Classic Motorshow’n teemana Suomessa valmistetut ajoneuvot

Klassikkoajoneuvojen suurkatselmus Classic Motorshow järjestetään tänä keväänä 8.-9. toukokuuta Lahden Messukeskuksessa, nyt jo kolmannen kerran. Tänä vuonna tapahtuma osuu äitienpäivän viikonlopulle.

“Classic Motorshow järjestetään aina Vapun jälkeisenä viikonloppuna. Kahtena edellisenä vuonna se sattui heti Vapun jälkeisille päiville, mutta nyt Vapun osuessa viikonloppuun, järjestetään se siis viikkoa myöhemmin, eli äitienpäivä viikonloppuna”, kertoo näyttelyn järjestäjä Risto Laine. “Ajankohta on symbolisestikin erittäin sopiva, kun äitienpäivään sentään liittyy vahvaa motoristiperinnettä. Sehän oli 60-luvulle asti Eläintarhan Ajojen kalenteripaikka.”

Äitienpäivä ei jää näkymättä Classic Motorshow´ssa. Tapahtumassa esitellään mm. menneidenvuosikymmenien asusteita, joita on myös myytävänä näyttelyssä. “Eikä meidän tapahtumaamme aiemminkaan ole tehty vain miehiä varten. Siitä kertoo vaikkapa Naisten Automobiiliklubin hyvin aktiivinen ja näkyvä mukanaolo, mutta ennen kaikkea naisten ja perheiden suuri osuus kävijöiden määrässä”, Risto Laine painottaa.

Classic Motorshow´n tarjonta tulee varmasti määrässään ja monipuolisuudessaan vetämään vertaa edellisille vuosille, sillä kaikki näyttelyosastot on taas hyvissä ajoin varattu. “Tämä on todella hieno juttu,” iloitsee Risto Laine. “Saamme yhä kuulla monelta taholta kuinka ajat ovat tiukat, mutta klassikkoajoneuvoihin kohdistuvaa harrastusta se ei näy lannistavan.”

Kotimaista ajoneuvotuotantoa monipuolisesti

Tänä vuonna Classic Motorshow´n teemaosaston aiheena ovat Suomessa valmistetut ajoneuvot. Ajatuksena on tuoda näytteille perinteisten Saabien, Sisujen ja Tunturien lisäksi myös harvinaisempia luomuksia. Kun asiaan talven mittaan on perehdytty perusteellisemmin, on tällaisia ajoneuvoja löytynyt kerrassaan yllättävä määrä.
“Pyrimme hahmottamaan kuvan kotimaisesta ajoneuvotuotannosta, mutta erityisesti antamaan tilaa yksityisille projekteille, joihin kaikkiin liittyy toinen toistaan kiehtovampia tarinoita,” valottaa Laine teemaosaston antia. “Paikalle tuotavien ajoneuvojen lisäksi teemaosastoa täydennetään valokuvanäyttelyllä. Näin voimme antaa näyttelyvieraille mahdollisimman hyvän kokonaiskuvan Suomessa valmistetuista ajoneuvoista.”

Automerkkien juhlavuodet esillä

Kevään näyttelylle antavat taas leimaa myös suurten autovalmistajien juhlavuodet. Sata vuotta täyttävän Alfa Romeon molemmat kotimaiset harrastajakerhot lyövät voimansa yhteen uuden maahantuojan AutoFennica Oy:n kanssa esitelläkseen kattavasti milanolaisen klassikkomerkin kehitystä.
Maailman vanhin yhä toimiva autonvalmistaja Peugeot puolestaan täyttää jo 200 vuotta. Vaikka Peugeot on tuottanut autoja vasta noin 120 vuoden ajan, perustettiin sukuyritys ensin valmistamaan elintarvikkeita. Siitä edettiin terässulaton kautta mm. ompelukonevalmistajaksi ja polkupyörätehtaaksi ennen kuin ensimmäinen kolmipyöräinen, höyrykäyttöinen auto näki päivänvalon.

CLASSIC MOTORHOW 8.-9.5.2010
Avoinna: la-su 10-17
Liput: 15 e, alle 12-v ilmaiseksi aikuisen seurassa
Ennakkoliput Lippupalvelusta.
Lisätiedot: Risto Laine, 0400 969 550, risto.laine@rloevents.fi, www.classicmotorshow.fi

Scroll to Top