Classic Motorshow’n 2016 teemana kotimaista ralliautoilun historiaa esittelevä “Sorateiden virtuoosit”

Classic Motorshow’n kantavana osana on alusta alkaen ollut vuosittainen teemaosasto, jolla paneudutaan valitun teeman aiheeseen laajasti. Ensi keväänä, Lahden Messukeskuksessa 7.-8. toukokuuta 2016 järjestettävässä näyttelyssä, valokeilaan nousee suomalainen rallihistoria. Näyttelyn teemaosaston aiheena on “Sorateiden virtuoosit”.

– Tämä teema on kangastellut ajatuksissa jo muutaman vuoden ajan, mutta olen hieman arastellut tarttua siihen, ettei näyttelyä miellettäisi oman taustani takia autourheilupainotteiseksi.

– Ralliautoilu ja sen kehitys kuuluu kuitenkin voimakkaasti suomalaiseen autoiluhistoriaan ja ansaitsee siten oman teemaosastonsa, selvittää pitkän uran rallin parissa tehnyt Classic Motorshow’n promoottori Risto Laine.

– Nyt kuitenkin uskallamme jo luottaa siihen, että kahdeksan näyttelyvuoden aikana olemme vakuuttaneet kävijät näyttelyn monipuolisuudesta ja siitä, että näyttely ei keskity pelkästään teemaan.

“Sorateiden virtuoosit” teemahallissa esitellään näyttelyvieraille suomalaisen rallihistorian rikasta kirjoa. Nähtävillä on kymmenittäin kotimaan sorateiltä tutuiksi tulleita ralliautoja 1950-luvulta alkaen. Autojen valinnassa tärkeänä pidetään nimenomaan sitä, että sellaisia on aikanaan päästy näkemään kotoisissa rallikisoissa. Tämä korostaa Classic Motorshow´n tavaramerkiksi iskostunutta nostalgiaa ja suomalaisuuden painottamista.

Scroll to Top