Classic Motorshown “Erilaisuus kunniaan” -teemaosasto rakentuu harkiten

Classic Motorshow järjestetään Lahden Messukeskuksessa jo kahdeksatta kertaa. Vuoden 2015 teemakokonaisuus “Erilaisuus kunniaan” on tuottaja Peri Niemenmaalla jo pitkällä, mutta työ jatkuu edelleen. Vuosittain teemaan sopivia ajoneuvoja mietitään tarkasti. Tänä vuonna tapetille on noussut mm. pohdinta, onko erikoisuus sama kuin erilaisuus?

Otettakoon esimerkiksi Teijo, suomalaisvalmisteinen avolavapakettiauto. VW-tehtaan osapakettien pohjalta Suomessa Max Johanssonin viimeistelemä työkalu suunnattiin ammatinharjoittajille, joilla oli aina jotain pientä kuljetustarvetta, mutta ei suuria pääomia käytettävissä auton hankintaan.

– Teijo on mukana, koska sen tekee erilaiseksi suomalainen mahdollisimman yksinkertainen ja edullinen toteutus – jonka kyllä aistii ja näkee. Mielenkiintoinen yritys jonka tuotantomäärä jäi alhaiseksi, Petri Niemenmaa kertoo.

Suurin osa mukaan hankittavista ajoneuvoista valikoituu syksyn ja talven aikana kokoontuvan asiantuntijaryhmän toimesta. Näitä ajoneuvoja Niemenmaa etsii “kissojen ja koirien” kanssa ympäri maan ja tarvittaessa kauempaakin.

Oman etsivätyön lisäksi on saatu myös muutamia kiinnostavia ehdotuksia harrastajilta.

– Valtaosa saaduista ehdotuksista on ollut sellaisia, joissa tarjotaan harvinaista tai vähän valmistettua mallia, koska se on erikoisuus.

Erikoisuus ei ole kuitenkaan ihan sama asia kuin erilaisuus. Erikoinen viittaa usein harvinaisuuteen, erilainen on laajempi käsitys ja voi sisältää hyvinkin tutun auton erilaisella tekniikalla kuten esimerkiksi wankel-moottorilla.

Joitakin ehdotettuja ajoneuvoja on suorastaan sääli jättää pois, mutta juoni pitää säilyttää.

– Välillä ehdotukset ovat todella mielenkiintoisia, mutta ellei löydy ihan sitä näkökulmaa joka tekee siitä erilaisen, joudutaan houkutteleviakin vaihtoehtoja rajaamaan pois, harmittelee Niemenmaa.

– Hyvä esimerkki ehdotetusta ja mukaan otetusta ajoneuvosta on kuitenkin Riley Elf, joka on kahdellakin tavalla erilainen. Hydrolastic-jousitus on teknistä erilaisuutta ja ns. badge engineering-muotoilu on hauska esimerkki erityisesti brittien harrastamasta tavasta tehdä yhdestä autosta monta eri merkkistä versiota. Riley Elfin lähtökohta on kaikille tuttu Mini.

Teemaosaston sisältö on Niemenmaalla hyvällä mallilla, mutta työ jatkuu. Lopullinen kattaus on nähtävissä Lahdessa 2.-3.5. 2015.

Classic Motorshow

Lahden Messukeskus 2.-3.5.2015
Avoinna: la 9-17, su 10-17
Liput: Päivälippu 18 e (sis. alv)
Lapset alle 12 v ilmaiseksi aikuisen seurassa

Ennakkoon: Lippupalvelu

Scroll to Top