Classic Motorshow järjestetään ensi vuonna vappuviikonloppuna

Kahden vuoden odotuksen jälkeen suuri suomalainen klassikkoajoneuvonäyttely Classic Motorshow järjestetään Lahden Messukeskuksessa vappuviikonloppuna 30.4.–1.5.2022.

Jo 12 vuoden ajan Classic Motorshow on toiminut klassikkoajoneuvokauden avaustapahtumana. Vappu taas on monille aikaa, jolloin autotallien aarteet kaivetaan esille cruisailujen merkeissä. Ensi keväänä voidaan yhdistää perinteiset vappuajelut ja näyttelyvierailu.

Työssä käytetyt ajoneuvot teeomaosaston tähtinä

Näyttelyssä on vuosittain vaihtuva teema, johon paneudutaan teemahallissa. Nyt Classic Motorshowssa nähdään teema, joka piti alun perin toteuttaa jo vuonna 2020 eli ”Työn sankarit – ajoneuvot töissä”.

Aivan ensimmäiseksi moottoroitua apua tarvittiin raskaan työn helpottamiseksi. Polle ja Tähti saivat levätä tallissaan, kun äkeen eteen voitiin valjastaa monin verroin hevosvoimia rautakuorissa. Traktoreista ja maatalouskoneista on ollut monin tavoin valtava apu maatalous­töissä.

Ajoneuvoista on myös haettu apua lähetysten nopeaan toimittamiseen. Pian kaupunkien ja maaseudunkin teitä kulkivat erilaiset tavarankuljetukseen tarkoitetut ajoneuvot: muun muassa puuautot, maitoautot ja jakeluautot. Lyhyemmillä toimitusmatkoilla taas tavaraskootterit ovat tehneet toimitukset ketteriksi.

Ajoneuvot ovat myös laajentaneet ihmisten elinpiiriä erinomaisesti, kun päästiin verrattoman helposti liikkumaan paikasta toiseen. Ilmeisimpinä esimerkkeinä tulee varmasti monille mieleen linja-autot, taksit tai vaikkapa ambulanssit.

Tarkemmin ajateltuna myös esimerkiksi virka- ja edustusautot ovat myös työn sankareita; työasioitahan niilläkin on hoidettu.

Classic Motorshown 2022 teemaosastolla paneudutaan työssä käytettyihin ajoneuvoihin edellä mainituista sekä lukuisista muista näkökulmista. Tervetuloa mukaan!

Scroll to Top