Ford Mustangin viittä vuosikymmentä esitellään juhlaosastolla

Ford Mustangin viittä vuosikymmentä esitellään juhlaosastolla

Jope Ruonansuun Mustang myydään klassikkoajoneuvojen huutokaupassa

Autokannan räjähdysmäinen kehitys 60-luvulla takaa, että saamme juhlistaa monen automallin viisikymppisiä Classic Motorshowssa tällä vuosikymmenellä. Yksi näistä on tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Ford Mustang.

Nuoriso haluaa tunnetusti aina jotain muuta, kuin mitä heidän vanhemmillaan on. Tähän tarpeeseen Lee Iacocca patisti suunnittelijat vastaamaan: tarvittiin edullinen urheilullinen auto, sellainen johon nuorisollakin olisi varaa. Kotimainen kilpailija Corvette oli auttamattomasti liian kallis kasvaakseen volyymimalliksi ja Britannian edulliset urheiluautot uhkasivat vallata segmentin. Ensimmäinen Mustang esiteltiin merkin virallisen kirjanpidon mukaan New Yorkin maailmannäyttelyssä 17.4.1964. Erikoista onkin, että jo viisi päivää ennen tätä maailman ensiesittelyä, Mustang oli esillä – Suomessa! Jyväskylän ARE Oy:n autonäyttelyssä 12.4.1964.- Olemme selvittäneet tätä aikataulua monelta kantilta ja kyllä se eittämättä siltä näyttää että syystä tai toisesta Mustang näki päivänvalon Suomessa jo ennen virallista ensiesittelyä, kertoo Ford Mustang Owners Clubin Marko Niskanen.

Suomen merkkikerho juhlistaa legendaarisen automallin viisikymppisiä tänä vuonna kahdessa päätapahtumassa. Classic Motorshow Lahdessa on päänäyttely ja toinen suurempi juhlatapahtuma on perinteinen Funrun -ajo, joka tänä vuonna suuntautuu tietysti Jyväskylään.
Classic Motorshown osastoon kerho panostaa tosissaan. – Esillä on kunkin vuosikymmenen halutuin Mustang -malli, siis kaikkiaan viisi yksilöä. Kaikki ovat avomalleja, kertoo Niskanen. – Jokaisen mallin oheen kokoamme pienen esittelyn joka kertoo mitä juuri tämä malli merkitsi Mustangin historiassa.
Jos hieno Mustang-kokoelma kerhon osastolla vie mennessään, ei hätää. Näyttelyn yhteydessä on myös mahdollisuus ostaa oma “poni” – klassikkoajoneuvojen huutokaupassa on huudettavissa vuosimallin 1973 Ford Mustang Convertible, jonka on myyntiin asettanut nykyinen omistajansa ajoneuvoharrastaja Jope Ruonansuu.
Huutoja, olkaa hyvät!
Scroll to Top