Höyryjunakyytiä Classic Motorshow’n yhteydessä

Lahdessa 8. ja 9. toukokuuta järjestettävän Classic Motorshow´n anti ei rajoitu pelkästään maanteitä kulkeviin ajoneuvoihin. Näyttelyvierailla on myös hieno tilaisuus ottaa tuntumaa viime vuosisadan rautatiehenkeen höyryveturin vetämässä junassa.

Massiivisen Ukko-Pekka veturin kiskoma juna lähtee aivan Messukeskuksen tuntumasta, Salpausselän hiihtostadionin pysäkiltä. Se taittaa taivalta Heinolaan noin tunnin ja kaksikymmentä minuuttia. Matkalla pysähdytään Vierumäellä, josta myös on mahdollisuus nousta junaan. Heinolassa viivytään nelisenkymmentä minuuttia ennen paluuta takaisin Lahteen, taaskin Vierumäellä pysähtyen.

Lähdöt Lahdesta tapahtuvat sekä lauantaina että sunnuntaina klo 10.00 ja 14.00. Edestakaiseen matkaan on laskettu kuluvan aikaa noin kolme tuntia 20 minuuttia.

Matkan järjestävät Höyryveturimatkat 1009 Oy yhdessä Lahden Rautatieharrastajat Topparoikka ry:n kanssa. 25 euron hintaiset junaliput käyvät kumpaan suuntaan tahansa. Hinta on sama niin yksittäiselle kuin edestakaisellekin matkalle. Alle 12-vuotiaiden lippu maksaa 15 euroa ja alle nelivuotiaat saavat matkustaa ilmaiseksi.

Höyryveturimatkalle on paikkoja vain rajoitetusti ja siksi halukkaille suositellaan lipun ennakkovarausta. Lähtölaiturilla paikkoja on saatavilla enää vain ylijääneestä kiintiöstä. Lippuvaraukset ja lisätiedot osoitteesta www.hoyryveturimatkat1009.fi/.

Scroll to Top