Classic Motorshown teemana 2014 on on “Unelmia”

Classic Motorshown seitsemännen näyttelyvuoden teemaksi on valittu “Unelmia”. Teema on varsin laaja ja tulee olemaan kiinnostavaa nähdä, millaisia unelmia teemahalli pitää sisällään näyttelyviikonloppuna 3.-4.5.2014.

Näyttelyn järjestelyistä vastaava Risto Laine ei vedä tässä vaiheessa tarkkoja linjauksia mitä “Unelmia” tulemme näkemään:

– Sanasta unelmia tulee ensimmäisenä mieleen, että ne ovat kalliita harvinaisuuksia, aikansa erikoisuuksia ja loistoautoja, mutta tarkemmin ajatellen näin yksinkertaista se ei olekaan. Jokainen muodostaa omat unelmansa omista lähtökohdistaan ja ne ovat myös riippuvaisia aikakaudesta, hän kertoo.

– Samalla tavoin kuin 1900-luvun alussa unelmoitiin ylipäätään moottoroidusta kulkuvälineestä, on nykypäivän pikkupojalla yhtä pätevä unelma italialaisesta superautoklassikosta. 80-luvulla jenkkiautoharrastajan unelma saattoi olla -59 Cadillac. Jonkun unelma on nähdä oma vuosia ja taas vuosia kestänyt entisöintiprojekti vihdoin
liikenteessä. Unelmia on siis hyvin erilaisia, Laine kiteyttää.

Ilman huikeita, epärealistisiakin unelmia olisi moni merkittävä asia jäänyt maailmassa tekemättä. Ajoneuvot ovat unelmia, jotka kyyditsevät ainakin mielikuvituksessa unelmoijan kauas pois, kohti jotain parempaa. Ehkäpä juuri siksi unelmat ajoneuvoista ovat niin eläviä.

Risto Laine haluaa muistuttaa vielä näyttelyn teeman merkityksestä. Se ei rajaa kaikkien näytteilleasettajien osastosisältöjä:

– Näyttelyn teemalla tarkoitamme nimenomaan teemahalliin näyttelyjärjestäjän toimesta koottavaa näyttelyosioita. Harrastekerhot voivat myös hyödyntää teemaa oman osastonsa suunnittelussa, mutta emme heitä siihen millään tavalla velvoita, Laine muistuttaa. – Kaikilta varmasti löytyy mielenkiintoista esiteltävää ilman teemaan pureutumistakin.

Scroll to Top