SF-Caravan Nostalgiakerho ensikertaa mukana Classic Motorshow’ssa

Kotimaisen Classic Motorshow’n leimallisena piirteenä on alusta asti ollut monipuolisuus. Harrastajakerhojen osastot ovat heijastelleet mitä erilaisimpia motorisoidun liikkumisen muotoja. Nyt ensikertalaisena mukana on myös virallinen SF-Caravan ry:n alainen Nostalgiakerho, joka tuo nähtäville matkailuautoilun ja -vaunuilun historiaa. Hienoja matkailuajoneuvoja ja -yhdistelmiä on näyttelyssä nähty toki ennenkin, mutta tämä melko tuore alan harrastajakerho on hyvä lisä näyttelyssä mukana olevien yhdistysten kirjoon.

SF-Caravan Nostalgiakerho osallistuu Lahden Messukeskuksessa 2.-3. toukokuuta järjestettävään näyttelyyn tehdäkseen tunnetuksi vasta pari vuotta pyörinyttä toimintaansa. Kerhon tarkoituksena on koota yhteen vanhojen matkailuajoneuvojen säilytyksestä ja entisöinnistä kiinnostuneet karavaanarit.

“Näyttelyyn osallistumalla haemme arvostusta toiminnallemme”, kertoo nostalgiakerhon johtoryhmän jäsen Paavo Tukimäki. “Kerhomme on vielä nuori, mutta tähän mennessä sen ohjelmaan on jo vakiintunut esimerkiksi jokavuotinen nostalgiapäivä Mobilian pihassa, Kangasalla.”

“Classic Motorshow’n osastomme tulee rakentumaan tavallaan vastakohdille. Tuomme sinne parhaillaan entisöitävän GMC Palm Beach Motorhomen, mutta myös tyypillisemmin suomalaista automatkailua edustavaa kalustoa. Siitä hyvä esimerkki on matkailukäyttöön sisustettu Renault 4 vuodelta 1963, jollaisella kerhomme puheenjohtaja aikanaan reissasi Euroopassa.”

Osastolle tulee myös Fiat 600:n vetämä italialainen asuntovaunu Lander-Graziella vuosimallia 1977. “Ja se yhdistelmä on tänä päivänäkin aktiivisessa käytössä”, Tukkimäki huomauttaa. Kyseinen vaunumerkki nauttii karavaanaripiireissä kulttiarvostusta – esim. Hollannissa sillä on jopa oma harrastajakerhonsa.

Scroll to Top