Classic Motorshow huipentuu 60-luvun tähtien näytösajoon

Tiedote 12.3.2009
Classic Motorshow 2.-3.5.2009

Vapun jälkeisenä viikonloppuna Lahden Messukeskuksessa järjestettävä Classic Motorshow huipentuu tällä kertaa sunnuntain ajonäytöksiin, joissa nostalgisen 60-luvun maineikkaimmat ralliautot saavat kyytiä samoilta kuljettajilta, jotka aikanaan olivat luomassa niiden mainetta.

Viime kevään ensimmäisessä Classic Motorshow´ssa saavuttivat suuren suosion näytökset, joissa menneiden aikojen kilpakalustolla repäistiin muutaman sadan metrin nousu Messukeskuksen viereltä ylös Teivaanmäen tanssilavan luo. Näky oli verrattavissa entisaikojen Jyväskylän Suurajojen Harjun erikoiskokeeseen, kun reitin varren rinteet olivat sankan yleisömassan miehittäminä. Nyt pannaan sunnuntain ajonäytöksissä vielä viimevuotisesta paremmaksi.

Tällä kertaa keskitytään puhtaasti 60-luvun kalustoon ja paikalle saadaan lähes kaikki sen vuosikymmenen kotimaisilla rallipoluilla menestyneet automallit. Skoda Octaviasta ja Volvo PV544:stä alkaen kavalkadi on kattava. Mäkeen kiihdytetään myös mm. Morris Minillä, 2-tahtisella Saab 96:lla, porrasperäisellä VW 1500 “pahnapuhaltimella”, Ford Cortina Lotuksella, Isuzu Bellet GT:llä, Renault R8 Gordini “sinisorsalla”, Opel Rallye Kadettilla sekä Volvon myöhemmillä malleilla Amazon ja 142.

Suuri osa samoista autoista nähdään mäessä jo ensimmäisenä näyttelypäivänä, lauantaina, mutta silloin omistajiensa ajamina. Sunnuntaipäiväksi klassikoihin hankitaan käskijäksi joku niillä laakereita niittänyt 60-luvun nimi, joissakin tapauksissa useampikin. Mäkeä sahataan kolminkertaisen Suurajovoittajan Simo Lampisen johdolla ja jo tähän mennessä on pitkälti toistakymmentä 60-luvun kotimaista kärkinimeä lupautunut mukaan.

“Erittäin mielenkiintoista on tulla ajamaan”, sanoo nykyisin Saksassa majaansa pitävä Simo Lampinen. “Olen nähnyt lähtölistaa ja siellähän on ihan kaikki mukana! Tällaiset klassikkotapahtumat ovat tosi iso juttu maailmalla nykyisin. Seurasin Hampurissa vastaavanlaista hommaa, jossa paikalla oli 25.000 ihmistä.”

Suurin osa Lahden ajonäytöksen muista nimistä julkistetaan lähiviikkojen aikana, mutta isojakin yllätyksiä voi tulla niiden jatkeeksi vielä myös aivan viime hetkillä. Monet kuljettajat ovat ilmoittaneet ottavansa Vapun jälkeisenä sunnuntaina 60-luvun kartturinsakin kyytiin.

Tähtikuljettajat ajavat Lahdessa siis nimenomaan jälkimmäisenä näyttelypäivänä, eli sunnuntaina, ja silloin kahteen kertaan muutaman tunnin välein. Ajonäytöksiin ei ole tarpeen lunastaa erikseen lippua vaan kaikki Classic Motorshowssa vierailevat pääsevät seuraamaan niitä tapahtuman ilmaisena oheisohjelmana.

Tulostusversio ladattavissa tästä (PDF)

Kuvia: http://www.classicmotorshow.fi/kuvat.htm

Lisätiedot: RLO Events, Risto Laine, GSM 0400 969 550

Scroll to Top