Hehkeän lämmin ja aurinkoinen sää suosi Classic Motorshow’n lauantaipäivää

Näyttelyn järjestäjän omalla osastollaan tarjoama “Sorateiden virtuoosit” -teema oli innostanut myös muita näytteilleasettajia ja ralliautoja nähtiin monilla kerho-osatoillakin.

Teemaosaston haastattelutuokioissa muisteltiin varsinkin 1960- ja 70-lukujen ralliseikkailuja. Jorma Lusenius, Timo Mäkelä ja Reino Pättiniemi tarinoivat ajoista, jolloin ralleja saattoi voittaa monilla erityyppisillä autoilla ja jolloin kilpailumuoto kehittyi tiiviimmäksi ja nopeatempoisemmaksi. Simo Lampinen, Tapio Rainio ja Robi Gröndahl kertoivat suomalaisen Saab-tiimin synnystä ja menestyksistä.

Runsaslukuinen yleisö sai kuulla muun muassa vuoden 1974 Tunturirallista, jonka aikana Angelin tauolla vallitsi 52 asteen pakkanen, jonka takia autot jouduttiin pitämään käynnissä kytkemällä niiden polttoaineensyöttö ulkopuoliseen tankkiin.

Classic Motorshow’n taustalla vaikuttava “viisasten kerho” valitsi jälleen lauantaina parhaan yhdistysosaston, joka palkittiin 2000 euron Motonetin lahjoittamalla stipendillä. Palkinto lankesi Isuzu Owners Clubille, jonka oli somistanut osastonsa vuoden 1969 Jyväskylän Suurajojen henkeä tavoitellen. Osastolla oli muun muassa kolme pikkutarkasti entisöityä Isuzu Bellet Coupe ralliautoa.

Scroll to Top