Teema ‘Sorateiden virtuoosit’ esittelee suomalaista ralliautoilua 50-80 -luvuilla

Vuosittain Classic Motorshow´ssa esitellään laajemmin jokin näkökulma alaan nimeämällä näyttelylle teema. Tämän vuoden teemana on kotimainen ralliautoilu otsikolla “Sorateiden virtuoosit – suomalaisen ralliautoilun historiaa” ja aiheelle on varattu kokonainen oma hallinsa.

– Teema esittelee suomalaista ralliautoilua 50-luvulta 80-luvun loppuun. Punaisena lankana ovat noiden aikojen tyypilliset ralliautot. Lisämausteena joukossa on myös muutamia erikoisuuksia. Teema esittelee nimenomaan suomalaista rallia, herättelee suomalaisten ralliharrastajien muistoja, näyttelystä vastaava Risto Laine painottaa.

– Ralliautoja on esillä reilusti yli 30 kpl, 50-luvun Austin Atlanticista aina 80-luvun lopun Mitsubishi Galantiin, kertoo Classic Motorshow´n tuottaja Petri Niemenmaa.

Rallin historia on paljon muutakin kuin autot. Se on henkilöitä niin ratin takaa kuin sorateiden varsiltakin, tiimejä ja taustajoukkoja unohtamatta. Teemahallista löytyykin tänä vuonna haastattelulava, jolla nähdään ja kuullaan henkilöitä, jotka olivat itse paikalla kokemassa ja tekemässä suomalaisen ralliautoilun historiaa.

– Näyttelykävijöillä on ensikäden mahdollisuus kuulla menneiden vuosien kilpailijoita ja heidän taustavoimiaan. Keskustelukokoonpanoihin on kutsuttu mukaan niin kuljettajia, tekniikkapuolen osaajia kuin muutakin lähipiiriä, kertoo haastattelijana toimiva kirjailija ja toimittaja Esa Illoinen.

Kullakin haastattelutuokiolla on oma aiheensa ja se ei liity pelkästään yksittäiseen kilpailijaan vaan aihetta käsitellään laajemmin. Mukaan ovat lupautuneet mm. Jorma Lusenius, Simo Lampinen, Robi Gröndahl, Eeva Lindholm (ent. Heinonen) ja Kyösti Hämäläinen.

Haastattelut ovat vapaamuotoisia keskusteluita – ja saattavat kulkea mihin suuntaan tahansa kun menneiden vuosikymmenien sankarit kohtaavat, osa pitkänkin ajan jälkeen.

Scroll to Top