Nostalgia ja vintage houkuttelee myös naiset klassikkoautojen pariin

Suomen suurin klassikkoajoneuvotapahtuma Classic Motorshow täyttää 5.-6.5.2012 Lahden messukeskuksen sekä ulkoalueet nostalgisilla ja kauniilla menneiden vuosikymmenten ajoneuvoklassikoilla. Motorshow ei ole pelkkä miesten tapahtuma, vaan siellä viihtyy vuosittain myös paljon naisvieraita – eikä ihme, sillä tapahtuma tarjoaa mielenkiintoista nähtävää myös naisille. Mainittakoon kiinnostavista osastoista esimerkiksi vierekkäisillä osastoilla esittäytyvät Naisten Automobiiliklubi ja Vintage Fashion Boutique.

Naistenpäivänä 8.3.2007 perustettu Naisten Automobiiliklubi esittele toimintaansa osastolla A35. Yhdistys järjestää vuosittain Naisten Automobiiliajot museoajoneuvoikäisillä autoilla ja erilaisia automobiileihin ja esimerkiksi eri aikakausien pukeutumiseen, meikkaukseen ja kampauksiin liittyviä tapahtumia sekä retkiä. Tulevan kesän ajotapahtumassa ajellaan Lahden ja Asikkalan maisemissa, ja suunnitteilla on teemapäivä 1940-1950-luvun pukeutumisesta.

Klubin osastolle voi piipahtaa juttusille, osastolla on koko tapahtuman ajan jäseniä paikalla kertomassa toiminnasta, ja klubiin liittyminenkin on paikanpäällä mahdollista. Jäseneksi voi liittyä, vaikkei omistakaan omaa klassikkoajoneuvoa – pelkkä kiinnostus asiaan riittää.

Vintage Fashion Boutique on ainutlaatuinen tilaisuus tehdä löytöjä orimattilalaisen vintage-harrastajan Nina Peltosen ja hänen ystäviensä mittavasta vuosittain uusiutuvasta kokoelmasta: rekkikaupalla aitoja menneiden vuosikymmenten vaatteita odottaa Classic Motorshow:n osastolla A31 oikeankokoista ostajaa. Myytävät vaatteet ja asusteet ovat pääosin kirpputorilöytöjä, mutta mukana on myös toimintansa lopettaneiden vaateliikkeiden vanhaa varastoa – uusia, käyttämättömiä aitoja vanhoja asuja. Suurimmaksi osin kokoelma koostuu 1960- ja 1970- lukujen vaatteista, mutta jonkin verran 1950- lukuakin löytyy.

Nykyisin monet päivänsankarit haluavat juhlia pukeutuneena syntymävuosikymmenensä tai nuoruuden aikansa mukaiseen asuun – ja samaa toivotaan vierailtakin. Nyt messujen yhteydessä onkin hieno mahdollisuus löytää itselle aito asu haluamaltaan vuosikymmeneltä.

Scroll to Top