SAHK:n osastolla brittinäyttelijättären uniikki avoauto

Vuodesta toiseen Classic Motorshown on tarjonnut näyttelyvieraille arjen klassikoiden lisäksi myös harvinaisuuksia ja jopa Suomessa ennennäkemättömiä ajoneuvoja. Tämän vuoden näyttelyn brittiteeman innoittamana Suomen Ajoneuvohistoriallisen Keskusliiton SAHK:n osastolla nähdään huippuharvinaisuus.

Delage D6-70 Coachcraft Tourer. Omistaja Risto Harvia. Kuva: Juha Kivimaa.

Vuoden 1938 neliovinen Delage D6-70 Coachcraft Tourer -avoauto on 1930-luvulla menestyneen näyttelijättären, Margaret Lockwoodin itselleen rakennuttama, uniikki ajoneuvo. Filmitähden perhe myi auton edelleen vuonna 1990, minkä jälkeen vuosina 1995–2005 autoa entisöitiin.

Uusi, suomalainen omistaja Risto Harvia suoritti auton entisöinnin loppuun 2017–2018. Sisustus puuttui lähes kokonaan, kattoakaan ei ollut ja kromiyksityiskohtia puuttui. Auton tekniikka oli kuitenkin säilynyt.

Autokaunottaren elegantit ja huikaisevan kauniit muodot on tehnyt puusta Lontoon lähellä sijaitseva koritehdas Coachcraft vuonna 1938. Vastaavia autoja ei ole valmistettu. Auton alkuperäinen väritys on ollut musta/kerma. Tourer-mallissa on neljä ovea. Autossa on sähkötoiminen 4-vaihteinen Cotal electricityn valmistama vaihteisto ja hydrauliset jarrut. Autossa on alkuperäinen rekisterinumero.

Scroll to Top