Singer on ompelukoneen lisäksi myös automerkki

Kuvassa Singer 4AD Roadster ja Naisten Automobiiliklubin puheenjohtaja Tanja Virtanen–Leppä viime kesän Naisten Automobiiliajojen tauolla.

Naisten Automobiiliklubin osastolla voi nähdä 50-luvun Singereitä: niin auton kuin ompelukoneenkin. Toisin kuin moni kuvittelee, Singer-autotehtaalla ja Singer-ompelukonetehtaalla ei ole mitään yhteyttä toisiinsa, kummankin perustajalla on vain sattunut olemaan sama sukunimi.

Suomeen tuotiin 1950-luvun alkupuolella jonkin verran neliovisia Singer SM 1500 -autoja. Niiden lisäksi tuotiin ainakin yksi avomalli, nimittäin kuvan Singer 4AD Roadster. Kyseinen auto on tullut uutena Suomeen keväällä 1955, ja on siis alkuperäinen Suomi-auto. Auto on entisöity huonokuntoisesta ja puutteellisesta aihiosta 2000-luvun alun aikana. Entisöinnin tulosta pääsee katsastamaan Classic Motorshowssa Naisten Automobiiliklubin osastolla, kun auto asetetaan siellä esille.

Osastolle on tämän vuoden teeman mukaisesti esillä avomalliset Jaguar XK150 DHC (1960) ja Singer Roadster (1954) sekä pöytämallinen Singer 99K (1956).

Scroll to Top