Classic Motorshown teemaosastolla kadonneet merkit

Klassikkoajoneuvoharrastajia hemmotellaan jälleen toukokuun alussa kun järjestyksessään jo viides Classic Motorshow tapahtuma avaa ovensa Lahden messukeskuksessa 5.-6.5.2012. Tapahtuma on alan kokoava vuosittainen klassikkoajoneuvojen yleisnäyttely, jossa on nähtävillä satoja menneiden vuosikymmenten klassikoita ja arkipäivän nostalgiaa.

Ainutlaatuista tapahtumassa on juuri sen monipuolisuus. Classic Motorshow ei ole suunnattu vain jonkin tietyn tyylin klassikkoajoneuvojen harrastajille, vaan tapahtuma kokoaa kaikki yhteiseen viikonloppuun.Teemaosasto

Muun näyttelytarjonnan lisäksi tapahtumaan kootaan vuosittain vaihtuva teemaosasto. Tämän vuoden teemana ovat kadonneet merkit, joten osastolla esitellään ajoneuvomerkkejä joiden tuotanto on päättynyt. Esillä olevat yksilöt kutsutaan teemaosastolle järjestäjän toimesta ja ne ovat löytyneet alan kotimaisten harrastajien kätköistä.

Kadonneita merkkejä esitellään osastolla eri vuosikymmeniltä ja jälleen kerran osastolle sopivien ajoneuvojen määrä ja merkkeihinsä perehtyneiden omistajien harrastuneisuus ovat lyöneet järjestäjät ällikällä. Kotimaisten harrastajien kätköistä saadaan esittelyyn erittäin hyvä otos teemaan liittyen.Nostalgisia elämyksiä

Teemaosaston lisäksi näyttelyssä on puolentoistasataa muuta näytteilleasettajaa. Esillä on alan tuotteita, asiantuntijoita ja palveluita sekä klassikkoajoneuvojen harrastekerhoja.

Ajoneuvokerhojen osastot tarjoavat yleisölle mainion mahdollisuuden löytää näyttelystä juuri se omannostalgiakokemuksen herättävä ajopeli. Näyttelyn ehkä useimmin kuultu huudahdus onkin “Voi, meidän vaarilla oli just tuollainen!”

Näyttelyviikonvaihteeseen mahtuu paljon muutakin kuin upeasti toteutettuja näyttelyosastoja. Tänä vuonna näyttelyssä järjestetään esimerkiksi ensikertaa klassikkoajoneuvojen huutokauppa, jonka toteuttaa Triangle Motor Co. Lisäksi näyttelyalueella sijaitsee lauantaina Lahti Historic Tour -matkailuajon maali ja palkintojenjako. Oheisohjelma tarkentuu kevään mittaan.

Classic Motorshowssa on niin paljon nähtävää, että näyttelyvieraat viihtyvät näyttelyssä pitkään, keskimäärin jopa viisi tuntia. Yksi suosittu näyttelyn erityispiirre on messukeskuksen edustan pysäköintialue johon pysäköivät ilmaiseksi kaikki 30-vuotiaat ja sitä vanhemmat ajoneuvot. Tästä parkkialueesta on muodostunut elävä ja alati vaihtuva osa näyttelyä joka katsellaan läpi niin näyttelyyn tullessa kuin lähtiessäkin.

Mainio ja monipuolinen klassikkoajoneuvoharrastajien kauden avaus on jälleen muodostumassa toukokuulle 2012. Voidaankin sanoa, että Classic Motorshow on lunastanut paikkansa Suomen suurimpana klassikkoajoneuvonäyttelynä.

Journalistisiin tarkoituksiin julkaisuvapaa kuva linkistä:

(“Kadonneet merkit”, piirros Janne Kutja)

Lisätiedot:

RLO Events / viestintä

Terhi Heloaho

GSM 040 6822 662

www.classicmotorshow.fi

Akkreditoinnit:

http://www.classicmotorshow.fi/lehdistolle/

CLASSIC MOTORHOW 5.-6.5.2012

Avoinna: la-su 10-17

Liput: 15 e, alle 12-v ilmaiseksi aikuisen seurassa

Ennakkoliput Lippupalvelusta.

www.classicmotorshow.fi

facebook.com/classicmotorshow

Scroll to Top