Nostalginen matka suomalaiseen ajoneuvohistoriaan

Oletko käynyt bensiksellä, jossa auto tankattiin puolestasi? Pestiinkö peräti tuulilasikin samantien pyytämättä? Siinä tapauksessa olet itsekin ehtinyt kokea ison palan suomalaisen liikenteen historiaa. Muistat siitä varmasti vielä yhtä sun toista. Mutta vielä mielenkiintoisempaa on päästä näkemään, mitä ehkä olit jo ehtinyt unohtaa. Tähän tarjoutuu tilaisuus ensi keväänä, kun Lahden Messukeskuksessa järjestetään maamme ensimmäinen valtakunnan laajuinen klassikkoajoneuvojen suurtapahtuma Classic Motorshow. Se toteutetaan alan vakiintuneiden katselmusten kuten Pariisin Retromobilen ja Birminghamin NEC Classic Motor Show´n antamia malleja soveltaen. -Vanhoihin ajoneuvoihin liittyvä harrastustoiminta on Suomessa mittavaa ja järjestäytynyttäkin, toteaa Risto Laine, mies Classic Motorshown takana. -Tapahtumiakin on paljon, mutta ne ovat alueellisia. Nyt haluamme tarjota niin yksittäisille harrastajille, kerhoille kuin alan ammattilaisillekin tilaisuuden kohdata vuosittain valtakunnallisella tasolla.
Classic Motorshow tulee joka vuosi keskittymään eri teemaan, ja ensimmäisellä kerralla tämä on valittu mahdollisimman laaja-alaiseksi. Tarkoituksena on loihtia näkymä koko kotimaisen motorisoidun liikenteen historiaan. -Emme siis rajoitu pelkästään henkilöautoihin, vaan mukana on ajoneuvoja mopoista kuorma-autoihin ja busseihin, unohtamatta traktoreita, moottorikelkkoja tai veneitäkään, Risto Laine linjaa. -Oma taustani on autourheilun piirissä ja sekin saa luonnollisesti osansa Lahdessa; olemmehan me kotimaisen Historic Rally Trophyn pääyhteistyökumppani kaudella 2008. Autourheilulla on meillä Suomessa niin keskeinen asema, että tulevaisuudessa se voi jonakin vuonna nousta koko näyttelyn pääteemaksikin, arvioi Risto Laine. Ensimmäisen vuoden teema siis kuitenkin on itse asiassa suorastaan arkipäiväinen – joskin siinä muodossa kuin arkipäivä menneinä vuosikymmeninä koettiin. Mukaan tulee toki kalliita harvinaisuuksiakin, mutta pääpaino on sellaisissa ajoneuvoissa, jotka vahvimmin ovat värittäneet kotimaista katukuvaa. Tapahtuma antaa tilaisuuden eläytyä taksimatkaan Pobedassa, siihen päivään, jolloin isä ajoi kotiin uuden Trabantin, Anglian tai Datsunin… koulumatkaan Volvo- tai Vanaja-bussissa, muistoihin kioskilla pärränneistä Jawoista ja Solifereista, jne.

Classic Motorshow järjestetään siis Lahden Messukeskuksessa 3.-4. toukokuuta 2008. Vapun seutu on ajankohta, jolloin harrasteajoneuvot yleensä otetaan liikenteeseen ja jo Messukeskuksen parkkialueelle on luvassa näyttävä läpileikkaus suomalaisesta klassikkoharrastuksesta. Parhaat pysäköintipaikat nimittäin varataan mustakilpisille autoille. Tapahtuman toteutuksessa Risto Laine näkee alan yhdistysten nousevan kantavaan osaan: -Onhan kyse pitkälti heidän toimintansa ja kalustonsa esittelystä. Aiheesta kiinnostuva potentiaalinen aktiiviharrastaja löytää sitten yhdellä käynnillä koko alan kirjon ja voi näin valita itseään lähimpänä olevan harrastuskohteen. Päämääränä on tarjota Lahden Messukeskuksessa kävijöille koko suomalaisen ajoneuvokulttuurin tarina. Tarkempaa tietoa Classic Motorshowsta ja oheistapahtumista päivitetään tapahtuman omille verkkosivuille osoitteessa: www.classicmotorshow.fi

Lisätietoja:
Risto Laine
Puh. 0400 969 550

Scroll to Top