Classic Tour-matkailuajo jälleen näyttelyn ohessa

Klassikkoajoneuvojen matkailuajo Lahti Classic Tour järjestetään lauantaina 4. toukokuuta toista kertaa peräkkäin Classic Motorshow´n yhteydessä. Tapahtuman järjestäjänä on Päijät-Hämeen Mobilistit ry, joka on delegoinut käytännön toimenpiteet pitkälti autourheiluveteraanien perinteitä vaalivan Primulan Jengin Lahden osaston hoidettavaksi.

Matkailuajoon hyväksytään mukaan 60 autoa, joiden valmistusvuosi sijoittuu aikavälille 1950-1981. Osanottajakiintiö on täyttymässä hyvää vauhtia. Kriteerit täyttäviä ilmoittautumisia hyväksytään niiden saapumisjärjestyksessä ja Antti Pellinen Primulan Jengin Lahden osastosta arvelee, että asetettuun maksimimäärään päästään Pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

Ensimmäinen Classic Tour saavutti viime vuonna hyvän suosion ja muutoksia on tehty vain tehdystä kyselystä ilmenneiden toiveiden mukaisesti. Osanottajat toivoivat muun muassa maaliintulon jälkeen jäävän paremmin aikaa näyttelyyn tutustumiseen ja siksi reittiä on lyhennetty runsaan sadan kilometrin mittaiseksi.

Reitille lähdetään lauantaiaamuna kello yhdeksästä alkaen Lahden torilta. Matkalle mahtuu mm. pari noin kymmenen kilometrin pituista tasanopeuskoetta. “Nehän liittyvät oleellisesti ralliin lajin alkuperäisessä muodossa, ja kun järjestelyissä on mukana urheiluhenkistä porukkaa, sopivat ne meidän mielestämme mainiosti konseptiin”, sanoo Antti Pellinen.

Kaikkiaan reitillä on kymmenkynta rastia, joilla kilpailijoille asetetaan erityyppisiä tehtäviä kuten taitoajoa, tunnistustehtäviä, jne. Jonnekin reitin varrelle sijoitetaan myös salainen tarkkailupiste, jossa seurataan liikennesääntöjen noudattamista. Kahvitaukoa vietetään Orimattilassa Päijät-Hämeen Mobilistien kerhotalolla ja sielläkin kilpailijoilla on odotettavissa jonkinlaista haastetta ratkottavaksi. Maaliin Lahden Messukeskukseen aletaan saapua suunnilleen puoliltapäiviltä alkaen.

“Tulijoita Classic Touriin olisi varsin paljon, mutta emme halua tehdä siitä todellista messutapahtumaa”, huomauttaa Antti Pellinen. “Jo Classic Motorshow´n takia täyteen pakkautuvat Messukeskuksen parkkialueet asettavat tässä suhteessa rajoituksia, mutta pidämme myös tärkeänä, että tapahtuma pysyy nautittavana kaikille siihen osallistuville.”

Scroll to Top