-luvun alkuun asti.

Classic Motorshown teemahallissa näyttelyvieras saa kerralla mainion yleiskuvan brittiläisistä moottoriajoneuvoista Suomessa – avautuuhan kiehtova tarina helpoimmin juuri ajoneuvojen äärellä.

CLASSIC MOTORSHOW 2018

Paikka:
Lahden Urheilu- ja messukeskus
Salpausselänkatu 7
15110 Lahti

Aukioloajat:
Lauantai 5.5.2018 klo 9-17
Sunnuntai 6.5.2018 klo 10-17

Liput ovelta:
19 euroa / päivä (sis. alv 10 %)
Alle 12-vuotiaat veloituksetta aikuisen seurassa.
Lipun hinta sisältää narikan ja pysäköinnin järjestäjän osoittamilla alueilla.
Lippuja on ostettavissa sekä käteisellä että pankki- ja luottokorteilla (Visa/Mastercard) lipunmyyntipisteestä messukeskukseen saavuttaessa.

Liput ennakkoon:
Lippuja on saatavissa myös ennakkoon Tiketistä (www.tiketti.fi).
Päivälipun hinta Tiketissä on 19 euroa + lipputyyppikohtaiset toimituskulut, alkaen 2,50 euroa.
Lipun hinta sisältää narikan ja pysäköinnin järjestäjän osoittamilla alueilla.

Scroll to Top