Hannu Mikkolan “Tuutti” Japsistarojen osastolla

“Tuutti” eli Honda CB750 mullisti moottoripyöräharrastajien maailman nelisenkymmentä vuotta sitten. Vuonna 1972 jopa kuuma autourheilutähti Hannu Mikkola päätti hakkia sellaisen.

Mikkola näki Keimolan varikolla Lasse Sirviön kurvailevan moottoripyörän selässä. Myös Mikkolaa alkoi houkutella helppo siirtyminen varikon laidalta toiselle ja hän lähti etsimään itselleen sopivaa pyörää. Pian hän tekikin kaupat 750-kuutioisesta Hondasta. “Olen nyt ollut tämän laitteen omistajana parisen viikkoa ja ilmat ovat suosineet. – . Pyörän selästä näkee enemmän ja kaikki näyttää paljon paremmalta” Mikkola linjasi varsin positiivisia kokemuksiaan tuoreena moottoripyöräilijänä eräässä aikansa lehtiartikkelissa.

Juuri tämä samainen Hannu Mikkolan vuonna 1972 itselleen hankkima Tuutti-Honda on nyt entisöity ja esillä Japsistarojen osastolla Classic Motorshowssa. Ja Hannu puolestaan osallistuu sunnuntain näytösajoon, joten ehkäpä nämä vanhat kaverukset kohtaavat.

Japsistarojen osastolla juhlitaan muutenkin “Tuutti” Hondaa, eli Honda CB750:n 40-vuotista historiaa. Ensimmäinen myyntipyörä tuli Suomeen marraskuussa Otto Brandtin huoltoon Meritullinkatu 11, jossa se kasattiin. Sieltä se vietiin Otto Brandtin myymälään Fabianikatu 14 marraskuun 18 päivä.

Ensimmäisen pyörän osti Bengt “Hiko” Haikola, mies, joka joutui madaltamaan satulaa ja ajamaan puukengillä, että ylti maahan liikennevaloissa.Varsinainen myyntipyörien Suomeen tulo alkoi tammikuussa 1970. Otto Brandtin kasaus/toimituspaikkalistojen mukaan ensimmäinen Tuutti toimitettiin Joensuun MP-myymälään 2.2.1970 rungonnumerolla 1012067.

Scroll to Top