Classic Motorshow on jälleen varsin monipuolinen

7.-8.5.2016 Lahden Messukeskuksessa järjestettävän Classic Motorshown näytteilleasettajapaletti on jo pitkällä. Jo nyt on nähtävissä, että tälläkin kertaa yleisölle on luvassa varsin monipuolinen esittely suomalaisesta ajoneuvoharrastuksesta.

Teema ´Sorateiden virtuoosit´ tuo mukanaan oman näkövinkkelinsä Suomen autoistumiseen. Samalla lukuisat ajoneuvoharrastekerhot ja alan yritykset laajentavat perspektiiviä moniin muihin suuntiin. Myös ´uutuuksia´ on luvassa.

Yksi uutuus on mm. Malliralli, joka esittelee pienoismalliharrastusta uudella tapaa. Lajia varten rakennettuja autoja ´kopsautellaan´ krokettimailaa vastaavalla puunuijalla liikkeeseen – ja kisahan siitäkin syntyy.

Klassikkoajoneuvoalan viimeisintä tietoa tarjotaan mm. Suomen Ajoneuvohistoriallisen Keskusliiton SA-HK ry:n osastokokonaisuuden yhteydessä tietoiskujen muodossa.

Jo viime kevään näyttelyssä mukana ollut Konservointityöryhmä jatkaa myös tietoiskujaan, joten harrastajille on tarjolla kullanarvoista asiaa ja alan parhaita asiantuntijoita.

Tietoa, asiaa, uskomattomia tarinoita ja legendaarisia henkilöitä tullaan kuulemaan ja näkemään ´Sorateiden virtuoosit´ -teemahallissa. Teemahallin lavalla järjestetään molempina näyttelypäivinä asiantuntijaesityksiä, haastateluita ja muistelotuokioita. Soranmakuisia tarinoita ralliautoilun historiasta Suomessa.

Teemahallissa on esillä ajoneuvoja aina 50-luvun koitoksista alkaen. Tiesittekö, että Jyväskylän Suurajojen ensimmäisen kisan voittaja-auto vuodelta 1951 on vielä olemassa? Tai tiesittekö että vuonna 1959 lähtönumero ykkönen liimattiin piskuisen Fiat 500:sen kylkeen? Hieno tarinansa on kerrottavanaan silläkin.

Scroll to Top