Kaksipyöräiset myös näyttävästi esillä Classic Motorshow’ssa

Classic Motorshowssa on ajoneuvoja laidasta laitaan. Myös kaksipyöräisten klassikoiden harrastajat ovat liikkeellä.

Kerhoja on mukana useita, moottoripyöräkerhojen kattojärjestö VMPK (Veteraanimoottoripyöräklubi) etunenässä. Mm. Ariel-kerho moottoripyörien merkkikerhoista on mukana ja kertookin esittelevänsä kolme todellista hiekkateiden työjuhtaa, Arielin sivuventtiilimalleja 30-luvulta 50-luvulle. VMPK:n osastolla on nähtävillä moottoripyöriä eri aikakausilta, aina vuoden 1923 Humberista 70-luvun “Tuutti-Hondaan”.

Lisäksi mukana on myös klassikkokilpureiden harrastajien omat kerhot Classic Enduro ja Classic Motocross Finland.

Classic Enduron osastolla on paljon kalustoa, ja mm. Päitsin luokkavoittajapyörä, Solifer 125cc vuodelta 1962.

Classic Motocross Finlandin osastolla on niin ikään kilpapyöriä, Jawasta Yammuun, myös sivuvaunullinen Kawasaki kuuluu esiteltäviin pyöriin.

Myös pienemmät kaksipyöräiset ovat esillä, kun Kalen Talli esittelee omat “Sorateiden virtuoosinsa”. Kalen Talli onnistuu osastosisällöllään sivuamaan niin näyttelyn teemaa kuin Oi niitä aikoja -kokonaisuuttakin, sillä esillä on mopedeja juurikin vuosilta 1956, 1966, 1976 ja 1986. Kalen Tallilta näyttelyvieras saa myös lisätietoa Suomen suurimmasta ja vanhimmasta vanhojen mopojen retkeilyajosta, Classic Vesijärvi kierroksesta joka ajetaan jälleen 5.6.2016.

Scroll to Top