Lahden alueella paljon vanhoja ajoneuvoja liikenteessä viikonlopun aikana

Lahden ympäristön teillä tulee viikonloppuna olemaan tavanomaisesta poikkeavaa kuormitusta, kun Lahden Messukeskuksessa järjestettävä Classic Motorshow houkuttelee paikalle tuhansittain klassikkoajoneuvoharrastajia. Monet messuvieraat saapuvat tilaisuuteen omilla museoajoneuvoillaan, jotka saattavat liikkua liikenteen valtavirtaa hitaammin. Alueella liikkuvilta autoilijoilta vaaditaan tästä syystä ehkä hetkittäin kärsivällisyyttä.

Classic Motorshow´ssa vieraili viime vuonna kahtena päivänä yhteensä 12.600 kävijää, mikä määrä voi hyvin tällä kertaa ylittyä. Harrastajien vuotuinen suurtapahtuma saa aikaan sen, että enimmäkseen tallien kätköissä piileskeleviä menneiden vuosikymmenten klassikkoajoneuvoja on samanaikaisesti liikkeellä satamäärin.

Kun tämä tapahtuma viime vuonna järjestettiin ensimmäistä kertaa, täyttyi vähintään 25 vuoden ikäisille ajoneuvoille varattu parkkialue Messukeskuksen edustalla hetkessä. Tuolle kentälle mahtuu silloin noin 400 autoa ja tällä kertaa onkin varauduttu vielä selvästi suurempaan klassikkojen määrään. Samaan tarkoitukseen on nyt sen vuoksi varattu myös toinen parkkialue jäähallin viereltä.

Näyttelyvieraita on liikkeellä lauantaina ja sunnuntaina pitkin päivää, mutta selvimmin he todennäköisesti kuormittavat liikennettä kumpanakin päivänä molemmin puolin tapahtuman alkamisaikaa, joka on kello 10.00. Messukeskuksen hallit suljetaan molempina päivinä kello 17 ja sunnuntaina paikalta poistuu paljon ajoneuvoja viikonlopun paluuliikenteeseen.

Classic Motorshow 2.-3.5.2009, Lahden Messukeskus
www.classicmotorshow.fi

Scroll to Top