Kaksipyöräiset näyttävästi mukana Classic Motorshow’ssa

Veteraanimoottoripyöräkerho, VMPK, juhlii neljänkymmenen vuoden virstanpylvästään näyttävästi Classic Motorshowssa. Kerhon vuosittainen päätapahtuma aivan kerhon alkuajoilta lähtien on ollut Veteraaniralli, jonka henkeen kerho rakentaa Classic Motorshown juhlaosastonsa.

Mittavalla, peräti 55 metriä pitkällä juhlaosastolla paneudutaankin Veteraanirallin muisteloihin kuvin, moottoripyörin ja muun esineistön kera. Tarina kulkee aina vuoden 1976 ensimmäisestä tapahtumasta aina tämän kesän 40-vuotisjuhlaralliin saakka.

“Ensimmäinen veteraaniralli järjestettiin Klubin perustamisvuoden jälkeen Virroilla Lukarinharjun leirintäalueella v. 1976. Osastomme alkaa ajankuvalla tuosta ensimmäisestä rallista. Pyrimme valokuvin ja aikaan liittyvällä kalustolla ja rekvisiitalla luomaan mielikuvia tuosta tapahtumasta. Osastomme jatkuu eri vuosikymmenillä olleilla ralleilla aina nykypäivään ja infopisteessämme esitellään tulevaa 40-vuotisjuhlarallia,” kertoi näyttelysuunnitelmista osastosta vastaava Jorma Vitie.

Kaksipyöräisiä on laajasti alaa esittelevän VMPK:n lisäksikin jälleen paljon mukana näyttelyssä. Alan kerhoja edustavat kilpapuolelta Classic Enduro ja Classic Motocross Finland ry. Lisäksi mukana on Suomen Ariel-kerho ja Suomen Moottoripyörämuseo. Mopoihin pääsee tutustumaan ainakin Happypapat ry:n ja Kalen tallin osastoilla, eikä vuoden “Erilaisuus kunniaan” -teemakaan ole vailla kaksipyöräisten edustusta.

Teemaosastolta löytyy useampikin kaksipyöräinen, mutta tietenkin näyttelyn teemakuvaankin päässyt futuristinen Heinkel-skootteri, joka on lentokonetehtailija Ernst Heinkelin näkemys maailmanedistyksellisimmästä skootterista.

Classic Motorshow on jokavuotinen tapahtuma, jota on järjestetty Lahden messukeskuksessa vuodesta 2008 saakka. Näyttelyn erityistä antia on sen monipuolisuus ja muuntumiskyky vuodesta toiseen. Mikä tahansa moottorivoimalla liikkuva ajoneuvo tai laite on sen piirissä: kuorma-autot, bussit, traktorit, skootterit, mopot, armeijan kalusto ja veneet ovat esillä yhtä lailla autojen ja moottoripyörien kanssa. Tapahtuman suosio on kasvanut tasaisesti ja tänäkin keväänä paikalle odotetaan noin 20 000 näyttelyvierasta kahden näyttelypäivän aikana.

Scroll to Top