Klassikkotraktorit hyvin esillä kevään näyttelyssä

Klassikkotraktorit ovat tärkeä osa Classic Motorshown tarjontaa ja traktoreita on luvassa myös tämän vuoden näyttelyssä.

Menneisyyden traktoreita voi ihailla esimerkiksi Suomen Allgaier–Porsche-traktorit ry:n osastolla. Porschen tarina traktoreiden suunnittelijana alkoi 1940-luvulla, jolloin se suunnitteli Allgaier-työkalutehtaalle traktorin. Allgaierin traktoreissa näkyi tuolloin Porsche system -kilpi. Porsche otti traktoreiden tuotannon itselleen vuonna 1956, ja traktoreiden väri muuttui oranssista punaiseksi. Porsche-merkkisiä traktoreita valmistettiin vuosina 1956–1964 noin 120 000 kpl. Malleja oli neljä; Junior, Standart, Super ja Master. Sylintereitä näissä oli yhdestä neljään ja hevosvoimia 14–50.

Tällaisia traktoreita maataloustöissä ennen käytettiin. Kuvassa Allgaierin ja Porschen traktoreita.

“Porsche traktorimerkkinä on eksoottinen, ja konepellin muotoilussa on nähtävissä Porschen linjakkuutta”, kuvailee Suomen Allgaier–Porsche-traktorit ry:n Pekka Talja. ”Oma harrastus alkoi, kun meille ostettiin pieneen käyttöön Porschen Super. Hankin sitten 90-luvulla Juniorin ja entisöin sekä kunnostin traktorin näyttelykuntoon. Harrastuskerhona pidämme Allgaier- ja Porsche-traktoreiden mainetta yllä ja avustamme varaosien hankinnassa sekä teknisessä neuvonnassa.”

Näyttelyn tuottaja Petri Niemenmaa kertoo, että innostus traktoreita kohtaan on näyttelyn 10 vuoden aikana kasvanut. “Vanhojen traktoreiden kuulee olevan ns. terapialaitteita, joita muun muassa hankitaan ja kunnostetaan esimerkiksi omakotitalojen lumitöitä varten”, Niemenmaa jatkaa.

Lisää traktoreita on nähtävillä esimerkiksi David Brown Tractor Clubin, Nuffield–Leyland Clubin, Belarus-Gruppan ja Tyrwään seudun Zetoristien osastoilla.

Scroll to Top