Classic Motorshown teemahallissa “Kultainen 60-luku

Kotimaisten klassikkoajoneuvojen kesäsesonki käynnistyy jälleen kerran toden teolla Vapun jälkeisenä viikonloppuna, kun Lahdessa järjestetään alan suurkatselmus Classic Motorshow. Viitenä edellisenä vuonna tapahtuma on kerännyt paikalle keskimäärin 15.000 vierailijaa, mutta nyt uusitut, avarammat tilat lisäävät Lahden Messukeskuksen kapasiteettia.

Messuvieraiden on entistä helpompi hahmottaa näyttelyn kokonaisuutta, kun heti sisääntulon jälkeen keskusaulasta aukeaa suora yhteys kaikkiin näyttelyhalleihin. Niitä on nyt peräti neljä, kun aiempia rakennuskokonaisuuksia yhdistämään on valmistunut uusi Vesijärvi Halli.

Tuon uuden hallin täyttää kokonaan näyttelynjärjestäjän teemaosasto. Tulevana keväänä tämän osaston teemana on “Kultainen 60-luku”. Autokaupan vapautuminen kyseisen vuosikymmenen alulla rikastutti nopeasti kotimaista moottoriajoneuvokantaa, ja kun myös käytettyjä autoja alkoi saada kohtuuhintaan, pääsi nuorempikin sukupolvi pian niihin käsiksi.

Japanilaisten merkkien maihinnousu alkoi ja autokaupassa käytiin kovaa kilpailua, joka näkyi muun muassa voimakkaasti lisääntyneessä mainonnassa. Valinta Vuoden Autoksi muodostui vahvaksi markkinointivaltiksi 1964 alkaen. Kiivas tekninen kehitys sekä muotoilutrendien muutokset värittivät liikennemaisemaa. Kaikki tämä heijastuu teemaosaston runsaassa annissa.

Classic Motorshow´n tarjonta ei koskaan rajoitu pelkkiin näyttelyosastoihin; sekä lauantaille että sunnuntaille mahtuu myös runsaasti muuta ohjelmaa. Viime vuonna suuren suosion saanut klassikkoautojen huutokauppa toteutetaan jälleen Triangle Motor Co:n toimeenpanemana. Myyntiin tarjottavan kaluston kirjoa pyritään tänä keväänä laajentamaan useampaan hintaluokkaan. Tavoitteena on saada mukaan myös hyvin edullisia ajokkeja, joille ei etukäteen määritetä alinta myyntihintaa.

Classic Motorshown näyttelypäivät ovat tänä keväänä 4. ja 5. toukokuuta.

Scroll to Top