Ei mitään päiväperhosia

Kuva: Ajoneuvoesitteiden arkisto / Timo Laitinen

Classic Motorshown vakiokokonaisuuksiin kuuluu Oi niitä aikoja -osasto, jolla nostetaan esiin kymmenen vuoden välein ensiesiteltyjä ajoneuvoja. Kerrallaan käsiteltäviä vuosia on neljä, tänä vuonna vuorossa ovat vuodet 1956, 1966, 1976 ja 1986. Kymmenen vuoden väliportain katsellen on huomattavissa ajoneuvoalan kehitys ja muotivirtauksetkin.

Jokaiselta vuodelta esitellään useampikin ajoneuvo, mutta esimerkkinä tämän vuoden kokonaisuudesta nostettakoon esiin seuraavat yksilöt:
Vuonna 1956 ensiesiteltiin ruotsalaisen autoteollisuuden rohkea uusi linja, Volvo Amazonin myötä. Vähintään yhtä ikoninen automalli suomalaisteille esiteltiin myös vuonna 1966, Toyota Corolla. Vuosi 1976 toi autoilevalle kansalle Corollaa tuttuudellaan hipovan Ford Fiestan ja vuonna 1986 Citroën tarjoili kansalle AX-mallinsa.

On kiinnostavaa huomata, kuinka kaikki nämä kymmenen vuoden välein esitellyt automallit ovat meille edelleen varsin tuttuja. Eivät todellakaan mitään päiväperhosia!

Oi niitä aikoja -kokonaisuus löytyy Lahden Messukeskuksen kokoustilatasolta alakerrasta. Kulku tiloihin on hallin E-kautta.

Classic Motorshow järjestetään vuosittain viikko Vapun jälkeen, nyt 7.-8.5.2016 Lahden Messukeskuksessa.

Scroll to Top