Classic Motorshow Vapun jälkeisenä viikonloppuna Lahdessa

TIEDOTE 23.4.2009

Classic Motorshow 2.-3.5.2009

Ajoneuvoharrastajien kalenteriinmerkattiin viime vuonna uusi vuosittainen vakiopäivä: Vapun jälkeisenä viikonloppuna kokoonnutaan Lahden Messukeskukseen klassikkoajoneuvojen ja alan harrastuksen pariin. Viime vuonna ensikertaa järjestetty Classic Motorshow osoittautui heti yleisömagneetiksi joka houkutteli paikalle yli 12.000 vierailijaa. Tänä vuonna 2.-3.5. järjestettävästä näyttelystä on oheistapahtumineen luvassa vieläkin houkuttelevampi tilaisuus.

Vanhat ajoneuvot ja niihin liittyvä nostalgia on aina koskettanut Suomessa suuria väkijoukkoja. Valtakunnallinen suurkatselmus täältä kuitenkin puuttui, kunnes Classic Motorshow kertaheitolla todisti sen tarpeellisuuden. Tapahtuman rooli ajoneuvokulttuurin ylläpitämisessä on nähty tärkeänä myös päättäjätasolla. Viime vuonna tapahtuman suojelijana toimi kulttuuriministeri Stefan Wallin ja tänä vuonna suojelija on europarlamentaarikko Ari Vatanen. Lisätietoa tästä.

Classic Motorshow´ssa alan harrastekerhot sekä yritykset esittelevät toimintaansa ja ajoneuvokalustoaan, jonka lisäksi näyttelyyn kootaan erilaisia teemaosastoja. Tällä kertaa sellainen on Helsingin olympiavuoden 1952 kalustoa esittelevä osasto. Lisätietoa tästä.

Osa Classic Motorshow´n viehätyksestä perustuu sen tarjonnan arvaamattomuudelle. Nostalgisiin kokemuksiin johdattelevaa ajokalustoa on valtakunnassa yllättävän suuret määrät. Niinpä tallien kätköistä aina löytyy esille tuotavaksi laitteita, jotka yllättävät näyttelyvieraan. Näytteilleasettajaluetteloon pääsette tästä.

Useat merkit ja ajoneuvokerhot juhlivat tapahtumassa myös merkkivuosiaan. Mm. Suomen Automobiilihistoriallinen Klubi viettää 50-vuotisjuhlaansa jäsenkerhojensa kanssa peräti 24 kerhon yhteisellä suurosastolla. Lisätietoa tästä.

Messukeskuksen kaikki hallit täyttävä tapahtuma on niin laaja, ettei se rajoitu pelkästään sisätiloihin. Erityisen suuren suosion saavutti jo viime vuonna ajonäytös joka ajetaan messukeskuksen pihalta Teivaanmäelle. Tällä kertaa ajonäytökseen osallistuu nimekäs joukko 60-luvun tähtikuljettajia ajokkeinaan saman vuosikymmenen kilpa-autot. Lisätietoa tästä.

Ulkoalueilla on ohjelmassa myös maamoottoreiden, sotakaluston ja vanhojen kilpamoottoripyörien käynnistysnäytöksiä. Lisäksi Messukeskuksen pihalla pääsee vanhan kunnon puutynnyrissä ajettavan Surmanajon pauloihin. Lisätietoa tästä.

Oma nähtävyytensä on Messukeskuksen ja Jäähallin parkkialueet, jotka ovat kokonaan varattu kävijöiden omia, vähintään 25 vuoden ikäisiä ajokkeja varten. Ne muodostavat itsessään “näyttelyosaston”, jonka esineistö vaihtuu pitkin päivää.

Viime kevään 1. Classic Motorshow näytti antavan monille enemmän kuin oli osattu odottaakaan. Tästä kertoi muun muassa se, että näyttelyvieraat viipyivät paikalla tuntuvasti pidempään kuin tavallisesti erilaisilla messuilla on tapana. Perinteen vakiintuessa tapahtuman vetovoiman ennakoidaan entisestään voimistuvan.

Lisätietoa näyttelystä löydätte runsaasti Classic Motorshown sivuilta, osoitteesta www.classicmotorshow.fi.

Julakisuvapaita kuvia löytyy osoitteesta: https://classicmotorshow.fi/kuvaarkisto/

AKKREDITOINTI

Tiedotusvälineitä pyydämme ilmoittautumaan tapahtumaan ennakkoon. Lisätietoa akkreditoinnista löydätte tästä.

Voitte ottaa yhteyttä myös tiedottaja Esa Illoiseen 0400 546 412 tai Terhi Heloahoon 040 586 8852.

Tervetuloa!

MIKÄ:

Classic Motorshow on vuosittainen klassikkoajoneuvotapahtuma.

Tapahtuma keräsi Lahden messukeskukseen viime keväänä kaikkiaan 12 600 kävijää kahden päivän aikana.

AIKA:

La-su 2.-3.5.2009

PAIKKA:

Lahden Messukeskus

JÄRJESTÄJÄ:

Classic Motorshown järjestää RLO Events.

Scroll to Top