Mersu-kerho kampanjoi kirjahankkeen merkeissä

3.3.2008

Muistot ja kuvat talteen

Mersu-kerho kampanjoi kirjahankkeen merkeissä

Lahden Messukeskuksessa 3.-4. toukokuuta järjestettävästä Classic Motorshowsta on tulossa monitahoinen kohtaaminen asiaansa vihkiytyneiden klassikkoajoneuvojen harrastajien ja suuren yleisön välillä. Esimerkiksi Suomen Mercedes-Benz Klubi on keksinyt erinomaisen tavan hyödyntää tätä vuorovaikutusta.

Ensi vuonna 30 vuotta täyttävä Mersu-kerho juhlistaa virstanpylvästään julkaisemalla kirjan saksalaismerkin taipaleesta Suomessa. Teoksesta on luvassa mittava, monisatasivuinen nidos, johon luonnollisesti kaivataan mahdollisimman paljon kotimaista kuva- ym. materiaalia. “Haluamme kerätä talteen ihmisten kansioista valokuvia ja tietenkin myös Mersuun liittyviä muistoja”, kertoo Suomen Mecedes-Benz Klubi ry:n puheenjohtaja Anssi Juutilainen. “Ilmoitamme asiasta tarkemmin ´Mobilisti´-lehden seuraavassa numerossa.” Kirjan pyrkimyksenä on tallentaa suomalaista ajoneuvokulttuuria, joten sen kuvitukseen ei olla etsimässä yksinomaan itse autoa esittäviä valokuvia. Kaikenlaiset auton käyttöön liittyvät tilanteet ansaitsevat myös sijansa kirjan sivuilla.

Kenenkään ei toki tätä tarkoitusta varten tarvitse luopua valokuvistaan, sillä ne skannataan sähköiseen muotoon, minkä jälkeen aluperäis-
kappale luovutetaan takaisin omistajalleen. Kuvia otetaan vastaan Mersu-kerhon osastolla Classic Motorshowssa, jossa niitä skannattuina mahdollisuuksien mukaan pannaan myös samantien yleisön nähtäville. Parhaasta messuille tuodusta kuvasta on lisäksi luvassa palkinto. Kuvien keruusta kehkeytyy mielenkiintoinen teema Mersu-kerhon näyttelyosastolle, jota Anssi Juutilainen muuten luonnehtii perinteiseksi. “Toki lapsille järjestetään jotain kivaa”, hän lupaa. Osasto hahmottuu lopullisesti vasta, kun kerhon edustajat ovat käyneet Stuttgartin Retro Klassik -tapahtumassa tutustumassa miten Mersu-klubien näkyminen toteutetaan emotehtaan toivomalla tavalla. Toisin kuin meillä Suomessa, Saksassa Mercedes-kerhoja on suuri määrä ja niiden esiintymiseltä edellytetään tiettyä yhdenmukaisuutta.

Lisätietoja:

Anssi Juutilainen, Mercedes-Benz klubin puheenjohtaja
Puh. 050 302 1116

Scroll to Top