Omistajien helmien finaaliin monipuolisesti ajoneuvoja 50–70-luvuilta

Classic Motorshown Omistajien helmet -kilpailun finalistit ovat nyt selvillä. Tämä kymmenikkö saapuu näyttelyyn Omistajien helmet -osastolle 4.-5.5.2024. Kilpailu on herättänyt paljon kiinnostusta jo nyt, verkkoääniä annettiin ennätyksellisesti yli 5000.  

Omistajien helmien finaaliin valikoitui mielenkiintoinen kattaus klassikoita 1950-70-luvuilta. Joukossa on useita toisen elämänsä harrasteautoina saaneita löytöjä, pitkäaikaisia kumppaneita ja perheisiinsä tunnesidoksissa olevia yksilöitä. Onpa mukana toteutunut nuoruuden unelmakin.

Kaiken kaikkiaan ajoneuvojen kokonaisuus on erittäin monipuolinen. Yhdeksän auton ja yhden moottoripyörän joukkoon mahtuu niin eurooppalaisia kuin amerikkalaisiakin merkkejä, tuttuja kansanautoja ja erikoisuuksiakin. Nämä kymmenen finalistia nähdään keväällä Classic Motorshowssa Omistajien helmet -osastolla.

Kisaan ilmoitettiin yhteensä 73 monenkirjavaa harrasteajoneuvoa aina 1920-luvulta 90-luvulle saakka. Ilmoittautuminen oli käynnissä tammi-helmikuussa, jonka jälkeen käynnistyi verkkoäänestys. Sen myötä kymmenen eniten ääniä saanutta ajoneuvoa jatkavat nyt finaaliin ja lunastavat paikkansa Omistajien helmet -osastolla kevään näyttelyssä. 

Kilpailu herätti paljon kiinnostusta verkkoäänestäjien keskuudessa, ääniä annettiin yli 5000. Kaikki mukaan ilmoittautuneet ajoneuvot löysivät oman yleisönsä, eikä yksikään jäänyt äänittä. Finalistit saivat kuitenkin yleisöltä vahvan mandaatin, sillä kärkikymmenikkö sai peräti 36 % annetuista äänistä. 

Classic Motorshowssa 4.-5.5. onkin luvassa jännittävä finaali, kun näyttelykävijät äänestävät osastolla esillä olevista ajoneuvoista vuoden 2024 Omistajien helmen. Voittaja julkistetaan näyttelyssä sunnuntaina 5.5. klo 16.

Valvoline yhteistyökumppaniksi

Omistajien helmet järjestetään nyt jo viidettä kertaa ja tänä vuonna olemme saaneet mukaan uuden yhteistyökumppanin, kun Valvoline lähti tukemaan kilpailua. Valvoline on yhteistyön myötä mukana myös näyttelyssä, Omistajien helmet -osastolla.

Äänestäjät voittivat lippuja

Omistajien helmiä äänestäneiden kesken järjestettiin myös lippuarvonta. Onnetar suosi seuraavia henkilöitä: Annika P., Juha F., Juuso S., Mikko M. ja Unna S. Otamme arvonnan voittajiin yhteyttä henkilökohtaisesti.

Omistajien helmien finalisteja ovat:

Scroll to Top