Mielenkiintoisia haastatteluja, muotinäytöksiä ja paljon muuta

Ensi viikolla järjestettävässä Classic Motorshowssa on paljon nähtävää ja koettavaa. Nostalgisten ajoneuvojen ihailun lomassa voi myös tutustua näyttelyn ohjelmaan. Tässä muutamia nostoja.

Viime vuoden Classic Motorshowssa nähty vintage muotinäytös sai paljon kiitosta näyttelykävijöiltä.

Vintagevaatteista kiinnostuneiden kannattaa katsoa menneitä vuosikymmeniä pursuava vintage muotinäytös Viivin Vintagen, Pinup Petrolsin ja Naisten Automobiiliklubin yhteisosastolla B21-23. Muotinäytökset esitetään lauantaina klo 11.00 ja 14.00 sekä sunnuntaina klo 11.30 ja 15.00. Muotinäytösten lisäksi osastolla saa mm. vinkkejä eri aikakausien mukaiseen pukeutumiseen, voi hankkia pikakampauksia tai -meikkejä sekä tilata vaatteille korjausompelutöitä.

Moottoriurheilun historiasta kiinnostuneiden taas kannattaa suunnata Eläintarhan ajoista 60 vuotta -osastolle C40 lauantaina klo 13.00 tai sunnuntaina klo 14.00. Osastolla autourheilukansalle tuttu Timo Pulkkinen haastattelee Eltsun historiaan liittyviä urheilijoita. Lauantaina haastateltavina ovat Eläintarhan ajojen autopuolta edustavat Seppo ”Kessu” Nieminen ja Simo Lampinen. Sunnuntaina taas keskitytään moottoripyöräpuoleen, kun haastateltaviksi saapuvat Yrjö Kylmälä, Timo Vainio ja Topi Vainio. Haastattelujen lisäksi osastolla voi tutustua Eltsussa kisanneeseen kalustoon.

Classic Motorshowssa voi myös seurata livenä kisailua, kun Ranskalaisella Avenuella osastolla A1 järjestetään Koppa Cup -venttiilikoppakilpailu. Koppa Cupissa kilpaillaan auton venttiilikopista rakennetuilla metallisilla kilpa-autoilla. Kilpurit lähetetään painovoimaa hyödyntäen pareittain matkaan tarkoitusta varten rakennetulla kilparadalla ja maaliin ensimmäisenä saapunut auto voittaa. Ranskalaisen Avenuen järjestävät tänä vuonna Automobile Citroen ry, Citroen B11 kerho, Club Peugeot ry, Club Renault de Finland, Panhard Club Finlande ja Suomen 2CV Kilta.

Näyttelyviikonloppu sisältää paljon muuta tapahtumaa. Katso koko ohjelma täältä.

Scroll to Top