Teemahallissa 2019 urheiluautoja monelta eri kantilta

Classic Motorshown urheiluautoteemaosastolla on esillä yli 30 toinen toistaan mielenkiintoisempaa urheiluautoa. Toiset ovat tuttuja esimerkiksi nostalgisista televisiosarjoista ja toiset taas ovat vähemmän tunnettuja suuren kansan keskuudessa. Classic Motorshowssa pääsee näkemään tämän urheiluautojen monimuotoisuuden. Tässä hieman esimakua:

Urheiluautojen tarinaa ei voi kertoa ilman Porscheja

Porsche lienee maailman tunnistettavin urheiluauto. Tämä selittyy olennaiselta osin sillä, että sen malleissa on säilytetty samankaltainen ilme aivan tuotannon alkuvaiheista asti. Takamoottorin perinne on elänyt Porscheissa pidempään kuin kukaan olisi osannut ennustaa. Classic Motorshown Urheiluauto-teemaosastolla on esillä 50-luvun Porsche 356, 60-luvun 911 ja 70-luvun lopun 911 Turbo.

TV:stä tuttuja Ferrareita

Ferrari ei ole Suomessa kovin yleinen näky. 70- ja 80-luvuilla merkin eri malleja nähtiin täällä pääasiassa TV-sarjoissa. Ferrari Dino oli vahvasti esillä 70-luvun sarjassa Pyhimyksiä ja Veijareita, jossa se toimi toisen pääosaesittäjän, Tony Curtisin menopelinä. 80-luvulla taas jättisuosion saavutti Miami Vice, jossa Don Johnsonin esittämä roolihahmo Sonny Crockett liikkui Ferrari Testarossalla. Classic Motorshown teemaosastolla on esillä nämä molemmat Ferrari-mallit.   

Pienet, mutta pippuriset japanilaiset

Urheiluautot eivät ylipäätään ole ulkoisilta mitoilta kovin suuria. Silti on olemassa urheiluautoiksi luokiteltuja autoja, jotka jopa yllättävät pienellä koollaan. Se, mikä ei välttämättä yllätä on, että monet niistä tulevat Japanista. Classic Motorshown teemaosastolla on esillä kaksikin esimerkkiä pienistä japanilaisista urheiluautoista. Vuoden 1966 Toyota S800 Sport Coupe, joka on ollut uudesta saakka Korpivaaran omistuksessa ja vuosimallin 1968 Honda S800.

Scroll to Top