Monipuolisessa Classic Motorshow’ssa myös Ranskalainen Avenue sekä traktoreita

Suuressa suomalaisessa klassikkoajoneuvonäyttelyssä voi toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna kokea tunnelmia laidasta laitaan – esimerkiksi merkkikerhojen osastoilla tunnelmallisen ranskalaisen avenuen kautta toiseen ääripäähän, traktoreiden ja muiden järeiden ajoneuvojen maskuliiniseen ympäristöön.

Jo 10:nnettä kertaa järjestettävä Classic Motorshow ei ole suunnattu vain tietyn lajin klassikkoajoneuvojen harrastajille, vaan tapahtuma kokoaa kaikki alan harrastajat yhteiseen viikonloppuun. Lahden Messukeskuksen noin 18000 neliötä täyttyy sadoista menneiden vuosikymmenten klassikoista ja arkipäivän nostalgiasta, alan asiantuntijoista, merkkikerhoista, kauppiaista ja kunnostajista.

Kuva: Classic Motorshow’ssa 2017 nähdään myös Peugeot Typ 172 Quadrilette.

Ranskalainen Avenue: C´est la vie

Seitsemän ranskalaisen automerkin merkkikerhon yhdessä rakentamalla, noin 700 neliömetrin osastolla pääsee lähes aitoon ranskalaisen pikkukadun tunnelmaan. Mutkittelevalla katuosuudella on parkissa noin 24 ranskalaismerkkistä autoa, on polkupyöriä, mopoja ja moottoripyöriäkin – ranskalaisittain joskus nokat vastakkain tai vinoparkissa, tiiviisti mutta kuitenkin ympärikäveltävissä. Näin katumainen – ranskalainen avenue – tunnelma ja ruuhka onnistutaan kehittämään helposti. Lisäksi Panhard Club Finland pystyttää kadun varteen Panhard-autokorjaamon elävöittämään miljöötä.

Ranskalaiselta avenuelta löydät seuraavat merkkikerhot: Automobile Citroën, Club Peugeot, Sportpug, Suomen 2V Kilta, Panhard Club Finland, Club Renault de Finlande ja Club Simca & Vedette Finland.

Merkkikerhojen edustajat ovat pukeutuneet yhtenäisiin, ranskalaistyyppisiin vaatteisiin. He ovat näin helposti tunnistettavissa osaston asiantuntijoiksi, joilta voi kysellä lisätietoja.

Kadun päähän tulee näyttelyvieraille avoin Citroën Camionette -kahvila-auto, jonka eteen voi istahtaa pöytään vaikka vain jalkoja lepuuttamaan.

Ja kuin pisteenä iin päällä, totta kai myös katusoittaja lisää tunnelmaa ranskalaista musiikkia esittäen.

Katseenvangitsijana osastolle tultaessa löytyy, hieman muista erillään, vanhin Club Peugeot -jäsenen omistama Peugeot, joka on kahdelle henkilölle tarkoitettu avoauto, 1923-mallinen Peugeot Typ 172 Quadrilette.

Traktorit ja kuorma-autot

Vanhoista koneista kiinnostuneiden kannattaa suunnata näyttelyssä ainakin B-hallin puolelle, jossa viiden merkkikerhon vierekkäisillä osastoilla löytyy paljon mielenkiintoista. David Brown Tractor Club on saanut lainaksi näyttelyyn 950 “Taavetin”, jonka Esa Mäkipuhtila on entisöinyt uskomattoman hienoksi. Allgaier-Porsche-traktorit ry , Tyrwään Seudun Zetoristit ry ja Belarus-gruppa Finlandija ry täydentävät traktoriaiheista rivistöä.

Maailmanluokan harvinaisuus, Volvon alustalle rakennettu vm. 1964 Wilke-kuorma-auto löytyy Veteraanikuorma-autoseuran eli Vetkun osastolta, kuten yksi Sisu ja Vanajakin. Eikä linja-autoja tai paloautojakaan ole unohdettu. Entä kiinnostaako Päijät-Hämeen Mobilistien entisöimä vuoden 1938 Chevrolet HS Special 15J -miehistöauto?

AUKIOLOAJAT:
Lauantaina 6.5. klo 9.00-17.00
Sunnuntaina 7.5. klo 10.00-17.00

Lahden Messukeskus
Salpausselänkatu 7
15110 Lahti

LIPUT OVELTA:
18 euroa / päivä (sis. alv 10 %).
Alle 12-vuotiaat veloituksetta aikuisten seurassa.
Lippuja on ostettavissa sekä käteisellä että pankki- ja luottokorteilla (Visa/Mastercard) lipunmyyntipisteistä messukeskukseen saavuttaessa.

Lippuja on saatavissa myös ennakkoon Tiketistä (www.tiketti.fi). Päivälipun hinta Tiketissä on 18 euroa + lipputyyppikohtaiset toimituskulut, alkaen 2,50 euroa.

ILMAINEN PYSÄKÖINTI JA NARIKKA:
Näyttelyvieraille pysäköinti on niille varatuilla paikoilla ilmaista. Narikkaan voi jättää vaatteita tai vaikkapa kypärän veloituksetta.

Scroll to Top