Renault-kerho rakentaa Alpinelle oman osaston

Renault-kerho tuo Classic Motorshown osastolleen suuren osan Suomessa olevista Alpine-malleista. Alpine-osasto tehdään juuri nyt sen kunniaksi, että Alpine on mallina herätetty uudelleen henkiin tehtaan aloitettua sen valmistamisen jälleen A110-nimellä. Renault-kerhon osastolle on tulossa useita yksilöitä, mallivalikoimassa nähdään A110, A310 sekä GTA V6 Turbo.

Renault Alpine V6 GT Turbo.

Alpinen historia alkoi toisen maailmansodan jälkeen, kun ranskalainen korjaamoalan yrittäjä innostui Alpeilla ajettavista ralleista. Hän innostui rakentamaan ja virittämään Renault 4CV -autoaan, jolla sitten alkoi tulla menestystä Alppi-ralleissa. Tämän myötä hän nimesikin tekemänsä auton Alpineksi.

Renault Alpine -nimikkeellä on vuosien saatossa valmistettu menestyksekkäitä ralliautoja sekä rata- ja formula-autoja. Parhaiten menestystä on saavutettu A110-mallilla, joka esiteltiin vuonna 1962. Mallin menestystä riitti aina vuoteen 1975 asti, jolloin tehdastalli lopetti ja A110:n seuraajaksi tuli A310.

Renault Alpine V6 GT Turbon valmistus alkoi 1985. Malli tunnetaan paremmin nimellä GTA, jolla autoa myytiin Britanniassa. Siellä nimeksi tuli GTA, koska Alpine oli jo käytössä toisella automerkillä. GTA:sta on tehty myös muutama rajattu sarja erikoisversiota: Mille Miles (vain 100 kpl erä) sekä Le Mans.

Alpine-osastolla nähdään Jukka Kätevän Renault Alpine V6 GT Turbo, joka valittiin kauneimmaksi autoksi Renault-kerhon kesätapahtumassa vuonna 2017.

Scroll to Top