Janne Kutjan Classic Motorshown tunnuskuva 2014 valmistui

Ajoneuvoteoksistaan alan piireissä tunnettu taiteilija Janne Kutja on piirtänyt Classic Motorshown vuosittaisen tunnuskuvan nyt kolmannen kerran. Kuvaa käytetään näyttelyn verkkosivuilla ja tapahtuman mainonnassa ja sillä kuvataan näyttelyn teemaa.

kutja.jpg

Tämän vuoden teema “Unelmia” kiteytyy Kutjan teoksessa Maserati Boran, Indian -moottoripyörän ja Porsche-traktorin hahmoihin. Classic Motorshown tunnuskuvassa näkyy aina taustalla myös näyttelyn paikkaa, Lahtea, kuvaavat Salpausselän hyppyrimäet.

Vuonna 1980 syntynyt Kutja kertoo olleensa aina kiinnostunut autoista. – Piirsin ajoneuvoja alan lehdissä näkemieni kuvien mukaan jo pikkupoikana. Minulla oli käytössä vain värikynät, joten en tietenkään yltänyt samanlaisiin tuloksiin kuin esikuvani Thom Taylor, Steve Stanford ja Chip Foose jotka käyttivät tussi ja airbrush-tekniikoita, mutta enhän minä sitä silloin tiennyt.

Janne Kutjan taideharrastus johti hänet lopulta opiskelemaan teollista muotoilua Lahden Muotoiluinstituuttiin. Nykyään Kutja tekee työkseen ajoneuvoalan taide- ja suunnitteluprojekteja yrityksile ja muille tahoille.

Scroll to Top