Classic Motorshowsta vinkkejä kulkuvälineiden entisöintiin

Classic Motorshow on paljon muutakin kuin suuri klassikkoajoneuvonäyttely. Kauniiden klassikkoajoneuvojen näyttämön lisäksi näyttelyviikonloppuna Classic Motorshowssa myös perehdytään klassikkoajoneuvojen entisöintiin.

Vetkun osastolla tietoa entisöintiavustuksista

Museovirasto jakaa vuosittain avustusta kulkuvälineiden entistämiseen. Avustuksilla pyritään säilyttämään kansallisesti arvokkaiksi luokiteltuja kulkuvälineitä käyttökuntoisina maassamme. Tieliikenteen kulkuneuvot ovat avustuksen piirissä, ja seuraava haku on syksyllä.

Huomenna lauantaina klo 13 asti Vetkun, eli Veteraanikuorma-autoseuran osastolla on mahdollista saada vastauksia entisöintiavustuksia koskeviin kysymyksiin. Kysymyksiin on vastaamassa osastolla vieraileva Museoviraston erikoistutkija Hannu Matikka. Osastolla on myös nähtävänä tänä vuonna museoviraston avustusta saanut projekti ja mallia avustuksen hakumenettelyyn.

Kuvaa Gradia Jämsän osaston viime vuoden korjauskoulutuksesta.

Gradia Jämsän osastolla taidonnäytteitä konevasaran käytöstä

Klassikkoautojen entisöinnistä kiinnostuneiden kannattaa suunnata katseensa Gradia Jämsän osastolle, sillä osastolla pääsee seuraamaan todellisen entisöintimestarin Mark Gerischin työskentelyä. Gradia Jämsän osastolla hän näyttää näytteitään konevasaran käytöstä ja tämä jos mikä on ideaali hetki imeä itseensä mestarin oppia, jota voi myöhemmin hyödyntää omissa entisöintitöissä. Mark Gerisch on Gradia Jämsän osastolla lauantaina klo 10 ja 14 ja sunnuntaina klo 11 ja 14.

Jo yli 35 vuoden ajan Gerisch on ollut alansa parhaimmistoa ja hänet tunnetaan erityisesti AC Cobrien ja Ferrareiden asiantuntijana. Viimeiset kolmekymmentä vuotta hän on rakentanut autoja niitä klassikkoautojen kerääjille ja hänen asiakkaihinsa lukeutuu muun muassa Suomessakin tutut Jay Leno ja ZZ Top.

Scroll to Top