Sorateiden virtuoosit haastattelussa Classic Motorshow’n teemalavalla

Classic Motorshown tämän vuoden teema on Sorateiden virtuoosit – suomalaisen ralliautoilun historiaa. Ajoneuvonäyttelystä kun on kyse, ovat autot merkittävässä roolissa, mutta rallihan on paljon muutakin kuin autot. Se on henkilöitä niin ratin takaa kuin sorateiden varsiltakin, tiimejä ja taustajoukkoja unohtamatta.

Teemahallista löytyykin tänä vuonna myös teemalava, jolla nähdään ja kuullaan henkilöitä, jotka olivat itse paikalla kokemassa ja tekemässä suomalaisen ralliautoilun historiaa.

Haastattelutuokioita on molempina näyttelypäivinä kaksi, klo 12 ja klo 14. Kullakin haastattelutuokiolla on oma teemansa, ja se ei liity pelkästään yksittäiseen kilpailijaan vaan aihetta käsitellään laajemmin.

Lauantain ensimmäiseen tuokioon on paikalle lupautunut Jorma Lusenius, Timo Mäkelä ja Reino Pättiniemi. Lusenius muistetaan kiven kovana Renault kuljettajana, Timo Mäkelä useiden vuosikymmenten kestomenestyjänä ja Pättiniemi Jyväskylän Suurajojen pitkäaikaisena ratamestarina ja kilpailunjohtajana. Pättiniemi on myös henkilö joka kehitti Suomeen nk. pienoisralli-formaatin, jonka pioneeri oli Pättiniemen johtama Mänttä 200 Ajo.

Lauantain iltapäivällä suomalaisen ralliautoilun ikoni Simo Lampinen käy yhdessä Robi Gröndahlin ja Tapio Rainion kanssa läpi mm. sinivalkoisen Saabin historiaa rallissa. Kaikkien heidän historiastaan löytyy meriittejä myös muihin merkkeihin liittyen, joten keskustelu tuskin rajoittuu pelkästään Saabiin.

Sunnuntaina puoliltapäivin estradille nousevat mm. Eeva Lindholm, tyttönimeltään Heinonen, ja Hannu Palin. Heitä yhdistää Opel, aikana jolloin merkin kilpailutoiminta oli Suomessa hyvin merkittävää.

Sunnuntain iltapäivän haastattelutuokio vietetään Fordin suomalaisen rallitallin merkeissä. Paikalle on lupautunut peräti 12 rallin Suomen mestaruutta voittanut Kyösti Hämäläinen. Hänen kanssaan lavalla on 70- ja 80-luvuilla Suomen Fordin viestinnästä vastannut ja samalla Suomessa merkin kilpailutoiminnan päällikkönä toiminut Timo Putkonen.

Yllämainittuna on vain pintaraapaisu teemalavan ohjelmasta ja henkilöistä.

Haastattelut ovat vapaamuotoisia keskusteluita ja saattavat kulkea mihin suuntaan tahansa kun menneiden vuosikymmenten sankarit kohtaavat, osa pitkänkin ajan jälkeen.

Classic Motorshow järjestetään Lahden Messukeskuksessa 7.-8.5.2016.

Lisätietoja www.classicmotorshow.fi

Scroll to Top