Classic Motorshowssa lapsillekin mielenkiintoista nähtävää

Klassikkoajoneuvot puhuttelevat myös perheen pienimpiä ja Classic Motorshowsta löytyykin lapsille paljon mielenkiintoista ihmeteltävää ja koettavaa.

Lapset huomaavat monesti liikenteessä erikoiset ajoneuvot ja Classic Motorshowssa on oiva tilaisuus bongailla esimerkiksi kuorma-autoja, traktoreita, paloautoja, ralliautoja ja moottoripyöriä. Alle 12-vuotiaat vierailijat eivät maksa sisäänpääsymaksua aikuisen seurassa.

Paloautot Junnu ja Jannu
Jokivarren VPK:n osastolla olevat, noin 30-vuotiaat paloautot Junnu ja Jannu kiinnostavat lapsia. ”Lapset ja nuoret näyttävät tapahtumissa huomattavan paljon helpommin lähestyvän meidän paloautojamme. Ehkä niiden koon vuoksi, mutta myös koska ne ovat sympaattisen näköisiä. Lapset näkevät sinne sisään ja pystyvät itse ottamaan siitä välineitäja viemään niitä takaisin”, kertoo Saku Rouvali Jokivarren VPK:lta.

Sympaattisia traktoreita ja kuorma-autoja
Monesti arjessa ei pääse näkemään traktoreita tai vanhoja kuorma-autoja. Classic Motorshowssa työkoneita pääsee katsomaan läheltä ja tuolloin on oiva tilaisuus opettaa lapsille, mihin tarkoitukseen näitä ajoneuvoja on käytetty.

Polkuautorata ja muuta kivaa
Nuoret näyttelykävijät on myös huomioitu aktiviteettien muodossa. Lapsiperheiden kannattaa suunnata ainakin Ranskalaiselle Avenuelle ja Mobilian Autokylän osastoille. Ranskalaisen Avenuen osasto on rakennettu perheiden ympärille ja osastolla pääsee mm. kokeilemaan petanquen peluuta ja seuraamaan venttiilikoppakilpailua. Mobilian Autokylän osastolla taas järjestetään lapsille polkuautorata, jossa temmeltäessään vanhemmat voivat hieman hengähtää.

Ruokapalvelut näyttelyn yhteydessä
Classic Motorshowssa viihtyy lasten kanssa useamman tunnin. Jottei nälkä pääse yllättämään, voi katsastaa näyttelyalueen ruoka- ja kahvipalveluiden tarjonnan. Ravintolatarjontaan kuuluu muun muassa 2. kerroksen kotiruokabuffet ja 1. kerroksen pikaruokaravintolat. Myös viikonloppuherkuttelu on näyttelyalueella mahdollista alueella olevien karkkikojujen ansiosta.

Scroll to Top